Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337164

In een energieke en levendige wedstrijd verliest een hardwerkend Reaal Dronten nipt met 0-1 van s-Heerenbroek.
Het enige doelpunt viel in de 10e minuut toen een voorzet vanaf de linkerflank van Jonno Pruim door aanvaller Willard Visscher tegen de touwen werd gekopt.
Door deze 0-1 overwinning en het gelijkspel van VHK klimmen de groen zwarten naar de tweede plek in de vierde klasse D en heeft Reaal Dronten al acht wedstrijden niet meer gewonnen.
Na een matige en slordige beginfase toonde een getergd Reaal Dronten veerkracht en kreeg het een paar goede kansen.
Met name in de tweede helft kwamen de rood zwarten goed voor de dag en creeerde het kansen, maar zat het wederom niet mee.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse D.

Trainer Burak Yargan had zijn manschappen bemoedigend toegesproken en zag zijn team hoopvol en veelbelovend beginnen.
In de tweede minuut ging een kopbal van Jesse Jagesar naast en waren er pogingen van Jelle Zaal, Islam Abdelsalem en Samed Turan te zien.
Ondanks deze felle en fanatieke start kwamen de gasten in de 10e minuut op een 0-1 voorsprong toen een voorzet vanaf de linkerflank door Willard Visscher spijkerhard in de korte hoek werd gekopt.

Na deze tegenslag hadden de Reaalisten het even moeilijk en waren er twee kansjes en vier corners voor s-Heerenbroek te zien.
Gaandeweg herstelde het hardwerkende Reaal Dronten zich weer en doken met name Jelle Zaal, Wessel Tabak en Samed Turan dreigend op.

Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht met kansjes over en weer.
De Reaalisten hadden iets meer balbezit en een optisch veldoverwicht, maar moesten bij balverlies constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke counters en uitbraken van s-Heerenbroek.
Een vrije trap van Jelle Zaal zeilde rakelings over en een Drontens doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
Aan de andere kant werd er ook een doelpunt van s-Heerenbroek wegens buitenspel afgekeurd.
In de 38e minuut een grote kans voor s-Heerenbroek toen een voorzet vanaf links gevaarlijk doorschoot en ternauwernood door iedereen werd gemist.

Vlak voor rust werden de gasten ook twee keer gevaarlijk en moest doelman Machiel Werkman in actie komen.
Een indraaiende corner werd met moeite door doelman Werkman weggestompt die daarna even geblesseerd bleef liggen en na behandeling weer verder kon.
Bij vrije trappen van s-Heerenbroek was het alle hens aan dek in de Reaal verdediging waar Anne Wilkens, Boyd de Graaf en Ihsan Turan moesten ingrijpen.
Met een 0-1 stand gingen we rusten.

In de rust bleven verdediger Boyd de Graaf en middenvelder middenvelder Wessel Tabak achter in de kleedkamer en kwamen verdediger Halim Tabaouni en middenvelder Taha Fawzi binnen de lijnen.
Met deze twee frisse nieuwe krachten kwam er meer lijn in het spel.
De Reealisten kwamen ijzersterk uit de kleedkamer en kregen in de beginfase van de tweede helft goede kansen op de gelijkmaker.
Een inzet van Samed Turan zeilde rakelings voorlangs en een schot van Islam Abdelsalem ging naast.
Over de rechterflank een snelle actie van Jelle Zaal die vanaf de achterlijn met een strakke voorzet Islam probeerde te bereiken, maar hier zat een groen zwarte verdediger tussen.
De Reaalisten speelden fris en energiek en hadden in deze fase wel een doelpunt verdiend.

De rood zwarten kregen een aantal corners te nemen en belegerden het groen zwarte doel, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
Gaandeweg ging het Dronter offensief liggen en waren er vanuit de snelle counter ook een paar kansen voor s-Heerenbroek te zien.
De gasten kregen een paar corners te nemen veroorzaakten rommelige scrimmages voor het Reaal doel waarbij enkele schoten werden geblokt en weggewerkt.
Bij Reaal Dronten kwam nog verdediger Kelvin van Langen voor de moegestreden Mark de Ridder binnen de lijnen.

In de 80e minuut moest doelman Machiel Werkman uit zijn doel komen om een gevaarlijke dieptebal te kunnen onderscheppen.
Daarna zette Reaal Dronten nog eens aan voor een slotoffensief, maar het mocht allemaal niet meer baten.
De uitblinkers vandaag Anne Wilkens, Mark de Ridder en vooral invaller Halim Tabaouni die het uitstekend deed.
Eindstand 0-1.

Na acht wedstrijden zijn de Rood Zwarten nog altijd zonder zege!
Het voetbal was vandaag veel beter dan de afgelopen weken en biedt perspectief en vertrouwen naar de laatste twee wedstrijden uit naar Noord Veluwe Boys en op zaterdag 4 Juni thuis tegen VV Wijthmen.

Volgende week zaterdag 28 Mei speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd in de Kuule te Hattemerbroek bij de Noord Veluwe Boys die vandaag met maar liefst 9-1 klop kregen bij kampioen Dieze West.
Op zaterdag 4 Juni is dan de laatste thuiswedstrijd tegen VV Wijthmen.

Deze keer is een invaller de man van de wedstrijd want op de rechtsbackpositie viel Halim Tabaouni verrassend goed in!
Man van de wedstrijd: invaller Halim Tabaouni.

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Ihsan Turan, Mark de Ridder ( Kelvin van Langen ), Anne Wilkens, Boyd de Graaf ( Halim Tabaouni ), Adil Elmorabit, Wessel Tabak ( Taha Fawzi ), Jesse Jagesar, Jelle Zaal, Islam Abdelsalem en Samed Turan.
Wissels: Kelvin van Langen, Taha Fawzi, Halim Tabaouni, Tim Murks, Ayrton Neijenhuis, Jasper Vogelzang en doelman Wouter Atema.
Afw: Nordin Hettinga, Giovanni Wegman, Niamba Diatta, Christiaan Vosjan, Robert Borg, Laurens van Duin.
Gele kaarten: Mark de Ridder, Ihsan Turan, Anne Wilkens, Islam Abdelsalem en ?
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Jarmo vd Blink en Lise de Boer
Vlagger: Mo Elmorabit