Sportlaan 3
8256CE
BIDDINGHUIZEN
tel. 0321-331943

De competitie is begonnen en in een enerverende streekderby zijn BAS Biddinghuizen en Reaal Dronten op een 2-2 gelijkspel blijven steken.
De Reaalisten stonden in het begin van de tweede helft op een 2-0 achterstand, maar herstelden zich daarna knap met twee goede goals.
In een meeslepende en spannende slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen om deze derby te beslissen.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen in de vierde klasse B.

Onder een gigantisch rood rookgordijn begeleid door het prachtige clublied ( BAS is onze club en rood met wit zijn onze kleuren ) verschenen beide teams aan de aftrap.
Reaal Dronten schoot uit de startblokken en binnen 30 seconden lag de bal al achter BAS doelman de Groot in het net, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

De toon was nu meteen gezet en in een levendige energieke beginfase probeerde Reaal Dronten een doelpunt te forceren.
Het veldspel oogde slordig, rommelig en onzuiver en de Reaalisten hadden problemen in de opbouw.

Gaandeweg liet nu ook BAS meer van zich horen en kreeg de thuisploeg een aantal corners te nemen.
Deze corners waren een eenvoudige prooi voor doelman Klaas Koster.
Bij BAS probeerden Stefan Tolhoek, Rick Aernaudts, Martin Wubs en Karst van Dijk het team op sleeptouw te nemen.

Met name vanuit de snelle omschakeling kwamen de rood witten er een aantal keren razendsnel en dreigend uit.
De omschakeling haperde bij Reaal Dronten en de passing was onzuiver.
Gaandeweg kreeg Reaal Dronten weer iets meer grip en controle.

Bij Reaal stond de verdediging met Noah de Leeuw, Daimy Dielingen, Jairzinho Slijngard, Elyakim Neslo en Nouri Hammouchi als een solide blok te verdedigen.
Op het middenveld hielden Nouri Hammouchi, Taha Fawzi en Nabil Essaddouqi de linies in de gaten en voorin waren Tarik Ibrahim, Roberto Doufikar en Mustafa Bilir constant in beweging.

Nieuwkomer Elyakim Neslo kwam over van SV Lelystad en is een goede versterking voor Reaal Dronten.
In de 28e minuut een slim steekballetje van Tarik Ibrahim en een goede mogelijkheid voor Nabil Essaddouqi, maar BAS doelman Silvijn de Groot greep goed in en bracht redding.

Daarna lieten Mustafa Bilir, Tarik Ibrahim en Taha Fawzi een paar snelle acties zien en leverden pogingen van Nabil Essaddouqi en Jairzinho Slijngard niets op.
Over de rechterflank waren de acties van Noah de Leeuw een lust voor het oog die telkens weer op inzet de bal wist te veroveren.

In deze fase kleine kansjes voor Reaal Dronten, maar ook slordige momenten en enkele gevaarlijke counters en uitbraken van BAS.
Twee keer moest Reaal doelman Klaas Koster in actie komen om inzetten van Art Drent en Leander Touw te pareren.

De gehele eerste helft had Reaal Dronten iets meer balbezit en het initiatief, maar oogde het veldspel slordig, rommelig en was vooral de passing onzuiver.
In de 43e minuut dook oud BAS speler Nabil Essaddouqi dreigend op en schoot hij te gehaast over, maar deze actie bleek ook buitenspel te zijn.

Op slag van rust kwam de thuisploeg uit een razendsnelle uitbraak via een geplaatst schot van Gerwin Schaap op een 1-0 voorsprong.
Hier ging een snelle actie over de rechterflank van Mike Geres aan vooraf die de bal perfect en precies op maat bij Gerwin Schaap bezorgde die fraai raak schoot voor de 1-0 voorsprong voor BAS Biddinghuizen.

Na deze 1-0 brak de blessuretijd aan en kregen beide teams nog een goede mogelijkheid.
Een gevaarlijke dieptepass op BAS speler Gerwin Schaap werd goed onderschept door Reaal doelman Klaas Koster en aan de andere kant raakte Roberto Doufikar ( weliswaar in buitenspelpositie ) de paal.
Met een 1-0 voorsprong voor BAS gingen we rusten.

In de rust kwamen de beide Appies bij mij zitten en werden er oude koeien uit de sloot gehaald en kwamen de oude verhalen uit vervlogen tijden weer bovendrijven.
Al ruim 40 jaar ken ik de beide clubiconen Appie Drenth ( BAS ) en Albert Mulder ( ASVD/Reaal ) en de herinneringen van toen zijn nog steeds springlevend.

Tussen de beide Appies in maakten we ons op voor de tweede helft.
Bij Reaal was nu Chendley Richards voor Mustafa Bilir binnen de lijnen gekomen en volgden een paar omzettingen.
Bij BAS verscheen nu Yuri van de Dikkenberg voor Bennet van Veen aan de aftrap.

Later zouden ook nog Jeremy Loos en Khaled Hallak voor Noah de Leeuw en Nabil Essaddouqi in de ploeg komen.
In de loop van de tweede helft kwamen bij BAS drie nieuwe spelers binnen de lijnen, maar eerst had Mike Geres met een rake kopbal BAS op een 2-0 voorsprong gezet waarna de verse krachten Oud Reaalist Bret Eijkelboom, Jesper Claassen en Luca Schaap in de ploeg kwamen.
Ik weet niet of je dit leest Bret, maar deed mij goed om jou weer eens in actie te zien!

De Rode Parels van de Polder begonnen feller en scherper aan de tweede helft en doken regelmatig dreigend op voor het Reaal doel.
Drie keer moest Reaal doelman Klaas Koster alles uit de kast halen om hoge voorzetten en een gevaarlijk schot onschadelijk te maken.
In de 52e minuut scoorde Mike Geres met een prachtige bekeken kopbal hard en hoog in de touwen de 2-0 voor BAS Biddinghuizen.

Tot dit moment liep het niet bij Reaal Dronten en hing er een afstraffing in de lucht of plotseling kwam de geest uit de fles en toonde Reaal Dronten veerkracht.
Bij Reaal waren Jairzinho Slijngard, Daimy Dielingen, Nouri Hammouchi en Taha Fawzi weer lekker op dreef.
Het is hartverwarmend om deze strijders elke week in actie te zien!

In de 58e minuut stond uitblinker Jairzinho Slijngard op de goede plek om met een venijnig snoeihard schot de 2-1 aansluitingstreffer aan te tekenen.
Hier ging een prachtige snelle actie van Chendley Richards aan vooraf die met moeite slechts half werd gekeerd door BAS doelman de Groot.
Daarna werd de bal opnieuw voor het doel gebracht waar Jairzinho Slijngard niet twijfelde en schitterend raak schoot voor de 2-1.

Vanaf dit moment wankelde BAS en waren de Reaalisten de bovenliggende partij.
Met vlotte aanvalsgolven en een constante dreiging werd BAS teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Pogingen van Roberto Doufikar en Nabil Essaddouqi zeilden over.

In de 67e minuut viel dan ook de dikverdiende 2-2 gelijkmaker.
Uitgerekend Oud BAS speler Nabil Essaddouqi kreeg het nu op zijn heupen en tekende met een fluwelen oogstrelende strakke volley de 2-2 gelijkmaker aan.
Onze eigen Appie Mulder had vorige week Nabil iets ingefluisterd nadat hij een paar goede kansen niet had verzilverd.
Nu voorspelde Appie de gehele wedstrijd al een doelpunt van Nabil en daar was dan de ontlading vooral bij Appie toen Nabil fraai raak schoot.
Zelfs die andere Appie ( BAS Icoon Appie Drenth ) moest nu erkennen dat dit een wonderschoon doelpunt was van Nabil Essaddouqi.

Na deze 2-2 zakte Reaal weer iets terug en kreeg BAS via Mike Geres, Yuri van de Dikkenberg en Luca Schaap goede kansen.
Reaal doelman Klaas Koster hield met een fraaie redding Oud Reaalist Bret Eijkelboom van het scoren af.

In het laatste kwartier herpakte Reaal Dronten zich weer en golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
Mooie gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken van Chendley Richards, Jeremy Loos en Tarik Ibrahim werden ternauwernood onderschept en weggewerkt.

Vooral de invallers Jeremy Loos en Khaled Hallak lieten goede dingen zien en Reaal kreeg via Roberto Doufikar twee goede kansen om het duel te beslissen, maar helaas stond het vizier niet op scherp.
Beide pogingen van Roberto Doufikar zeilden rakelings voorlangs.

In een spannende en hectische slotfase werd er niet meer gescoord en zo eindigt deze streekderby in een 2-2 gelijkspel.
Namens BAS kregen Mike Geres en Rick Aernoudts een gele kaart en bij Reaal Dronten liep aanvoerder Daimy Dielingen tegen een gele kaart aan.

Man van de wedstrijd BAS Biddinghuizen: Stefan Tolhoek
Het boegbeeld van BAS wordt ouder en iets trager, maar wat kan ik van deze speler genieten! Het loopje, inzicht, coaching en de passing!
Stefan kan een wedstrijd lezen!!! Wordt dit zijn laatste seizoen???
Niet alle ballen komen meer aan, maar wat een briljante inzicht!!!

Man van de wedstrijd Reaal Dronten: Jairzinho Slijngard
Door de supporters kortweg Zinho genoemd!
Een magnifiek doelpunt! Deze speler straalt rust en controle uit en heeft een prachtig vlammend schot in de benen!

Volgende week gaat BAS op bezoek bij VV Wilsum en ontvangt Reaal Dronten thuis op De Munten Sportclub Excelsior uit Heerde.
Hieronder de opstellingen en alle uitslagen in de vierde klasse B.

De opstelling van BAS Biddinghuizen:
Silvijn de Groot, Art Drent, Leander Touw ( Bret Eijkelboom ), Stefan Tolhoek, Karst van Dijk, Rick Aernaudts, Bennet van Veen ( Yuri van den Dikkenberg ), Mike Geres ( Luca Schaap ), Martin Wubs, Gerwin Schaap, David van Dijk ( Jesper Claassen ).
Wissels: Tijmen Stegeman, Marijn Timo Schekman, Yuri van den Dikkenberg, Luca Schaap, Bret Eijkelboom, Thomas de Gier en Jesper Claassen.
Gele kaarten: Rick Aernaudts en Mike Geres.
Trainer: Jeroen van den Berg
Assistenttrainer: Wouter Foppen
Teammanager: Jannick Klopman
Vlagger: Erwin van Dam

De opstelling van Reaal Dronten:
Klaas Koster, Noah de Leeuw ( Jeremy Loos ), Daimy Dielingen, Jairzinho Slijngard, Elyakim Neslo, Nabil Essaddouqi ( Khaled Hallak ), Nouri Hammouchi, Taha Fawzi, Tarik Ibrahim, Roberto Doufikar, Mustafa Bilir ( Chendley Richards ).
Wissels: doelman Machiel Werkman, Jasper Vogelzang, Adil Elmorabit, Jeremy Loos, Chendley Richards, Aimane Ahariz, Khaled Hallak.
Afw: Hakan Boyama, Nourahman Karim, Halim Tabaouni.
Gele kaart: Daimy Dielingen

Trainers: Burak Yargan, Barry Kamphorst, Aziz Doufikar
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Hendrik Dijk
Wedstrijdzaken: Stefan Halfwerk
Vlagger: Petrick Woudsma.