Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337497

Een gedreven Reaal Dronten is goed aan de tweede seizoenshelft begonnen en wint in een levendige wedstrijd vol strijd, passie en inzet met 3-2 van het Zwolse FC Uluspor.

Door deze zwaarbevochten 3-2 overwinning doen de Reaalisten goede zaken en klimt het naar de derde plek in de vierde klasse E.

Twee keer gaven de Rood Zwarten een voorsprong weg en knokte het veerkrachtige FC Uluspor zich knap terug, maar halverwege de tweede helft zorgde invaller Nordin Stitou met een prachtig doelpunt op aangeven van Taha Fawzi voor de beslissing.

Er is in de winterstop veel gebeurt in Dronten West.

Vorige week maakte de club bekend dat de trainers Burak Yargan en Barry Kamphorst ook volgend seizoen 2023-2024 doorgaan bij het eerste team.

De Reaalisten speelden drie oefenwedstrijden in de winterstop die nipt werden verloren van Zwart Wit'63, SEH Heerde en VEVO Veessen.

Helaas nam de club ook afscheid van drie spelers die om diverse redenen hebben besloten om per direct te stoppen bij Reaal Dronten.

Vandaag stonden er drie nieuwe spelers van het tweede team op het wedstrijdformulier.

Een verrassende basisplek voor Nurahman Karim die een uitstekende debuut maakte in het eerste elftal.

De spelers Boyd de Graaf, Naoufal Debdoudi en Madih Doufikar zullen niet meer in actie komen, maar tot ieders verrassing is de veteraan good old Adil Elmorabit weer teruggekeerd binnen de selectie.

Onder een aangenaam zonnetje verschenen beide teams voor ongeveer 80 toeschouwers aan de aftrap.

Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Raoul Boonstra die een uitstekende wedstrijd floot.

Eerder dit seizoen had Reaal Dronten de lastige uitwedstrijd in Zwolle met 2-3 gewonnen bij FC Uluspor.

Deze Turkse club heeft een buitenlandse hoofdsponsor uit Istanbul en ging vooraf op een elftalfoto.

Bij Reaal ontbraken Roberto Doufikar, Jasper Vogelzang, Ayoub Karkari en Samed Turan.

Komende week gaat Jasper Vogelzang weer voorzichtig meetrainen met de selectie.

De opstelling:

Het doel werd verdedigt door doelman Klaas Koster.

De verdediging met Noah de Leeuw, Jairzinho Slijngard, Daimy Dielingen en Chendley Richards,

Op het middenveld Nouri Hammouchi, Taha Fawzi en Aimane Ahariz.

In de frontlinie Tarik Ibrahim, Nabil Essaddouqi en Nurahman Karim.

De wisselspelers Nordin Stitou, Kai van Motman, Jeroen de Lange, Halim Tabaouni, Adil Elmorabit, Hakan Buyama en doelman Machiel Werkman.

De Reaalisten schoten uit de startblokken en begonnen sterk, fel en fanatiek aan deze wedstrijd.

Dit offensief leverde in de beginfase drie goede kansen op.

Een voorzet van Aimane Ahariz op Tarik Ibrahim werd ternauwernood geblokt en weggewerkt.

De doelman van FC Uluspor moest hierna twee keer in actie komen om gevaarlijke steekballen dwars door het centrum te onderscheppen.

Een ziedend afstandsschot van Aimane Ahariz werd met moeite gepareerd door de Zwolse doelman.

Even later zeilde een andere poging van Aimane over het doel.

De Zwolse ploeg loerde slim op de counter en kwam er een aantal keren over de flanken razendsnel uit.

In de 17e minuut diende zich uit een snelle counter de eerste serieuze kans voor FC Uluspor aan.

Reaal doelman Klaas Koster kwam net op tijd zijn doel uit om de gevaarlijke spits van FC Uluspor af te kunnen stoppen.

In de 22e minuut kwam Reaal Dronten via een prachtig puntertje van Tarik Ibrahim op een 1-0 voorsprong.

Eigenlijk was het Tarik zijn bedoeling om een strakke voorzet te geven, maar toen hij uit zijn ooghoeken de doelman uit zijn doel zag komen veranderde hij van gedachten en schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek voor de 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Hierna doken Tarik Ibrahim, Nurahman Karim en Nabil Essaddouqi dreigend op voor het Zwolse doel.

Aan de andere kant werd ook FC Uluspor twee keer gevaarlijk, maar deze voorzetten werden net op tijd onderschept.

De debutant Nurahman Karim speelde uitstekend en was dichtbij een doelpunt.

Op het middenveld gaven Nouri Hammouchi en Taha Fawzi niets kado en de verdedigers Noah de Leeuw, Jairzinho Slijngard en Daimy Dielingen hielden de linies compact op elkaar.

In de 30e minuut scoorde FC Uluspor uit een weergaloze vrije trap van ongeveer 30 meter afstand de 1-1 gelijkmaker.

Reaal doelman Klaas Koster verkeek zich lelijk op deze zwabberbal die zomaar hard en hoog tegen de touwen uiteen spatte voor de 1-1.

Toch herpakte Reaal Dronten zich knap en kwam het in de 38e minuut uit een vlotte aanval op een 2-1 voorsprong.

Het was Chendley Richards die met een snelle actie de verdediging van FC Uluspor ontrafelde en vanaf de achterlijn de perfecte voorzet gaf op Aimane Ahariz die bij de eerste paal van dichtbij doel trof voor de 2-1 voorsprong voor Reaal Dronten.

In een kluwen van speler leek het eerst Nabil te zijn, maar al snel werd duidelijk dat Aimen Ahariz deze treffer op zijn conto kreeg.

Vlak voor rust werd FC Uluspor nog twee keer gevaarlijk en liepen de emoties nog even hoog op, maar de uitstekende scheidsrechter Dhr. Raoul Boonstra had alles goed onder controle en trad een aantal keren goed op.

Met een 2-1 voorsprong gingen we rusten.

De tweede helft was nog maar net begonnen of een Reaal verdediger maakte een domme en totaal onnodige overtreding in zijn eigen strafschopgebied.

De bal ging in de 48e minuut op de stip en deze strafschop werd snoeihard en hoog tegen de touwen geschoten voor de 2-2 gelijkmaker.

Na deze 2-2 gelijkmaker trokken de Reaalisten vol goede moed ten aanval. Er kwamen een paar goede kansen, maar het zat niet mee.

De Zwollenaren bleven op de counter loeren en kwamen er een aantal keren gevaarlijk en dreigend uit.

In de loop van de tweede helft kwamen bij Reaal Dronten de spelers Nordin Stitou, Kai van Motman en good old Adil Elmorabit voor Aimane Ahariz, Tarik Ibrahim en Nurahman Karim binnen de lijnen.

Aan beide kanten liepen de emoties af en toe op en kwam het temperament boven drijven.

In het heetst van de strijd kregen de Reaal spelers Nurahman Karim en Jairzinho Slijngard een gele kaart voorgeschoteld, maar ook drie spelers van FC Uluspor kregen geel.

Bij elke Reaal aanval stond de Zwolse grensrechter haarscherp te vlaggen en dit leverde enkele hachelijke situaties op.

In de 62e minuut leek Reaal Dronten opnieuw op voorsprong te komen, maar toen Tarik Ibrahim bij de tweede paal keurig doel trof hield de grensrechter van FC Uluspor voor de zoveelste keer zijn vlag omhoog.

Na een uitvoerig consult besloot de verder uitstekende scheidsrechter dit doelpunt van Tarik af te keuren omdat iets eerder een medespeler hinderlijk buitenspel had gestaan volgens de vlagger van FC Uluspor.

Toch kreeg het hardwerkende Reaal Dronten toch nog loon naar werken toen Taha Fawzi met een slimme actie en een strakke voorzet de inkomende Nordin Stitou wist te bereiken.

Met een schitterende bekeken schuiver scoorde Nordin Stitou in de 66e minuut de dikverdiende 3-2 voor Reaal Dronten.

Na deze 3-2 probeerde FC Uluspor terug te komen en moest Reaal Dronten alle zeilen bijzetten.

De handige technisch behendige aanvallers van FC Uluspor gooiden nu alles in de strijd, maar Reaal Dronten hield dapper stand en kreeg vanuit de omschakeling ook weer kansen.

De Zwollenaren zetten nog eens aan en namen risico's waardoor Reaal veel ruimte achter de linies kreeg.

In deze fase kwam Reaal er gevaarlijk uit en waren een paar goede kansen te zien, maar helaas stond het vizier niet op scherp.

Ondanks een spannende slotfase met kansjes over en weer hield Reaal knap stand en werd deze zwaarbevochten 3-2 overwinning over de streep getrokken.

Een teamprestatie van formaat!

De rood zwarten staan nu keurig op een derde plek in de vierde klasse E en kunnen weer naar bovenkijken.

De Pizza Stromboli Man van de wedstrijd bij Reaal Dronten:

Tarik Ibrahim.

Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd An De Steege bij het altijd lastige SV Zalk.

Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd tegen SV Zalk in een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel.

Vandaag boekte SV Zalk een knappe 2-3 overwinning op MSC Meppel en dus is Reaal Dronten gewaarschuwd.

De opstelling Reaal Dronten:

Klaas Koster, Noah de Leeuw, Daimy Dielingen, Jairzinho Slijngard, Chendley Richards, Nouri Hammouchi, Taha Fawzi, Aimane Ahariz ( Adil Elmorabit ), Tarik Ibrahim ( Kai van Motman ), Nabil Essaddouqi en Nurahman Karim ( Nordin Stitou ).

Wissels: Adil Elmorabit, Nordin Stitou, Kai van Motman, Jeroen de Lange, Halim Tabaouni, Hakan Buyama en doelman Machiel Werkman.

Gele kaarten: Jairzinho Slijngard en Nurahman Karim

Trainers: Burak Yargan, Barry Kamphorst, Aziz Doufikar

Keeperstrainer: Marcel Bohne

Teammanagers: Raymon Vermeer en Burak Guler

Wedstrijdzaken: Stefan Halfwerk

Medische staf: Daphne Scholtens

Fysio: Focus Samen Dronten

Scheidsrechter: Dhr. Raoul Boonstra