Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO - SR2

Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337497

Met een nipte 0-1 nederlaag nemen de Reaalisten supertrots met opgeheven hoofd afscheid van het bekeravontuur!
In een boeiende fascinerende en zinderende bekerwedstrijd gaat een dapper veerkrachtig Reaal Dronten nipt met 0-1 onderuit tegen eersteklasser SDC Putten.
De Reaalisten schoten uit de startblokken en bleven daarna de volle negentig minuten voluit gaan en gunden het grote SDC Putten geen moment rust.
In een fantastische ambiance met ongeveer 500 toeschouwers schotelden beide teams het publiek een enerverende energieke en meeslepende wedstrijd voor.
Het talrijke publiek heeft een gedreven superfanatiek Reaal Dronten in actie gezien wat een gedreven indruk maakte.

Inleiding!
Het enige doelpunt viel in de 22e minuut toen SDC aanvaller Jesse Schuin met een bekeken kopbal in de korte hoek fraai scoorde.
Gaandeweg werd de eersteklasser iets sterker en dreigender, maar het hardwerkende Reaal Dronten vocht voor elke millimeter.
Bij elke Drontense uitbraak was het alle hens aan dek in de Puttense verdediging waar Vincent ter Burg de linies bewaakte.
Een doelpunt van Reaalist Nabil Essaddouqi werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd en de rood zwarten bleven daarna brutaal met lef en bravour spontaan de aanval zoeken.

Afwezig!
Bij Reaal Dronten ontbraken vandaag Boyd de Graaf, Adil Elmorabit, Aimane Ahariz en Kai van Motman maar stond voor het eerst dit seizoen verdediger Noah de Leeuw in de basis.
Er was ook een basisplek voor doelman Klaas Koster en aanvaller Chendley Richards die van een blessure is teruggekeerd.

Opstelling!
Het doel werd verdedigt door Klaas Koster.
In de verdediging Jasper Vogelzang, Daimy Dielingen, Noah de Leeuw en Jairzinho Slijngard.
Op het middenveld Madih Doufikar, Noureddine Hammouchi en Roberto Doufikar.
In de voorhoede Chendley Richards, Nabil Essaddouqi en Nordin Stitou.
De wisselspelers: doelman Machiel Werkman, Naoufal Debdoudi, Anne Wilkens, Tarik Ibrahim, Taha Fawzi en Halim Tabaouni.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Rick van Bussel.

Brutaal!
De rood zwarten schoten brutaal uit de startblokken en kregen in het eerste kwartier vier kleine kansjes.
Uit een voorzet van Nouri Hammouchi werd een kopbal van Madih Doufikar onschadelijk gemaakt.
Even later moest de doelman van SDC in actie komen om een steekbal van Jairzinho Slijngard op Nouri Hammouchi te onderscheppen.
Een venijnig schot van Chendley Richards zeilde rakelings naast.
Pogingen van Nouri Hammouchi en Nabil Essaddouqi leverden niets op en werden vakkundig door de Puttense verdediging onderschept en weggewerkt.

Kansjes!
In de 10e minuut het eerste wapenfeit van SDC Putten, maar de kopbal van Jesse Schuin ging over.
In de 14e minuut werd een kopbal van Chendly weggekopt waarna de doelman van SDC Putten een inzet van Nordin Stitou wist te pareren.

Afwachtend!
Tot aan de 15e minuut keek eersteklasser SDC Putten de kat een beetje uit de boom en nam het een afwachtende aftastende houding aan, maar daarna mengde ook SDC Putten zich volop in de strijd.
Met Drontenaar Vincent ter Burg in de verdediging werden de Puttenaren gaandeweg iets sterker en probeerden de Blauwen het initiatief naar zich toe te trekken.

Plaagstoten!
Even later een venijnig gevaarlijk schot in de korte hoek van Giovanni Hiwat die doelman Klaas Koster op de korrel nam.
Met een fraaie redding werd het schot van Giovanni Hiwat ternauwernood tot corner verwerkt.
Vanaf de flanken zorgden de SDC spelers Noevel Kasmi, Kevin Schmidt en Joshua Driehuis voor een constante dreiging en moest de Reaal verdediging met Jasper Vogelzang, Daimy Dielingen, Noah de Leeuw en Jairzinho Slijngard volop aan de bak.

Doelpunt SDC Putten!
In de 22e minuut kwam SDC Putten via een bekeken kopbal van Jesse Schuin op een 0-1 voorsprong.
Hier ging een snelle actie en strakke voorzet van Joshua Driehuis aan vooraf die de boomlange Jesse Schuin wist te bereiken.
Met een fraaie kopbal in de korte hoek scoorde Jesse Schuin de 0-1.
Na deze 0-1 leek Reaal Dronten even te wankelen, maar plotseling was de geest weer uit de fles en trokken de dappere Reaalisten ten aanval.

Afgekeurd!
In de 26e minuut veerde iedereen bij Reaal Dronten overeind toen een kopbal van Nabil Essaddouqi bij de tweede paal binnen viel, maar helaas had de goed fluitende scheidsrechter buitenspel geconstateerd en werd dit doelpunt afgekeurd.

Offensief!
Daarna zette SDC Putten weer aan en moest Reaal doelman Klaas Koster twee keer in actie komen.
De Puttenaren hadden nu het initiatief en waren sterker, maar moesten vanuit de omschakeling constant oppassen voor de snelle counters en uitbraken van Reaal Dronten.

Dreigend!
Vlak voor rust verscheen Reaal Dronten twee keer dreigend voor het Puttense doel, maar werden de voorzetten van Nordin Stitou, Nouri Hammouchi en Madih Doufikar ternauwernood onderschept.
Bij een indraaiende corner van Madih Doufikar tastte de Puttense doelman even mis waarbij hij hulp kreeg van zijn verdediging.
Met een 0-1 stand voor SDC Putten gingen we rusten.

Wissel!
Bij Reaal Dronten bleef Noah de Leeuw achter in de kleedkamer en kwam nu Naoufal Debdoudi binnen de lijnen.

Initiatief!
De Puttenaren probeerden na rust het initiatief helemaal naar zich toe te trekken en omsingelden en belegerden het Drontense strafschopgebied.
Dit offensief leverde SDC Putten in de beginfase van de tweede helft vier kansen op.

Doelman Klaas Koster!
In deze fase een absolute hoofdrol voor doelman Klaas Koster die met drie fraaie reddingen zijn team door deze moeilijke fase heen sleepte.
Inzetten van Puttenaren Jesse Schuin, Kevin Schmidt en Joshua Driehuis werden door doelman Koster fraai gepareerd.

Sterker!
In de 55e minuut werd een vlotte Puttense aanval tussen Noevel Kasmi, Kevin Schmidt en Giovanni Hiwat ternauwernood onderschept waarna wederom doelman Koster goed ingreep.
De gasten waren in deze fase sterker en kregen een aantal corners te nemen maar met passie, strijd en inzet bleven de Reaalisten overeind.
In de 60e minuut een lange rush van verdediger Rob Buter die Kevin Schmidt wist te bereiken, maar diens inzet werd geblokt.

Wissels!
Bij Reaal kwamen nu Taha Fawzi en Tarik Ibrahim voor de moegestreden Chendley Richards en Roberto Doufikar binnen de lijnen.
Die kleine dekselse vuurvreter Taha Fawzi eiste meteen een hoofdrol voor zich op en zou na afloop als man van de wedstrijd worden gekozen.
Later zou ook nog Halim Tabaouni bij Reaal in de ploeg komen.
Gaandeweg in de tweede helft ging ook SDC Putten vier keer wisselen.

Uitbraken Reaal!
Vanuit de omschakeling kwamen de rood zwarten er een aantal keren gevaarlijk uit met dreigende voorzetten van Nordin Stitou, Madih Doufikar en Nouri Hammouchi waarbij spits Nabil Essaddouqi werd gezocht.
De voorzetten op Nabil Essaddouqi werden ternauwernood onderschept en weggewerkt door de Puttense verdediging.
Bij een verraderlijke kopbal van Nabil moest de doelman van Putten in actie komen.

De Lat!
In de 68e minuut kroop Reaal Dronten door het oog van de naald toen een harde kopbal van Puttenaar Jesse Schuin tegen de lat uiteen spatte en met de vingertoppen door doelman Koster tot corner werd verwerkt.
Doordat het bij 0-1 bleef moest SDC Putten constant oppassen voor de snelle uitbraken van Reaal Dronten.

Enerverend!
Bij een schitterende actie van Nordin Stitou die een speler van SDC door de benen heen speelde ging het thuispubliek nu massaal achter de ploeg staan.
De rood zwarten probeerden uit alle macht aan te zetten en voorin iets te forceren, maar vanuit de counter kreeg ook SDC Putten nog drie grote mogelijkheden.
Bij inzetten van de invallers Ramon van de Koot, Alen Karahasanivic en Steijn van Ark moest doelman Klaas Koster alles uit de kast halen.

Slotoffensief!
Met Taha Fawzi, Tarik Ibrahim en Halim Tabaouni bleef Reaal Dronten spontaan de aanval zoeken op zoek naar een bekerstunt.
De rood zwarten kwamen nog dichtbij de gelijkmaker, maar helaas was de eindpassing onzuiver.
Een ziedend schot van Madih Doufikar zeilde rakelings voorlangs.

Trots!
In een superspannende en enerverende slotfase gaf Reaal Dronten alles, maar bleef het slimme uitgekookte SDC Putten overeind.
Met een 0-1 nederlaag nemen de Reaalisten supertrots met opgeheven hoofd afscheid van het bekeravontuur!
Het talrijke publiek heeft een gedreven superfanatiek Reaal Dronten in actie gezien wat de eersteklasser SDC Putten goed tegenstand heeft geboden.

Het gehele Drontense team verdiend een groot compliment!

Man van de wedstrijd Reaal Dronten: Taha Fawzi
Man van de wedstrijd SDC Putten: Vincent ter Burg

Het deed mij ontzettend goed om na een aantal jaren Vincent ter Burg weer in actie te zien!
We kennen elkaar van ASV Dronten en vandaag waren toch de ogen een beetje op Vincent gericht.
Ondanks een paar moeilijke momenten in de tweede helft straalt Vincent nog steeds de rust en overzicht uit en is hij enorm belangrijk in de Puttense verdediging.
Vincent, als je ooit je loopbaan in stijl wilt afsluiten dan ben je meer dan welkom in Dronten West! Het gaat je goed Vincent :)

Wij wensen SDC Putten veel succes toe in de competitie!

Volgende week zaterdag 29 oktober speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij MVV Alcides in Meppel.
Aanvang is dan 17:00 uur op sportpark Ezinge te Meppel.
Er rijdt ook een Marionbus naar Meppel! Vertrek 14:45 uur!

De voorbeschouwing volgt later komende week!

De opstelling van Reaal Dronten:
Klaas Koster, Jasper Vogelzang, Noah de Leeuw ( Naoufal Debdoudi ), Daimy Dielingen, Jairzinho Slijngard, Madih Doufikar, Nouri Hammouchi, Roberto Doufikar ( Taha Fawzi ), Nordin Stitou, Nabil Essaddouqi ( Halim Tabaouni ) en Chendley Richards ( Tarik Ibrahim ).
Wissels: doelman Machiel Werkman, Naoufal Debdoudi, Anne Wilkens, Tarik Ibrahim, Taha Fawzi en Halim Tabaouni.
Afwezig: Boyd de Graaf, Adil Elmorabit, Kai van Motman en Aimen Ahariz.

De opstelling van SDC Putten:
Joar Terpstra, Rob Buter, Vincent ter Burg, Thomas van der Wal, Giovanni Hiwat ( Ramon van der Koot ), Kevin Schmidt ( Lars Dekker ), Steijn van Ark, Joshua Driehuis ( Koen van Leeuwen ), Jefta van den Broek ( Alen Karahasanivic ), Noevel Kasmi en Jesse Schuin.
Wissels: doelman Thodorie Velanas, Ramon vd Koot, Lars Dekker, Koen van Leeuwen en Alen Karahasanivic.
Gele kaart: Noevel Kasmi
Afw: Benjamin Huisman, Josh van Lier, Lucas Veenendaal, Daan Wieringa, Joppe van Krevel en Jordy van Selm.

Trainer: Mark Bakker
Assistenttrainers: Nico Beijnen en Martijn Duits
Keeperstrainer: Jeroen Janssen