Reaal Dronten - Nrd Veluwe Boys 8 - 0 ( 6 - 0 )

Scheidsrechter

R.H. Vinke

Accommodatie

Onbekend

Een ontketend en furieus Reaal Dronten haalt uit en boekt een eenvoudige 8-0 monsterzege op de Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek.
De Reaalisten stonden bij rust al op een riante en comfortabele 6-0 voorsprong en deden het in de tweede helft rustig aan.
Bij Reaal Dronten ontbraken doelman Patrick van de Waterlaat, Wessel Tabak, Ihsan Turan, Boyd de Graaf en Islam Abdelsalem.
Vanwege een nijpend keepersprobleem stond vandaag eenmalig oud doelman Machiel Werkman weer bij Reaal onder de lat.
Onder de wisselspelers twee oudgedienden Danny Mol en Remco Drenth.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Richard Vinke uit Lelystad die een uitstekende wedstrijd floot.
Beide clubs hebben een zondagverleden en kwamen 18 keer eerder tegen elkaar in actie.
Van deze 18 wedstrijden ging de winst 12 keer naar Reaal, slechts twee keer naar de Noord Veluwe Boys en werden de punten vier keer gedeeld.
In het seizoen 2004-2005 boekte Reaal in die oude zondagtijd een 0-13 monsterzege in Hattemerbroek.
Vorig seizoen precies een jaar geleden eindigde het laatste duel voor de lockdown in een 3-1 overwinning voor Reaal.
De laatste nederlaag dateert van 2018-2019 toen Reaal thuis met 1-3 werd verslagen.
De Noord Veluwe Boys zijn de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen VV Wijthmen begonnen en verloren alle bekerduels.
Iedereen was benieuwd hoe Reaal Dronten na het onnodige 1-1 gelijkspel bij 't-Harde nu voor de dag zou komen.
Vorige week stond de multifunctionele Gio Wegman nog op doel om vandaag in de spits te starten en uiteindelijk drie keer te scoren.
Het doel werd dus verdedigt door veteraan Machiel Werkman. Het centrale duo Mark de Ridder en Anne Wilkens geflankeerd door de beide backs Niamba Diatta en Jasper Vogelzang.
Het middenveld bestond uit aanvoerder Adil Elmorabit, Tim Murks en Taha Fawzi. In de frontlinie Jelle Zaal, spits Giovanni Wegman en Nordin Hettinga.
De wisselspelers Christiaan Vosjan, Samed Turan, Danny Mol, Remco Drenth, Laurens van Duin, Halim Tabaouni en Ayrton Neijenhuis.
Reaal Dronten nam onmiddelijk het initiatief en creeerde een veldoverwicht.
In de eerste minuut nam Nordin Hettinga de doelman van Noord Veluwe Boys onder vuur die redding bracht.
Even later schoot diezelfde Nordin rakelings naast het doel.
Met vlotte aanvalsgolven werden de Noord Veluwe Boys teruggedrongen en vastgezet.
Binnen tien minuten kreeg Reaal vier corners te nemen die niets zouden opleveren.
Na een paar kleine kansen voor Reaal kwamen de Noord Veluwe Boys rond de 10e minuut voor het eerst in de buurt van Reaal doelman Machiel Werkman.
De Veluwenaren kregen twee corners achter elkaar waaruit William Last met een kopbal doelman Machiel Werkman op de proef stelde.
Daarna nam Reaal het heft weer over en lieten Jelle Zaal en Taha Fawzi een vlotte combinatie zien waarbij Nordin Hettinga werd gevonden, maar diens schot zeilde rakelings naast.
In de 12e minuut kwam Reaal Dronten via een mooi schot van Nordin Hettinga strak in de korte hoek op een 1-0 voorsprong.
In de 15e minuut scoorde Taha Fawzi met een prachtige bekeken schuiver de 2-0 voor Reaal Dronten.
Hierna doken Giovanni Wegman, Niamba Diatta en Jelle Zaal gevaarlijk op. Met vlotte snelle aanvalsgolven creeerde Reaal een paar goede kansen. Het duel lag even stil wegens een blessurebehandeling bij doelman Johnny Mulder die daarna weer verder kon.
In de 22e minuut lieten Jelle Zaal en Giovanni Wegman een prachtige aanval zien waaruit Gio Wegman met een subtiele intikker de 3-0 liet aantekenen.
In de 25e minuut was Gio Wegman na een oogstrelende combinatie de aangever op Jelle Zaal voor de 4-0. Op een verwoestende wijze knalde Jelle Zaal deze bal snoeihard en hoog tegen de touwen.
De Veluwse ploeg probeerde nog iets terug te doen, maar verder dan een paar speldenprikjes en plaagstootjes kwamen de Boys niet.
Rond de 30e minuut kon verdediger Berry Heyman niet meer verder en kwam namens de Boys nu Daniel ter Weijden in de ploeg.
Reaal Dronten bleef vrolijk en spontaan combineren en stapelde al snel kans op kans.
Op aangeven van Tim Murks schoot Jelle Zaal rakelings naast en na een voorzet van Niamba Diatta mislukte het hakballetje van Tim Murks. Een venijnig schot van Nordin Hettinga zeilde rakelings naast.
Met een slimme een dieptebal lanceerde Mark de Ridder onze snelle Jelle Zaal maar het was een verdediger van de Boys die deze bal verkeerd raakte en bijna in eigen doel kopte. Dit liep net goed af!
In de 38e minuut gaf Giovanni Wegman de perfecte voorzet op Jelle Zaal die heel koelbloedig raak schoot voor de 5-0 voor Reaal Dronten.
Daarna lieten Adil Elmorabit, Jelle Zaal en Taha Fawzi mooie kansen liggen en zag Taha Fawzi hoe doelman Mulder van de Boys zijn harde schot onschadelijk wist te maken.
Even later een doorbraak van Tim Murks, maar hij treuzelde iets te lang waarna Nordin Hettinga met een steekbal Jelle Zaal wist te bereiken. Op volle snelheid ging Jelle neer in het strafschopgebied, maar de verder goed fluitende scheidsrechter Richard Vinke vond het geen strafschop en liet doorspelen.
Op slag van rust viel in de 45e minuut de 6-0 toen Niamba Diatta, Taha Fawzi en Tim Murks een prachtige oogstrelende aanval lieten zien.
Uit de voorzet van Tim Murks stond wederom Jelle Zaal op de goede plek om de 6-0 ruststand op het scorebord te zetten.
De tweede helft was amper begonnen of de 7-0 lag al tegen de touwen.
Het was Jelle Zaal die met een splijtende dieptebal Gio Wegman wist te bereiken die fraai raak schoot voor de 7-0 in de 47e minuut.
Iedereen begon nu aan de dubbele cijfers te denken, maar toch stagneerde de aanvalsgolven bij Reaal.
De Noord Veluwse Boys bleven het proberen en verschenen nog drie keer voor het doel van Reaal waar Machiel Werkman een gemakkelijke middag had.
In de 60e minuut een dubbele wissel bij Reaal Dronten waar nu Laurens van Duin en Ayrton Neijenhuis voor de moegestreden en nog niet helemaal fitte Jelle Zaal en goochelaar Taha Fawzi in de ploeg kwamen.
Het oppermachtige Reaal Dronten domineerde de gehele tweede helft en gaf achterin weinig meer weg.
De verdediging met Mark de Ridder, Anne Wilkens, Niamba Diatta en Jasper Vogelzang stond als een solide blok!
In de 65e minuut gaf Nordin Hettinga een prachtige steekbal op Gio Wegman die met een verwoestende uithaal zijn derde treffer aantekende voor de 8-0.
In de 75e minuut de tweede dubbele wissel bij Reaal en kwamen Halim Tabaouni en Christiaan Vosjan voor Anne Wilkens en Niamba Diatta binnen de lijnen.
Ook bij de Noord Veluwe Boys waren er wissels te zien, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Reaal Dronten speelde nu freewheelend en deed het iets rustiger aan. Het Dronter team creeerde kans op kans en het was een eenrichtingsverkeer richting het Veluwse doel, maar het vizier stond niet meer op scherp.
Twee schoten van Gio Wegman zeilden over of naast het doel en uit een voorzet van Halim raakte Tim Murks bovenkant lat.
Ook invaller Laurens van Duin vond de Veluwse doelman op zijn weg.
Ondertussen was bij Reaal nog aanvaller good old Danny Mol voor Gio Wegman binnen de lijnen gekomen.
De mister Caribbean Blue staat met 60 doelpunten op de tweede plek op de algehele clubtopscorerslijst en heeft nog negen treffers nodig om magic leg Jeffrey van den Brakel van zijn troon te stoten.
Komt er nog een comeback van Danny Mol en gaat hij nog proberen algeheel clubtopscorer te worden.
Vandaag wist Danny het net nog niet te vinden, maar het was mooi en bijzonder om hem zijn comeback te zien maken.
In de absolute slotfase kregen ook de Noord Veluwse Boys nog twee kansen waarbij de lat werd geraakt.
Twee spelers van Noord Veluwse Boys liepen tegen een gele kaart aan.
Eindstand 8-0!
Het gehele Reaal team verdiend een groot compliment! Met drie treffers eisten Jelle Zaal en Gio Wegman een hoofdrol voor zich op.
Na een rondvraag langs de lijn viel de keuze vandaag op Gio Wegman die als man van de wedstrijd werd uitgeroepen.
Volgende week zaterdag 9 Oktober speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd onder de Zalker Toren bij het altijd lastige stugge en taaie SV Zalk. Aanvang is dan 14:30 aan de Broeksteeg te Zalk.
De gele kanaries uut Zalk wonnen hun eerste twee wedstrijden met 2-0 van VSW en 2-4 bij VV Wijthmen.

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Jasper Vogelzang, Mark de Ridder, Anne Wilkens ( 75e Christiaan Vosjan ), Diatta Niamba ( 75e Halim Tabaouni ), Adil Elmorabit, Tim Murks, Taha Fawzi ( 60e Ayrton Neijenhuis ), Nordin Hettinga, Gio Wegman ( 82e Danny Mol ) en Jelle Zaal ( 60e Laurens van Duin ).
Wissels: Samed Turan, Christiaan Vosjan, Danny Mol, Remco Drenth, Laurens van Duin, Halim Tabaouni en Ayrton Neijenhuis.
Afwezig: doelman Patrick vd Waterlaat, Ihsan Turan, Islam Abdelsalem, Wessel Tabak en Boyd de Graaf.
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Jarmo vd Blink
Vlagger: Martijn vd Polder

De opstelling van Noord Veluwe Boys:
Johnny Mulder, Koen van de Waeter ( 60e Alwin vd Beek ), Jan Reurink, Yordy vd Belt, Berry Heyman ( 30e Daniel ter Weijden ), Ronald Winter ( 45e Jayden Tiebosch ), Yordi Veldman, Laurens Jonkman ( 82e Damian vd Grift ), Tom Meutgeert, Yoeri vd Kamp en William Last.
Wissels: Alwin vd Beek, Gijs Hulst, Jayden Tiebosch, Daniel ter Weijden, Damian vd Grift en doelman Ferhan Kanburoglu.

Gele kaarten: Tom Meutgeert en Jayden Tiebosch
Trainers: Sander en Stefan Zuidema
Teammanager: Jerry van Beek
Medische staf: N.B.M. Wolf

De scheidsrechter: Dhr Richard Vinke uit Lelystad