Bisschopswetering 3 A
8275AK
'S-HEERENBROEK
tel. 038-3557738

Een dramatisch onthutsend zwak en ondermaats Reaal Dronten laat zich het kaas van de brood eten en gaat teleurstellend met 6-2 kopje onder bij VV s-Heerenbroek. De beginfase zag er nog veelbelovend uit toen de Reaalisten via Jelle Zaal binnen 20 minuten een 0-2 voorsprong namen. Bij het tweede Reaaldoelpunt raakte de Broeker doelman Rutger Plette ernstig geblesseerd en lag de wedstrijd enige tijd stil. Daarna waren de Drontenaren het spoor bijster en kwam s-Heerenbroek met twee schitterende werelddoelpunten terug tot 2-2. Tot aan de 60e minuut leken de rood zwarten zich te herstellen, maar plotseling stortte het zwalkende team als een kaartenhuis ineen en liepen de Broekers uit naar een ruime 6-2 overwinning.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er een indrukwekkende en emotionele minuut stilte gehouden voor Jos The Boss. Deze oud scheidsrechter, grensrechter en posterman overleed gisteren na een slopende ziekte op 63 jarige leeftijd. Hij was actief voor de drie Drontense clubs BAS Biddinghuizen, ASV Dronten en Reaal Dronten. We gaan deze markante man missen!

Na een gastvrij en zeer hartelijk ontvangst in dorpshuis De Kandelaar volgde er een korte wandeling naar het Broekerland waar beide teams aan de warming up waren begonnen. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Frans Rigterink uit het buurdorp Wilsum die toch maar met de auto was gekomen want zijn kledingtas bleek veel te zwaar te zijn voor een fietsritje.

Bij Reaal ontbraken wegens blessures en corona zeven spelers. Trainer Burak Yargan kon daarom geen beroep doen op Taha Fawzi, Boyd de Graaf, Samed Turan, Laurens van Duin, Tim Murks, Islam Abdelsalem en Niamba Diatta.

Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse D.

In een levendige beginfase golfde het spel op en neer en waren er aan beide kanten kansen te zien. Het spel oogde slordig en rommelig, maar er viel genoeg te beleven voor beide doelen. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg die twee corners kregen te nemen en een schot van Jesper Wennemers ging naast.

Bij Reaal stond Machiel Werkman op doel en werd het centrale duo Christiaan Vosjan en Anne Wilkens geflankeerd door de backs Ihsan Turan en Jasper Vogelzang. Op het middenveld moesten Giovanni Wegman, Adil Elmorabit, Wessel Tabak en Ayrton Neijenhuis de linies bewaken. In de frontlinie gingen Jelle Zaal en Nordin Hettinga op zoek naar de doelpunten. De wissels waren Mark de Ridder, Jesse Jagesar, Robert Borg, Harold Stokking en Halim Tabaouni.

Het spel oogde aan beide kanten rommelig en onzuiver. Gaandeweg werd Reaal iets sterker en doken Jelle Zaal, Nordin Hettinga en Wessel Tabak dreigend op. In de 7e minuut was het raak en kwam Reaal via een intikker van Jelle Zaal op een 0-1 voorsprong. Hier ging een strakke voorzet van Wessel Tabak aan vooraf die met het hoofd door Nordin Hettinga richting de tweede paal werd verlengd waar Jelle Zaal klaar stond om de 0-1 tegen de touwen te tikken.

Meteen vanaf de aftrap een grote mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Jonno Pruim vergat te scoren. In de 12e en 15e minuut twee uitbraken van Reaal Dronten, maar Jelle Zaal en Nordin Hettinga vergaten te profiteren. In de 18e minuut was het wel raak en scoorde Jelle Zaal heel beheerst met een schuiver onder de doelman door de 0-2 voor Reaal Dronten. Hier ging een prachtige dieptepass aan vooraf waarna Jelle Zaal op volle snelheid iedereen achter zich liet en heel bekwaam scoorde. Bij deze actie verstapte de broeker doelman zich en lag de wedstrijd enige tijd stil omdat doelman Rutger Plette naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Bij s-Heerenbroek ging nu verdediger Rik Kroeze het doel verdedigen en kwam good old Sander Pelgrom de verdediging versterken.

Na deze onderbreking waren de Reaalisten het spoor bijster en werd de 0-2 voorsprong in een mum van tijd weggegeven. Na drie goede kansen voor de thuisploeg kwamen de Broekers in de 35e minuut via Rob Henniphof op 1-2. Vanaf randje strafschopgebied zag Henniphof de doelman van Reaal iets te ver voor zijn doel staan en lepelde hij deze verraderlijke listige bal heel subtiel met een boogje onder de lat voor de 1-2 aansluiting.

Reaal Dronten probeerde zich te herstellen en kregen via Jelle Zaal en Nordin Hettinga twee goede kansen. Uit een voorzet van Jelle Zaal schoot Nordin Hettinga de bal snoeihard tegen de kruizing en even later werd een kopbal van Ihsan Turan door een verdediger van de doellijn gehaald. In deze rommelige fase vergat Reaal om te scoren waarna de Broekers weer kwamen opzetten.

Op slag van rust viel in de 40e minuut met een onnavolgbare weergaloze wereldgoal van William Meuleman de 2-2 gelijkmaker. Vanaf de middenlijn zag Broeker aanvoerder William Meuleman de doelman van Reaal te ver voor zijn doel staan. Met uiterste precisie legde William Meuleman vanaf de middenlijn aan en hield iedereen op Broekerland zijn adem in. Reaal doelman Machiel Werkman snelde terug en leek deze bal te kunnen onderscheppen, maar kwam net iets tekort waarna de 2-2 onder de lat binnen plofte. Dit was tevens de ruststand.

De rood zwarten leken zich in de tweede helft te herstellen en kregen een aantal corners te nemen, maar werden vanuit de counter in de omschakeling totaal verrast. In de 48e minuut stond de Reaal verdediging te slapen bij een slimme steekbal dwars door het midden die door Jonno Pruim werd opgepikt. Op volle snelheid snelde Jonno Pruim richting het Reaaldoel waar hij doelman Werkman met een bekeken schuiver in de korte hoek passeerde voor de 3-2 voorsprong voor s-Heerenbroek.

Na deze 3-2 achterstand trokken de Reaalisten ten strijde en probeerden de rood zwarten iets te forceren. Pogingen van Ihsan Turan, Nordin Hettinga, Giovanni Wegman en Jasper Vogelzang leverden niets op. Beide teams gingen nu volop wisselen en Reaal probeerde met enkele omzettingen het tij te keren. Bij Reaal kwamen in de tweede helft Mark de Ridder, Jesse Jagesar, Robert Borg en Harold Stokking binnen de lijnen.

Drie keer moest stand-inn doelman Rik Kroeze in actie komen om Jasper Vogelzang, Nordin Hettinga en Jelle Zaal af te stoppen. Het thuisploeg vond het fantastisch hoe deze verdediger die helemaal geen doelman is nu zijn team er doorheen sleepte. De Reaalisten gingen niet goed met de mogelijkheden om en het was om moedeloos en radeloos van te worden.

In de 60e minuut wederom een razendsnelle uitbraak van s-Heerenbroek waarbij vanaf de rechterflank Rob Henniphof met een perfecte voorzet Jonno Pruim in stelling bracht. Met een rake schuiver scoorde Jonno Pruim de 4-2 voor s-Heerenbroek en gingen de koppies bij Reaal hangen. De thuisploeg kreeg via Jonno Pruim en invaller Daan Broersma twee goede kansen en kwamen in de 85e minuut op 5-2. Hier ging weer een vlijmscherpe dieptepass dwars door het midden aan vooraf die door Jonno Pruim fraai werd opgepikt en binnengeschoten voor de 5-2.

De Reaalisten probeerden het nog eens, maar er wilde niets meer lukken terwijl de thuisploeg vanuit de omschakeling de betere kansen kreeg. Vlak voor tijd scoorde invaller Daan Broersma in de 90e minuut met een volley de 6-2 voor s-Heerenbroek en ging het licht helemaal uit bij dit zwalkende en teleurstellende Reaal Dronten.

Eindstand: 6-2.

Volgende week komt Reaal Dronten thuis op De Munten in actie tegen subtopper VHK uit Sint Jansklooster. Vandaag won VHK heel knap thuis met 4-2 van SV t-Harde en dus zijn de Reaalisten gewaarschuwd. Beide teams kennen elkaar niet en kwamen nog nooit eerder tegen elkaar in actie. De voorbeschouwing op deze wedstrijd volgt later.

Aanvang zaterdag 12 Maart om 14:30 uur op De Munten Dronten West.

De opstelling van VV s-Heerenbroek:

Rutger Plette ( Sander Pelgrom ), Bernard Stoel ( Desley vd Burg ), Rik Kroeze ( verving doelman Plette ), Jonas Palland, Sander Wennemers, William Meuleman, Jonno Pruim, Martin van Ittersum, Rob Henniphof ( Bjorn Wezenberg ), Max Postma ( Daan Broersma ), Jesper Wennemers.

Wissels: Sander Pelgrom, Desley vd Burg, Bjorn Wezenberg, Daan Broersma.

Gele kaart: Rob Henniphof

Trainer: Freddie vd Burg

Vlagger: Dhr.P. Wennemers