Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337497

In een rommelige wedstrijd gaat Reaal Dronten teleurstellend met 0-3 onderuit tegen een sterk Rood Wit'58 uit Putten.
Ondanks het slordige en matige veldspel kregen de Rood Zwarten een paar goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp.
De Rood Witten uit Putten waren vooral in de eerste helft de betere ploeg en waren constant dreigend vanuit de snelle omschakeling.
Na een 0-2 ruststand probeerde Reaal in de tweede helft aan te zetten en iets terug te doen, maar in de 72e minuut kreeg Rood Wit uit de eerste de beste uitbraak een strafschop te nemen en was het over en uit voor Reaal Dronten.

Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse B.

In aanloop naar deze wedstrijd weigerde helaas de microfoon omdat iemand vergeten was deze op te laden.
Het wedstrijdformulier kon niet worden uitgeprint omdat er geen computer of labtop aanwezig was in het clubgebouw, maar gelukkig konden Teammanager Hendrik Dijk en wedstrijdsecretariaat Stefan Halfwerk mij via de whats app de opstellingen doorsturen.
Gelukkig deed het scorebord het wel en nam ik plaats bovenop mijn vertrouwde heuvel.

Bij Reaal Dronten ontbraken de jarige Roberto Doufikar, Jairzinho Slijngard, Taha Fawzi, Karim Nourahman, Halim Tabaouni en doelman Machiel Werkman, maar alle overige 15 spelers stonden op het wedstrijdformulier.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Albert van Loo uit Zwolle die een uitstekende wedstrijd floot.

Het doel werd verdedigt door Klaas Koster.
In de verdediging Noah de Leeuw, Daimy Dielingen, Elyakim Neslo en Jasper Vogelzang.
Op het middenveld Adil Elmorabit, Noureddine Hammouchi en Jeremy Loos.
In de voorhoede Tarik Ibrahim, Chendley Richards en Nabil Essaddouqi.
De wissels: Mustafa Bilir, Aimane Ahariz, Khaled Hallak en doelman Petrick Woudsma.

In een levendige energieke beginfase waren de eerste mogelijkheden voor de gasten uit Putten.
Twee pogingen gingen voorlangs en een ziedend schot zeilde over.
Bij gevaarlijke indraaiende hoge voorzetten greep doelman Klaas Koster telkens goed in.

In de 8e minuut liet Reaal Dronten zich voor het eerst voorin zien maar de inzet van Chendley Richards ging voorlangs.

Even later een snelle uitbraak van Reaal Dronten over de rechterflank waarbij Nabil Essaddouqi werd gevonden, maar helaas stond Nabil buitenspel en werd zijn doelpunt terecht afgekeurd.

Het spelbeeld was een degelijk Rood Wit die tactisch erg goed stonden en bij elke aanval voor gevaar zorgden.
De Reaalisten oogden slordig en onrustig, maar konden er via de counter er een aantal keren gevaarlijk uitkomen.

Rond de 20e minuut drie grote kansen voor de gasten uit Putten.
Een assist van Puttenaar Jop van Eijden op Winand vd Kamp werd met een prachtige reflex door doelman Koster tot corner verwerkt.
Even later een ziedend schot van Marijn van Meerveld die door doelman Koster werd gepareerd.
Een inzet van Tristan Stoffer zeilde rakelings voorlangs.

Hierna kreeg Reaal Dronten via Chendley Richards zijn grootste kans van deze wedstrijd.
Bij een snelle uitbraak stormde Chendley in volle snelheid op het doel af, maar oog in oog met de doelman schoot hij over.
Even later een voorzet van Tarik Ibrahim op Chendley Richards waarna diens inzet naast ging.

Reaal kreeg een aantal corners te nemen, maar hier kwam nauwelijks iets uit.
Een kopbal van Nabil Essaddouqi leverde ook niets op.
Aan de andere kant bleef Rood Wit'58 constant dreigend.

In de 30e minuut kwam Rood Wit Putten op een 0-1 voorsprong.
Een snelle aanval over de rechterflank werd door Jop van Eijden voor het doel gebracht en pardoes door Adil Elmorabit totaal verkeerd geraakt en in eigen doel getikt voor de 0-1 voor Rood Wit'58.

Reaal zocht daarna spontaan de aanval, maar bleef slordig en onzuiver spelen waardoor Rood Wit er gevaarlijk kon uitkomen.
De omschakeling haperde bij Reaal, maar in de opbouw werd de bal te vaak lopend naar een medespeler gebracht.
Rood Wit'58 rook zijn kansen en sloeg in de 36e minuut opnieuw toe.

Uit een slecht verwerkte corner werd de bal vanaf randje strafschopgebied door Tristan Stoffer snoeihard achter doelman Koster tegen de touwen geschoten voor de 0-2 voorsprong voor Rood Wit'58.

Vlak voor rust dook Tarik Ibrahim twee keer dreigend op voor het doel, maar beide pogingen leverden niets op.
Met een 0-2 achterstand gingen we rusten.

De Reaalisten kwamen goed en sterk uit de kleedkamer en gingen op zoek naar een aansluitingstreffer.
Het veldspel oogde rommelig en onzuiver, maar Reaal probeerde nu uit alle macht iets terug te doen.
Tot aan de 70e minuut was het een eenrichtingsverkeer richting het Puttense doel met kansen voor Nabil Essaddouqi, Jeremy Loos en Tarik Ibrahim.
Een vrije trap van Jeremy Loos leverde niets op.

De Rood Zwarten kregen een aantal corners te nemen en belegerden het vijandelijke doel, maar hier kwam weinig uit.
Twee keer was er een scrimmage voor het Puttense doel te zien waaruit ook niet werd gescoord.

Ondertussen kwamen bij Reaal Dronten met Mustafa Bilir en Khaled Hallak voor Adil en Tarik twee nieuwe spelers binnen de lijnen.
Even later zou Aimane Ahariz voor Nabil in de ploeg komen.
Ook bij Rood Wit'58 kwamen er nieuwe spelers binnen de lijnen.

Pogingen en inzetten van de invallers Mustafa Bilir en Khaled Hallak leverden niets op en een schot van Jeremy Loos zeilde over.

Tot aan de 72e minuut liet Rood Wit'58 voorin bitter weinig zien, maar uit de eerste de beste uitbraak werd een aanvaller onderuit gehaald en ging de bal op de stip.
Deze strafschop werd in de 72e minuut feilloos door Marijn van Meerveld tegen de touwen geschoten voor de 0-3 voor Rood Wit'58.

Na deze 0-3 was de wedstrijd gespeeld, maar toch probeerde Reaal nog even aan te zetten.
De beste kans was voor invaller Khaled Hallak maar in kansrijke positie schoot hij de bal rakelings voorlangs het doel.
Wat Reaal ook probeerde het was zoals trainer Burak Yargan na afloop zei dat we tot sint juttemes kunnen spelen en dan nog had Reaal vandaag niet gescoord.
Een terechte en dikverdiende 0-3 overwinning voor Rood Wit'58.
Eindstand 0-3.

Bij Reaal stond doelman Koster aardig te keepen, maar ook onze kleine terrier Jasper Vogelzang toonde een tomeloze inzet.
Man van de wedstrijd Reaal: Jasper Vogelzang.
Man van de wedstrijd Rood Wit'58: nummer.13: Jop van Eijden

Volgende week zaterdag 21 oktober speelt Reaal een bekerwedstrijd uit bij derdeklasser VV Hellendoorn.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 28 oktober uit bij SV Lelystad'67. Aanvang 14:30 uur op sportpark Langezand.
Voor veel Reaal spelers een weerzien met hun oude club!

Opstelling Reaal Dronten:
Klaas Koster, Noah de Leeuw, Daimy Dielingen, Elyakim Neslo, Jasper Vogelzang, Adil Elmorabit ( Mustafa Bilir ), Nouri Hammouchi, Jeremy Loos, Tarik Ibrahim ( Khaled Hallak ), Chendley Richards, Nabil Essaddouqi ( Aimane Ahariz ).
Wissels: Mustafa Bilir, Khaled Hallak, Aimane Ahariz, doelman Petrick Woudsma.
Gele kaart: Tarik Ibrahim
Afw/gebl: Roberto Doufikar, Jairzinho Slijngard, Taha Fawzi, Halim Tabaouni, Karim Nourahman en doelman Machiel Werkman.

Trainers: Burak Yargan, Barry Kamphorst, Aziz Doufikar
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Hendrik Dijk
Vlagger: Petrick Woudsma