Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337497

In een rommelige wedstrijd heeft een nerveus en gespannen Reaal Dronten verzuimd om de tweede plek in de vierde klasse D over te nemen en ging het thuis met 0-2 onderuit tegen Vlugheid en Kracht uit Sint Jansklooster.

Beide doelpunten van VHK werden gescoord door Ryan Stam.

Deze wedstrijd werd vanwege de verlichting op veld twee gespeeld en stond onder leiding van scheidsrechter Gerben Smeenk uit Deventer.

Bij Reaal Dronten zit Nordin Hettinga een schorsing uit en ontbraken verder doelman Machiel Werkman, Mark de Ridder, Boyd de Graaf, Laurens van Duin, Niamba Diatta en Anne Wilkens.

Het doel werd verdedigt door Kelvin van Langen en in de verdediging Ayrton Neijenhuis, Giovanni Wegman, Christiaan Vosjan, Ihsan Turan.

Op het middenveld Tim Murks, Taha Fawzi en Adil Elmorabit.

In de voorhoede Jesse Jagesar, Islam Abdelsalem en Jelle Zaal.

De wissels reservedoelman Wouter Atema, Harold Stokking, Jasper Vogelzang, Samed Turan, Wessel Tabak en Robert Borg.

Bij een overwinning waren de Reaalisten naar de tweede plek geklommen, maar het team oogde gespannen, nerveus en onrustig.

Tot aan de 33e minuut was er weinig aan de hand en hielden beide teams elkaar goed in evenwicht.

Er waren een paar kleine kansjes over en weer en in de 20e minuut werd een doelpunt van Reaalist Jelle Zaal wegens buitenspel afgekeurd.

Namens de rood zwarten waren Taha Fawzi, Jelle Zaal en Jesse Jagesar dichtbij het openingsdoelpunt, maar ontbrak de scherpte en de afwerking. Het voetbal oogde rommelig, slordig en onzuiver bij Reaal.

Afstandsschoten van Tim Murks, Jelle Zaal en Taha Fawzi gingen over en leverden niets op.

De blauwen uit Sint Jansklooster stonden tactisch goed in de organisatie en gaven achterin weinig weg.

Gaandeweg de eerste helft zag je VHK sterker worden en vanaf de 20e minuut deelden de gasten de eerste plaagstootjes uit.

Bij een vrije trap en een hoge voorzet van VHK moest Reaal doelman Kelvin van Langen in actie komen.

Op het middenveld werd er voor elke millimeter gestreden en waren er pittige felle onderlinge duels te zien.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg VHK langzaam de controle op het middenveld en zorgden de blauwe aanvallers voor enige dreiging vanaf de flanken.

Reaal probeerde op alle manieren en met een flinke portie strijd en inzet om onder de druk uit te komen, maar de rood zwarten konden geen grip op de felle fanatieke strijdvaardige blauw witten krijgen.

Er waren een paar kleine kansjes voor Taha, Tim en Jelle, maar de echte scherpte voorin was er niet.

In de 33e minuut kwamen de gasten uit Sint Jansklooster uit een rare indraaiende vrije trap op een 0-1 voorsprong.

Deze vrije trap door Ryan Stam genomen maakte een rare curve en zwabberde bij de eerste paal in de korte hoek binnen voor de 0-1.

Hier zag onze doelman Kelvin van Langen er hulpeloos uit want Kelvin was nog drukdoende om het muurtje neer te zetten en stond bij de tweede paal aan de grond genageld toen deze zwabberbal bij de eerste paal binnen plofte.

Na deze 0-1 probeerde Reaal zich te herstellen, maar het oogde allemaal slordig, onzuiver en veel te gehaast.

Bij twee razendsnelle counters waren de gasten dreigend, maar dit liep met een sisser af en we gingen met een 0-1 achterstand rusten.

De beginfase van de tweede helft zag er nog hoopvol en veelbelovend uit toen Taha Fawzi, Jesse Jagesar en Jelle Zaal gevaarlijk opdoken, maar het vizier stond niet op scherp.

Bij een rare klutsbal tussen Islam Abdelsalem en Jesse Jagesar greep de doelman van VHK knap in.

Twee keer moest de doelman van VHK in actie komen om pogingen van Taha Fawzi en Jelle Zaal onschadelijk te maken.

Daarna was het over bij Reaal en maakte het felle dominante VHK de dienst uit.

De bezoekers kwamen in de 52e minuut via opnieuw Ryan Stam op een 0-2 voorsprong en toen ging bij Reaal het licht helemaal uit.

Deze 0-2 kwam na een vlotlopende aanval tot stand waar uiteindelijk Ryan Stam met een geplaatste schuiver in de korte hoek toesloeg voor de 0-2 voorsprong voor VHK.

Na deze 0-2 domineerde het oppermachtige VHK en konden de Reaalisten geen vuist meer maken.

Heel af en toe verschenen de Reaalisten voor het VHK doel, maar echte grote kansen kregen de rood zwarten niet meer.

Het regende kansen voor VHK want de bezoekers verschenen zes keer gevaarlijk voor het Reaal doel waar doelman Kelvin van Langen een drukke avond had.

De Reaal verdedigers moesten alle zeilen bijzetten en zagen hoe besluiteloos de aanvallers van VHK waren en een paar grote kansen onbenut lieten.

Zo ging deze belangrijke subtopper uiteindelijk met 0-2 verloren.

De Reaalisten staan nu met 22 punten uit 13 wedstrijden op een 5e plek met vijf punten achterstand op de nummer twee VHK.

Er waren deze avond verrassende uitslagen want koploper Dieze West morste punten en leed bij VSW Windesheim zijn eerste nederlaag van dit seizoen. Het werd daar 1-0 voor VSW.

De IJsselstreekderby tussen VV Wilsum en SV Zalk eindigde in een ruime 1-5 overwinning voor nummer drie SV Zalk.

Aanstaande zaterdag speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd in het Zwolse Stadshagen bij de nummer zes CSV 28.

Aanvang is dan 15:00 uur op sportpark De Verbinding in Stadshagen.

Donderdagavond volgt een korte voorbeschouwing op deze wedstrijd.

Deze verslaggever zal een aantal weken niet meer bij de wedstrijden van Reaal Dronten aanwezig zijn.

Vanaf komende zaterdag ga ik vijf wedstrijden stagelopen bij een beloftenteam in het profvoetbal.

Deze unieke mogelijkheid en schitterende ervaring pak ik met beide handen aan.

Half Mei gaan we alles evalueren en kijken hoe deze stageperiode is bevallen en wat we volgend seizoen gaan doen.

Natuurlijk blijf ik Reaal Dronten op een afstandje volgen en probeer ik wekelijks de voorbeschouwingen te maken.

Ik wens Reaal Dronten heel veel succes toe en hoop dat de rood zwarten nog aansluiting met de subtop kunnen krijgen.

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.