Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337164

Een tot op het bot gedreven, gretig, fel en fanatiek Reaal Dronten boekt een simpele ruime 5-0 overwinning op VV Wilsum.
Deze stand was bij de rust al bereikt en reikhalzend vol verwachting keken de supporters uit naar de tweede helft.
Ondanks een handvol kansen viel de tweede helft tegen en werd er niet meer gescoord. De rood zwarten vonden het wel genoeg terwijl de oranjehemden niet meer konden brengen.

Met deze 5-0 doen de Reaalisten goede zaken en komt de tweede plek dichter in het vizier.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse D!

In het eerste kwartier hielden beide teams elkaar in evenwicht.
Het spel oogde aan beide kanten rommelig, onzuiver en onsamenhangend. Toch was er genoeg te zien voor de beide doelen.
Na een afgeslagen corner van Wilsum kwamen de Reaalisten er via Giovanni Wegman razendsnel uit waarna Nordin Hettinga werd gevonden. Het schot van Nordin was te zacht en een eenvoudige prooi voor de doelman van Wilsum.
In de 10e minuut deelde VV Wilsum heel brutaal een plaagstootje uit.
Met een slim steekballetje werd aanvaller Job Kragt bereikt die zijn boogballetje rakelings over het doel zag gaan.
Aan de andere kant was wederom Giovanni Wegman op dreef, maar diens voorzet op Wessel Tabak werd totaal gemist.
Door het veelvuldige balverlies aan beide kanten waren er snelle counters en uitbraken te zien. De eindpassing was steeds onzuiver.
De thuisploeg probeerde via Taha Fawzi, Wessel Tabak en Adil Elmorabit de frontlinie met Jasper Vogelzang, spits Giovanni Wegman en Nordin Hettinga te bereiken.

De rood zwarten kregen een paar kansjes die niet aan Nordin Hettinga waren besteed want twee keer dook Nordin gevaarlijk op, maar vergat hij af te drukken.
Aan de andere kant moest de Reaal verdediging met Ayrton Neijenhuis, Christiaan Vosjan, Anne Wilkens en Ihsan Turan steeds op hun hoede zijn voor de gevaarlijke uitbraken van VV Wilsum.
Rond de 15e minuut werd de ban dan eindelijk gebroken en kwamen de Reaalisten op een bevrijdende en verlossende 1-0 voorsprong.
Na uitstekend voorbereidend werk van Taha Fawzi en Gio Wegman werd bij de achterlijn Ihsan Turan bereikt.
Vervolgens werd de voorzet van Ihsan heel subtiel van dichtbij door Nordin Hettinga binnengetikt voor de 1-0 voorsprong.
Even later had Nordin Hettinga de 2-0 moeten maken toen hij door Taha Fawzi vogelvrij op avontuur werd gestuurd, maar oog in oog met de doelman schoot Nordin veel te gehaast over.

In de 20e minuut was het dan wel raak toen na een prachtige snelle actie van Nordin Hettinga die kleine dekselse Taha Fawzi voor het doel opdook. De assist van Nordin was om te smullen waarna Taha Fawzi met een geplaatst schuivertje de 2-0 liet aantekenen.
Meteen vanaf de aftrap was VV Wilsum niet goed bij de les en lag binnen een paar seconden ook de 3-0 in de touwen.
Na een snelle onderschepping lanceerde Anne Wilkens met een weergaloze dieptepass dwars door het midden onze spits Giovanni Wegman die nu op volle snelheid op het doel afstormde.
Met een bekeken diagonale schuiver in de verre hoek scoorde Gio Wegman in de 21e minuut de 3-0 voor Reaal Dronten.
Dit kwam als een mokerslag aan bij VV Wilsum want na een gelijkopgaande beginfase waren de oranjehemden nu even goed van slag.
Hier bleef het niet bij want Reaal had de smaak nu goed te pakken.
In een mum van tijd kregen de Drontenaren drie goede mogelijkheden.
Met vlotte aanvalsgolven werd het vijandelijke doel onder vuur genomen en doken Nordin, Giovanni, Taha en Jasper dreigend op.
Vanaf het middenveld hadden Taha Fawzi, Wessel Tabak en Jasper Vogelzang enkele mooie snelle acties in huis terwijl stofzuiger Adil Elmorabit de linies in de gaten hield.
Ook de solide Reaal verdediging met Christiaan Vosjan, Anne Wilkens, Ihsan Turan en Ayrton Neijenhuis hadden hun zaakjes goed op orde.
In de 30e stond Nordin Hettinga met een prachtige vlotte actie aan de basis van de 4-0 van Jasper Vogelzang.
Met een dieptepass werd Nordin op avontuur gestuurd die met een paar passeerbewegingen een opening probeerde te vinden.
Net op het moment dat Nordin zich met een mislukte dribbel leek vast te lopen kwam de bal pardoes voor de voeten van de meegelopen Jasper Vogelzang terecht.
Met een verwoestende snoeiharde uithaal scoorde Jasper Vogelzang de 4-0 voor Reaal Dronten.
Tot aan de rust moest de doelman van Wilsum in actie komen om vrije trappen van Gio Wegman, Adil Elmorabit en Jasper Vogelzang onschadelijk te maken.
Bij snelle aanvalsgolven doken Gio Wegman en Nordin Hettinga dreigend op, maar stond het vizier niet op scherp.
Op slag van rust was het dan toch raak toen Giovanni Wegman het weer op zijn heupen kreeg.
Hier ging een schitterende adembenemende vlijmscherpe dieptepass van Christiaan Vosjan aan vooraf die Gio Wegman wist te bereiken.
Met een onnavolgbare verwoestende raketinslag scoorde Gio Wegman in de 45e minuut de 5-0 voor Reaal Dronten.
Met deze ongekende 5-0 tussenstand gingen we rusten op De Munten.
Er hing een gezellige uitgelaten sfeer in de vernieuwde kantine waar tegenwoordig niet meer cash, maar alleen nog maar met een pinpas kan worden betaald. Even wennen!

Het prachtige nieuwe rood zwarte interieur voelt vertrouwd aan en straalt veel warmte en gezelligheid uit.
Vol verwachting keken de supporters uit naar de tweede helft, maar ondanks een handvol kansen vergaten de Reaalisten verder uit te lopen.
De thuisploeg vond het wel goed zo terwijl VV Wilsum niet bij machte was om terug te komen.
Er kwamen kansen voor Reaal Dronten en ook VV Wilsum bleef het proberen.
Een indraaiende corner van Gio Wegman schampte de lat waarna Nordin de bal oppikte en een scrimmage veroorzaakte, maar niemand van Reaal Dronten kon hier profiteren. Twee keer wist de gretige en ijverige Jasper Vogelzang met een steekbal Nordin Hettinga te bereiken,maar beide keren lag de doelman van VV Wilsum in de weg.
Een voorzet van Gio Wegman veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het doel van Wilsum waarbij de bal twee keer vlak voor de doellijn ternauwernood werd weggehaald.
In de 65e minuut had Nordin de 6-0 moeten scoren toen hij in eerste instantie de doelman op zijn weg vond en in de rebound vrij voor open doel de bal te gehaast over schoot. Echt onbegrijpelijk hoe deze kans vogelvrij voor open doel om zeep werd geholpen.
Hierna verschenen de Reaalisten nog drie keer gevaarlijk voor het doel, maar stond het vizier niet meer op scherp.
Ondertussen kwamen bij Reaal Dronten de wisselspelers Kelvin van Langen en later nog Tim Murks, Boyd de Graaf, Robert Borg en Jesse Jagesar binnen de lijnen.
Ondanks deze wissels werd er niet meer gescoord.
Aan de andere kant bleef het dappere VV Wilsum het proberen en waren er twee afstandsschoten van Jelle van Putten te zien.
Bij een verraderlijke hoge voorzet vanaf de rechterflank tastte doelman Machiel Werkman even mis, maar kreeg hij net op tijd hulp van Nordin Hettinga die ten koste van een corner redding bracht.
Bij twee counters van Wilsum stond de Reaal verdediging niet goed op te letten en moest doelman Machiel Werkman nog in actie komen.
In de slotfase kregen de rood zwarten nog een paar corners te nemen en moest de doelman van Wilsum alles uit de kast halen om een venijnig schot van Nordin te keren die nog een publiekswissel kreeg.
Het bleef bij een simpele en eenvoudige ruime 5-0 overwinning voor een gedreven Reaal Dronten.
Met name in de eerste helft waren er veel mooie momenten en deze tweede helft maar snel vergeten.
Man of the match: Taha Fawzi!
Volgende week zaterdag zijn de Reaalisten vrij!
Daarna gaat het echt los met op zaterdag 5 Maart een uitwedstrijd bij het altijd lastige VV 's-Heerenbroek.
Deze wedstrijd begint dan zaterdag 5 maart om 14:30 uur op het sportpark Broekerland te 's-Heerenbroek. Tot dan!

De voorbeschouwing volgt later!

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Ayrton Neijenhuis, Christiaan Vosjan ( Boyd de Graaf ), Anne Wilkens, Ihsan Turan, Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Jasper Vogelzang ( Tim Murks ), Wessel Tabak ( Jesse Jagesar ), Giovanni Wegman ( Kelvin van Langen ), Nordin Hettinga ( Robert Borg ).
Wissels: Tim Murks, Robert Borg, Boyd de Graaf, Laurens van Duin, Jesse Jagesar, Kelvin van Langen, Samed Turan.
Geblesseerd: Samed Turan, Mark de Ridder, Jelle Zaal, N. Diatta, I. Abdelsalem.

Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Lise de Boer en Jarmo vd Blink
Vlagger: Hans Hettinga

De opstelling van VV Wilsum:
Patrick Goudbeek, Dennis Zwanepoel ( Danny Beks ), Marijn Mijnheer, Jelle van Putten, Rene Dorgelo, Rienk vd Wetering ( Patrick Bastiaan ), Stef Schrijer ( Tomas vd Weerd ), Alwain vd Weerd ( Sander Riezebos ), Job Kragt, Patrick Plette, Joram Riezebos.
Wissels: doelman Gerhard Bolt, Danny Beks, Patrick Bastiaan, Tomas vd Weerd, Sander Riezebos.

Trainers: Dick Schrijer, Jan van Spijker
Keeperstrainer: Gerhard Bolt
Teammanager: Erik Heldoorn
Vlagger: Jan Riezebos