Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337164

In een levendige doelpuntrijke wedstrijd heeft Reaal Dronten zijn laatste competitiewedstrijd met 4-3 van VV Wijthmen gewonnen.
De wedstrijd werd in de 32e minuut tijdelijk stilgelegd vanwege een blessure bij scheidsrechter Mustafa Arslan uit Deventer die ons behoorlijk heeft doen laten schrikken.
Deze sympathieke man kreeg plotseling een bal tegen zijn hoofd en werd met diverse bloeduitstortingen en een oogblessure naar de huisartsenpraktijk gebracht.
Wij wensen scheidsrechter Mustafa Arslan een spoedig herstel toe.
Reaal Dronten is de vervangende KNVB scheidsrechter Ed Wermers dankbaar dat hij deze wedstrijd in goede banen verder kon leiden.

Er is mij nadrukkelijk op het hart gedrukt om nog niet de vertrekkende spelers en eventuele nieuwkomers te melden.
Dit zal pas na volgende week door de club openbaar worden gemaakt.
De enige speler die vandaag in de spotlights stond was Jelle Zaal die naar tweedeklasser SC Emmeloord gaat.
Toen in de slotfase bleek dat Dieze West speler Wahid Shimeri drie keer had gescoord moest Jelle ineens in de achtervolging om alsnog topscorer te kunnen worden.
Na een aantal gemiste kansen was het in de 89e minuut alsnog raak toen Jelle met een verwoestende uithaal de 4-2 liet aantekenen en beide spelers op 22 doelpunten zouden eindigen.
Een mooi afscheid voor Jelle Zaal!

Dan nu de wedstrijd! Een mooi verhaal over Islem Abdelsalem!
Sinds zijn blessure heeft Islem tot vandaag nooit meer zijn niveau kunnen halen, maar wat speelde deze grillige aanvaller op deze mooie zonnige zaterdag een geweldige wedstrijd.
Met twee schitterende doelpunten brak hij de wedstrijd open.

Bij Reaal Dronten stond Machiel Werkman op doel!
Het centrale verdedigingsduo Anne Wilkens en Boyd de Graaf geflankeerd door de beide backs Ihsan Turan en Mark de Ridder.
Op het middenveld Adil Elmorabit, Taha Fawzi en Giovanni Wegman.
In de voorhoede Jesse Jagesar, Islem Abdelsalem en Jelle Zaal.
De wissels: Tim Murks, Wessel Tabak, Ayrton Neijenhuis, Samed Turan en Kelvin van Langen.

Nadat de pupil van de week de aftrap had genomen gingen de toeschouwers er even goed voor zitten.
Meteen in de 2e minuut was het al raak en kwamen de bezoekers na onoplettendheid in de Reaal verdediging op een 0-1 voorsprong.
Een voorzet vanaf de rechterflank werd niet goed weggewerkt waarna Wijthmen aanvaller Jari Ebeling met een hard geplaatst schot toesloeg voor de snelle 0-1 voorsprong voor de gasten.

Hierna probeerde Reaal Dronten zich te herstellen en verschenen Jelle Zaal, Islem Abdelsalem en Jesse Jagesar dreigend voor het doel.
In de 7e minuut viel uit een prachtige dieptepass van Boyd de Graaf de 1-1 gelijkmaker toen Islem deze bal oppikte en in de loop meenam.
Op weergaloze wijze scoorde Islem heel koel en beheerst met een schuiver in de korte hoek de 1-1 gelijkmaker voor Reaal Dronten.

De toeschouwers kregen een attractieve en levendige wedstrijd voorgeschoteld tussen twee teams die er wat moois van wilden maken.
De rood zwarten hadden het veldoverwicht en het initiatief, maar ook de rood witten uit Wijthmen verstopten zich niet en loerden met razendsnelle uitbraken op de counter.
Beide teams kregen kansjes en zochten spontaan de aanval.

In de 15e minuut dook Jelle Zaal op volle snelheid op, maar de doelman van Wijthmen bracht fraai redding.
In de 22e minuut kwam Reaal Dronten op magnifieke wijze op een 2-1 voorsprong toen Islem Abdelsalem het op zijn heupen kreeg.
Op volle snelheid glipte Islem door de rood witte defensie om vervolgens met een prachtige diagonale schuiver in de verre hoek de doelman te passeren voor de 2-1 voorsprong voor Reaal Dronten.

Hierna verschenen Jelle Zaal, Jesse Jagesar en opnieuw Islem dreigend voor het vijandelijke doel waar de doelman twee keer moest ingrijpen.

In de 32e minuut kreeg scheidsrechter Mustafa Arslan snoeihard een bal tegen zijn hoofd en lag hij uitgeteld op het gras.
Met een dik opgezwollen oog en diverse bloeduitstortingen werd Dhr. Arslan afgevoerd waarna de wedstrijd enige tijd werd stilgelegd.
Er werd in Ed Wermers een nieuwe KNVB scheidsrechter gevonden die deze wedstrijd nu verder ging leiden.

Bij Reaal ging Ihsan Turan naar de kant en kwam Ayrton Neijenhuis hem vervangen.
Beide teams hadden nog maar koud afgetrapt of de 2-2 gelijkmaker lag al in de touwen.
Dit gebeurde in de 36e minuut toen een kaatsbal totaal verkeerd werd beoordeelt en er een rommelige scrimmage voor het Reaal doel was te zien.
Het leek wel even Comedy Capers in de Reaal verdediging!
Een Reaal verdediger schoot de bal tegen de rug van zijn eigen keeper Machiel Werkman aan waarna de rood witte aanvaller Jari Ebeling met een intikker toesloeg voor de 2-2 gelijkmaker.
Hierna nog twee kansen voor Reaal Dronten waarna we met een 2-2 tussenstand van helft gingen wisselen.

In een rommelige tweede helft bleef Reaal Dronten de betere ploeg.
De doelman van Wijthmen moest in actie komen om Islem, Jelle en Jesse van het scoren te houden.
Aan de andere kant zeilde een verraderlijk schot rakelings voorlangs.

In de 52e minuut liet Jesse Jagesar een schitterend technisch hoogstandje zien door drie verdedigers in de luren te leggen en heel fraai de bal onder de doelman door te schieten voor de 3-2 voorsprong voor Reaal Dronten.

Twee keer werd VV Wijthmen gevaarlijk en kwam Reaal met de schrik vrij, maar daarna namen de rood zwarten het initiatief weer over.
Namens Reaal doken Jelle Zaal, Wessel Tabak en Taha Fawzi gevaarlijk op en keerde de doelman van Wijthmen een hard schot van Wessel Tabak.
Ondertussen waren Wessel Tabak, Kelvin van Langen, Samed Turan en Tim Murks voor Mark de Ridder, Islem Abdelsalem, Adil Elmorabit en Giovanni Wegman in de ploeg gekomen.

Het publiek applaudiseerde hard bij deze wissels, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wie er wel of niet gaan vertrekken.
Dit wordt pas volgende week helemaal duidelijk!

Ondertussen was kampioen Dieze West op een ruime 7-1 voorsprong tegen SV t-Harde gekomen en bleek Wahid Shimeri drie treffers te hebben gemaakt en Jelle te hebben gepasseerd.
Iedereen keek nu naar Jelle Zaal en ook de staf maakte nu duidelijk dat Jelle meer gezocht moest worden.

Drie keer verscheen Jelle gevaarlijk voor het doel, maar zijn vizier stond niet op scherp en het leek deze middag niet meer te lukken.
Tot de 89e minuut probeerden de Reaalisten via Taha Fawzi, Wessel Tabak en Jesse Jagesar om Jelle te zoeken, maar de minuten tikten weg en hoe hard Jelle het ook probeerde!
Pas in de 89e minuut lukte het wel en scoorde Jelle Zaal met een verwoestend hard schot de 4-2 voor Reaal Dronten.
Dit was zijn afscheid voor het Reaal publiek en dit werd samen met de harde kern uitbundig gevierd.

In het feestgedruis was de Reaal verdediging niet goed bij de les waarna VV Wijthmen aanvaller Nick van Gurp vrij spel kreeg om met een droge knal de 4-3 aansluitingstreffer te scoren.
Toch was de tijd tekort voor VV Wijthmen om het nog spannend te kunnen maken want scheidsrechter Ed Wermers keek op zijn klokje en besloot deze wedstrijd bij een 4-3 eindstand af te fluiten.

De rood zwarten eindigen dit seizoen met 30 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 60 voor en 58 tegen op een 7e plek.
Er werden negen wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er gingen tien wedstrijden verloren.
Topscorer Jelle Zaal eindigt met 22 competitiedoelpunten op een gedeelde eerste plek met Dieze West speler Wahid Shimeri.
Wij wensen Jelle volgend seizoen veel succes toe bij zijn nieuwe club zondag tweedeklasser SC Emmeloord.

Nogmaals, in de loop van volgende week zal Reaal Dronten bekendmaken wie er zullen blijven, wie er vertrekken en welke nieuwe spelers er volgend seizoen gaan komen.

Deze verslaggever pakt de draad na de zomer in augustus weer op.
Ik wens iedereen een fijne vakantie toe en tot laters!
De clubs VV s-Heerenbroek en VHK uit Sint Jansklooster spelen nacompetitie om een ticket naar de derde klasse.

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Ihsan Turan ( Ayrton Neijenhuis ), Boyd de Graaf, Anne Wilkens, Mark de Ridder ( Kelvin van Langen ), Adil Elmorabit ( Wessel Tabak ), Taha Fawzi, Giovanni Wegman ( Samed Turan ), Jesse Jagesar, Islem Abdelsalem ( Tim Murks ) en Jelle Zaal.
Wissels: Ayrton Neijenhuis, Kelvin van Langen, Wessel Tabak, Samed Turan, Tim Murks en doelman Atema.
Geblesseerd/Afw: Nordin Hettinga, Jasper Vogelzang, Niamba Diatta, Laurens van Duin, Robert Borg, Christiaan Vosjan, Halim Tabaouni.

Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanagers: Burak Guler en Stefan Halfwerk
Medische staf: Lise de Boer en Jarmo vd Blink
Vlagger: Rachid Jagesar

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman