8026PS
ZWOLLE
tel. 0529-401444

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman

Na een goede serie is het eerste elftal van Reaal Dronten na de tweede nederlaag op rij helemaal van slag.
De Reaalisten gaan in het Zwolse gehucht Wijthmen verrassend en onverwachts keihard met 2-0 onderuit.
Door deze nederlaag haken de rood zwarten voorlopig even af en kunnen de kampioensaspiraties de koelkast in.
Voor precies op de kop af 62 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap op sportpark De Elshof.
De thuisploeg in het eigen vertrouwde rood wit en Reaal in zijn prachtige lichtblauwe uittenue met donderblauwe broeken.
Er waren welgeteld 14 Reaal supporters uit Dronten meegereisd.

Deze verslaggever had alle ruimte en zat helemaal in zijn eentje op de perstribune met een prachtig uitzicht over het hoofdveld.
Onderaan dit verslag de opstelling van Reaal Dronten en alle uitslagen van de vierde klasse D.
Beide teams kennen elkaar goed en kwamen sinds 2005 twaalf keer tegen elkaar in actie.
Van deze twaalf wedstrijden won Reaal negen keer waaronder al zijn thuiswedstrijden van VV Wijthmen.
De rood witten wonnen twee keer en 1 keer werden de punten gedeeld.
De grootste nederlaag was voor de beker in 2005 toen VV Wijthmen met 6-1 won en de grootste overwinning 5-1 voor Reaal was in 2016.
Het laatste treffen was precies op de kop af twee jaar geleden toen Reaal vlak voor de winterstop in 2019 met 0-2 wist te winnen.
Vandaag was alles anders en gingen de Reaalisten met 2-0 onderuit.

Bij Reaal ontbraken Giovanni Wegman, Islam Abdelsalem en doelman Patrick van de Waterlaat maar stond vandaag Dean Bolink op doel.
In de verdediging Boyd de Graaf, Anne Wilkens geflankeerd door de backs Jasper Vogelzang en Ihsan Turan.
Op het middenveld Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Nordin Hettinga en Tim Murks en in de frontlinie Jelle Zaal en Samed Turan.
De wisselspelers waren Mark de Ridder, Wessel Tabak, Ayrton Neijenhuis, Niamba Diatta, Laurens van Duin en doelman Lars Mol.
In het eerste half uur hadden de Reaalisten een veldoverwicht en kregen de Drontenaren een paar kansjes waarna de thuisploeg binnen twee minuten in de 30e en 32e minuut met twee schitterende doelpunten meedogenloos toesloegen.
Het eerste doelpunt was een geweldige afstandsschot van Wouter Kleij van ruim 30 meter afstand die hard en hoog achter doelman Dean Dillon Bolink in de kruizing belandde.
Amper twee minuten later in de 32e minuut een snelle uitbraak over de linkerflank waarna de voorzet bij de tweede paal door Jari Dunnink snoeihard tegen de touwen werd geschoten voor de 2-0.
Tot de 30e minuut had Reaal Dronten het meeste balbezit en het initiatief en waren er een paar kleine kansjes voor Jelle Zaal, Tim Murks en Nordin Hettinga.
Een venijnig snoeihard schot van Jelle Zaal werd ternauwernood door de doelman gepareerd.
Daarna schoot Nordin Hettinga onbesuisd naast en zag Tim Murks hoe zijn schot werd gekeerd.
De mooiste kans voor Reaal diende zich in de 28e minuut aan toen Jelle Zaal door Nordin Hettinga op zijn wenken werd bediend, maar in kansrijke positie schoot Jelle rakelings naast.

De thuisploeg beperkte zich tot hardnekkig verdedigen, maar kwamen er vanuit de omschakeling drie keer gevaarlijk uit.
Bij deze tegenstoten en razendsnelle uitbraken was het dan ook alle hens aan dek in de Reaal verdediging.
In de 15e minuut een grote mogelijkheid voor VV Wijthmen toen een voorzet vanaf rechts een gigantische scrimmage voor het Reaal doel veroorzaakte. In een kluwen van spelers bracht doelman Dean Dillon Bolink van dichtbij redding.
Ondanks het enorme veldoverwicht en veelvuldig balbezit oogde het veldspel van Reaal rommelig, slordig en onnauwkeurig.
Met name de passing was erg onzuiver en er werd onnodig veelvuldig balverlies geleden waardoor VV Wijthmen rustig achterover kon leunen om er vervolgens razendsnel uit te komen.
In de 25e minuut kon Reaal verdediger Boyd de Graaf niet meer verder en kwam nu voor hem Mark de Ridder binnen de lijnen.
In de 30e minuut kwam VV Wijthmen met een gigantische kanonskogel van ruim 30 meter afstand op een 1-0 voorsprong.
Deze afvallende bal werd door Wouter Kleij op zijn pantoffel genomen en met uiterste precisie strak achter doelman Bolink in de bovenhoek geschoten voor de 1-0 voor VV Wijthmen.
Na deze tegenvaller trokken de Reaalisten ten aanval, maar bij de eerstvolgende balverlies volgde er een snelle counter van VV Wijthmen over de linkerflank.
De voorzet werd bij de tweede paal vogelvrij door Jari Dunnink opgewacht die deze bal snoeihard en hoog tegen de touwen schoot voor de 2-0 voor VV Wijthmen in de 32e minuut.
Na deze 2-0 probeerde Reaal Dronten zich te herpakken en iets te forceren, maar het spel oogde slordig, doorzichtig en te voorspelbaar.
Toch zouden de Drontenaren vlak voor rust twee goede kansen krijgen.
Eerst vond Jelle Zaal de doelman op zijn weg en in de 45e minuut stuurde Tim Murks met een slimme steekbal Samed Turan op avontuur, maar oog in oog met de doelman vergat Samed af te drukken en ging ook deze kans verloren.
Met een 2-0 achterstand gingen we rusten.
In de rust werd Niamba Diatta klaargestoomd en bleef Tim Murks achter in de kleedkamer.
Reaal creeerde opnieuw een veldoverwicht, maar bleef vanuit de omschakeling bij balverlies kwetsbaar.
Tot aan de 60e minuut waren vanuit de counter de beste kansen voor het hardwerkende strijdvaardige VV Wijthmen.
Eerst moest Reaal verdediger Mark de Ridder alle zeilen bijzetten om een gevaarlijke indraaiende voorzet van de doellijn te halen.
De thuisploeg kreeg drie corners op rij te nemen en een harde kopbal ging naast.
Twee keer moest Reaal doelman Bolink in actie komen om schoten te pareren en twee andere inzetten zeilden rakelings naast.
Rond de 60e minuut kreeg Reaal de zaken weer een beetje onder controle en ondertussen kwam Wessel Tabak voor Ihsan Turan binnen de lijnen.
Er waren een paar speldenprikjes en plaagstootjes van Reaal te zien waarbij Jelle Zaal, Nordin Hettinga en Samed Turan dreigend opdoken.
De doelman van Wijthmen bracht redding op schoten en vrije trappen van Jelle Zaal en Wessel Tabak.
De rood zwarten zetten nu aan om iets te forceren, maar namen ook risico en gaven veel ruimte weg.
Aan de andere kant bleven de uitbraken van VV Wijthmen gevaarlijk.
Een schot spatte in het zijnet uiteen en twee keer stond doelman Dean Bolink op de goede plek om de schade te beperken.
Over en weer waren er felle pittige duels te zien en ontstonden er aan beide kanten spanningen en irritaties.
De scheidsrechter moest een aantal keren ingrijpen om erger te voorkomen en deelde ook een paar gele kaarten uit.
In de slotfase een hilarisch moment toen er vanuit het Dronter publiek iets tegen de scheidsrechter werd geroepen.
Deze dacht dat de Trainer iets had gezegd en kwam naar Burak Yargan om hem te sommeren, maar hier had Burak geen begrip voor omdat hij niets had gezegd en dit vanaf het publiek was geroepen.
In alle tumult kreeg de trainer van Reaal Dronten toen een gele kaart voorgeschoteld terwijl hij helemaal niets had geroepen.
Beide teams kregen een paar kansen waarbij Reaal doelman Dean Bolink een hard schot onschadelijk wist te maken.
Namens Reaal hadden Nordin Hettinga, Wessel Tabak en Jelle Zaal hun vizier niet op scherp staan.
De Reaal spelers Ihsan Turan en Mark de Ridder waren tegen een gele kaart opgelopen, maar de gele kaart voor Reaal trainer Burak Yargan sloeg helemaal nergens op.

Eindstand 2-0.
Man of the match: onze sobere hardwerkende back Jasper Vogelzang.

Volgende week zijn de Reaalisten vrij maar het team speelt aanstaande Donderdagavond een oefenwedstrijd uit bij vierdeklasser SC Creil-Bant te Creil.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 20 November thuis tegen VSW uit Windesheim. Aanvang 14:30 op De Munten.

De opstelling van Reaal Dronten:
Dean Dillon Bolink, Jasper Vogelzang, Boyd de Graaf ( 25e Mark de Ridder ), Anne Wilkens, Ihsan Turan ( 65e Wessel Tabak ), Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Tim Murks ( 45e Niamba Diatta ), Nordin Hettinga, Samed Turan en Jelle Zaal.
Wissels: Mark de Ridder, Wessel Tabak, Niamba Diatta, Ayrton Neijenhuis, Laurens van Duin en doelman Lars Mol.
Afwezig: Giovanni Wegman, Islam Abdelsalem, Christiaan Vosjan, Abdel Ouhamid en doelman Patrick vd Waterlaat.

Gele kaarten: Ihsan Turan, Mark de Ridder en Trainer Burak Yargan.
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Jarmo vd Blink
Vlagger: Martin Hoogendoorn