Broeksteeg 42
8276AG
ZALK
tel. 038-3636466

Het eerste elftal van Reaal Dronten boekt een superbelangrijke 1-3 overwinning bij SV Zalk en heeft de weg naar boven ingeslagen.

De gehele wedstrijd creeerde Reaal Dronten een enorm veldoverwicht, maar ging het slordig met de kansen om.

Toen topscorer Tarik Ibrahim het op zijn heupen kreeg stond het in een mum van tijd 0-2 waarna SV Zalk in de achtervolging ging.

Het stugge strijdvaardige en veerkrachtige SV Zalk bleef lang in de race en knokte zich vlak voor rust terug tot 1-2.

In een dominante tweede helft gaf Reaal Dronten achterin niets meer weg en zorgde een kwartiertje voor tijd invaller Kai van Motman na een schitterende actie van Nordin Stitou voor de uiteindelijke 1-3 beslissing.

Eerder deze week werd deze verslaggever 60 jaar en het is mij nog nooit eerder voorgekomen dat een tegenstander dan in de bestuurskamer op gebak tracteert.

Dit typeert deze warme gezellige gemoedelijke dorpsclub waar gastvrijheid nog hoog in het vaandel staat.

Langs deze weg wil ik het bestuur van SV Zalk hiervoor hartelijk bedanken!

Bij SV Zalk is trainer Egbert Kragt vanwege priveredenen per direct vertrokken en staan nu de oud spelers Georgie Huisman, Simon Brummel en Berry Wagterveld voor de groep.

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Dronten in een 3-3 gelijkspel en vorige week boekte SV Zalk een knappe 2-3 uitoverwinning op MSC Meppel.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er een indrukwekkende twee minuten stilte vanwege het drama in Turkije en Syrie.

De emoties waren duidelijk voelbaar langs de lijn!

De Reaalisten schoten uit de startblokken en belegerden meteen vanaf de aftrap het vijandelijke strafschopgebied.

Met vlotte aanvalsgolven en oogstrelende combinaties probeerde Reaal Dronten een snelle voorsprong te forceren, maar slaagde hier niet in.

Inzetten en pogingen van Nabil Essaddouqi, Tarik Ibrahim en Nourahman Karim leverden niets op.

Rond de 10e minuut liet SV Zalk zich voor het eerst voorin zien en moest doelman Machiel Werkman twee keer in actie komen.

De geel zwarten kregen twee corners op rij te nemen nadat doelman Werkman eerder een harde kopbal onschadelijk had gemaakt.

Bij de tweede ingestudeerde corner stond een geel zwarte speler vogelvrij op randje strafschopgebied en moest doelman Werkman alles uit de kast halen om dit venijnige schot te pareren.

Hierna nam Reaal Dronten het initiatief weer over en kregen de rood zwarten drie goede mogelijkheden.

Een indraaiende voorzet van Nourahman Karim op Tarik Ibrahim werd ternauwernood onderschept en weggewerkt.

Na een prachtige snelle aanval werd Tarik Ibrahim gevonden, maar diens schot zeilde rakelings naast.

In de 18e minuut veerde iedereen overeind toen die kleine dekselse Nouri Hammouchi het op zijn heupen kreeg en van grote afstand aanlegde.

Dit ziedende vlammende schot van Nouri leek binnen te vallen, maar zeilde rakelings naast.

Even later waagde Nouri nog eens een poging, maar ook dit schot ging naast.

In de 20e minuut kwam Reaal Dronten uit een vlotte aanval op een dikverdiende 0-1 voorsprong.

Het was Tarik Ibrahim die de bal oppikte en heel fraai vanuit de halve draai zich vrijspeelde om met een bekeken schuiver in de verre hoek de 0-1 aan te tekenen.

In de 22e minuut werd Nouri Hammouchi op volle snelheid neergelegd in het strafschopgebied en ging de bal op de stip.

Heel even was er een kleine discussie wie deze strafschop mocht nemen waarna Tarik Ibrahim de Zalker doelman de verkeerde hoek instuurde voor de 0-2 voorsprong voor Reaal Dronten.

Na deze riante en comfortabele 0-2 voorsprong vergaten de Reaalisten door te drukken en werd het spel slordiger en onzuiver.

Gaandeweg probeerde SV Zalk met veel strijd en inzet terug te komen.

De Reaalisten hadden een enorme veldoverwicht, maar moesten bij balverlies alle zeilen bijzetten voor de hoge diepe ballen van SV Zalk.

De geel zwarten kregen twee goede mogelijkheden waarbij doelman Werkman redding bracht.

Twee andere pogingen van Zalk leverden niets op en gingen naast.

Ondanks het enorme veldoverwicht en een paar kansen moest Reaal Dronten constant op zijn hoede zijn voor de uitbraken van SV Zalk.

In de 37e minuut viel uit een snelle counter de 1-2 aansluitingstreffer.

Een strakke voorzet vanaf de rechterflank schoot door richting de tweede paal waar Zalk aanvaller Emiel Post toesloeg voor de 1-2.

De Trainers van Reaal Dronten hadden dit even aangezien en probeerden het team nu weer wakker te schudden.

Vlak voor rust kregen Tarik Ibrahim, Nourahman Karim en Nabil Essaddouqi kansen om de score op te voeren, maar het vizier stond niet op scherp.

Met een schitterende snelle actie leek Nourahman Karim de ban te breken, maar hij zag zijn schot in het zijnet uiteen spatten.

Met een 1-2 tussenstand gingen we rusten aan de Broeksteeg.

De gehele tweede helft was Reaal Dronten dominant en oppermachtig en stond het verdedigend heel goed bij de rood zwarten.

Met hoge diepe ballen en indraaiende voorzetten probeerde SV Zalk voorin iets te forceren, maar de verdedigers van Reaal gaven geen krimp en hielden uitstekend stand.

Onder aanvoering van de uitblinkers Noah de Leeuw, Daimy Dielingen, Jairzinho Slijngard en Chendley Richards was het geen doorkomen aan voor SV Zalk.

Slechts twee keer hoefde doelman Machiel Werkman in actie te komen waarna Reaal Dronten het heft in handen nam.

Op het middenveld zorgden Taha Fawzi, Nouri Hammouchi en Nordin Stitou voor de juiste balans en in de frontlinie waren Nourahman Karim, Nabil Essaddouqi en Tarik Ibrahim constant in beweging.

Het enige wat Reaal zichzelf kan verwijten is het slordige rommelige spelbeeld want met iets meer overleg, rust en precisie had men allang afstand moeten nemen.

Een smetpuntje waren de onnodige gele kaarten voor Nabil Essaddouqi en Tarik Ibrahim.

Drie keer moest de doelman van SV Zalk in actie komen om pogingen van Nabil Essaddouqi, Nourahman Karim en Taha Fawzi onschadelijk te maken.

In kansrijke positie vergat Nabil te scoren en schoot hij rakelings voorlangs waarna ook Nordin Stitou twee keer gevaarlijk opdook.

Halverwege de tweede helft kwamen bij Reaal Dronten met Hakan Buyama en Kai van Motman voor Tarik Ibrahim en Nourahman Karim twee nieuwe frisse impulsen in het team.

Later zou ook nog Roberto Doufikar voor Nabil Essaddouqi binnen de lijnen komen.

In de 76e minuut viel uit een perfecte oogstrelende aanval de beslissing toen Nordin Stitou iedereen te snel af was en Kai van Motman op maat bediende voor de 1-3.

Met flitsende bewegingen stuurde Nordin de Zalker verdediging de IJssel in en bereikte zijn voorzet de inkomende Kai van Motman.

Heel even twijfelde Kai toen zijn mede aanvaller Hakan Buyama ineens naast hem opdook, maar in een oogwenk besloot Kai van Motman om het zelf te doen en scoorde hij heel fraai met een bekeken intikker de 1-3 voor Reaal Dronten.

In de slotfase kreeg Reaal via een kopbal van Nouri Hammouchi en een inzet van Nordin Stitou kansen op meer, maar het bleef bij 1-3.

Een superbelangrijke driepunter voor Reaal Dronten!

Man van de wedstrijd: verdediger Noah de Leeuw.

Er waren meer spelers die een ruime voldoende haalden want ook Nouri Hammochi, Taha Fawzi, Daimy Dielingen en Jairzinho Slijngard speelden een ijzersterke wedstrijd, maar Noah is de laatste weken aan een uitstekende ontwikkeling bezig en wordt nu steeds belangrijker in het team.

De Reaalisten zijn nu twee weken vrij en er staan nog geen oefenwedstrijden ingepland.

Volgend weekend verblijft het team op trainingskamp in Brabant vlakbij Eindhoven.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 4 Maart als angstgegner VV s-Heerenbroek dan op bezoek komt.

Het is nu weer superspannend bovenin waar vandaag koploper CSV'28 thuis met 0-1 onderuit ging tegen MSC Meppel.

Opstelling Reaal Dronten:

Machiel Werkman, Noah de Leeuw, Daimy Dielingen, Jairzinho Slijngard, Chendley Richards, Taha Fawzi, Nouri Hammouchi, Nordin Stitou, Nourahman Karim ( Kai van Motman ), Nabil Essaddouqi ( Roberto Doufikar ), Tarik Ibrahim ( Hakan Buyama ).

Wissels: doelman Klaas Koster, Kai van Motman, Jasper Vogelzang, Roberto Doufikar, Hakan Buyama, Halim Tabaouni.

Afw: Aimen Ahariz, Ayoub Karkari, Adil Elmorabit en Samed Turan.

Gele kaarten: Nabil Essaddouqi en Tarik Ibrahim.

Trainers: Burak Yargan, Barry Kamphorst, Aziz Doufikar

Keeperstrainer: Marcel Bohne

Teammanagers: Raymon Vermeer, Burak Guler

Fysio: Focus Samen Dronten

Vlagger: Halim Tabaouni

De scheidsrechter: Dhr. Bernard Polman