Erfgenamenweg 14
8026PS
ZWOLLE
tel. 0529-401444

Een dominant en gedreven Reaal Dronten vergeet te scoren en blijft op een teleurstellende 0-0 gelijkspel steken bij VV Wijthmen.
De gehele wedstrijd had Reaal Dronten een enorm veldoverwicht en ruim 70% balbezit, maar stond het vizier voorin niet op scherp.
Het stugge, taaie en strijdvaardige VV Wijthmen stond organisatorisch goed en compact op elkaar en hield met enig fortuin knap stand.
Bij snelle uitbraken was ook VV Wijthmen een paar keer gevaarlijk.
Een hoofdrol in deze wedstrijd voor VV Wijthmen doelman Max Beernink die een geweldige wedstrijd stond te keepen en met enkele fraaie reddingen zijn team er doorheen sleepte.

Na de 1-3 overwinning op VV Kampen begon Reaal Dronten fel, gedreven en fanatiek tegen VV Wijthmen.
Met vlotte aanvalsgolven probeerde Reaal Dronten een snelle voorsprong te forceren, maar slaagde hier niet in.
Het veldspel oogde slordig, rommelig, onzuiver en onnauwkeurig.
De meeste voorzetten werden eenvoudig onderschept of kwamen net niet aan.
Pogingen van Roberto Doufikar en Tarik Ibrahim zeilden naast of over.

Bij Reaal Dronten ontbraken Daimy Dielingen, Halim Tabaouni, Adil Elmorabit en Jasper Vogelzang.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen in de vierde klasse E.
Het was ijskoud langs de zijlijn, maar toch hadden een handvol Reaal supporters de moeite genomen om het team een hart onder de riem te steken.

Vorig seizoen ging de uitwedstrijd bij VV Wijthmen met 2-0 verloren.
De laatste overwinning was in 2019 toen het 0-2 werd op De Elshof.
Van de 14 ontmoetingen won Reaal maar liefst tien keer, ging het drie keer onderuit en speelde het 1 keer gelijk tegen de rood witten.
Met deze cijfers in het achterhoofd namen de Reaalisten in het prachtige blauwe uittenue het initiatief.

Tot de 30e minuut was het een eenrichtingsverkeer richting het rood witte doel van VV Wietum.
Een vrije trap van Madih Doufikar en een kopbal van Chendley Richards werden door doelman Max Beernink gepareerd.
Ondanks het enorme veldoverwicht en een paar kleine kansen hield het hardwerkende en stug verdedigende VV Wijthmen knap stand.
Doelman Machiel Werkman trotseerde de vrieskou, had in de eerste helft weinig te doen en hield zichzelf springend een beetje warm.

Bij Reaal Dronten stonden Noah de Leeuw, Boyd de Graaf, Naoufal Debdoudi en Chendley Richards in de verdediging.
Op het middenveld een hoofdrol voor spelbepaler Madih Doufikar, stofzuiger Taha Fawzi en troubleshooter Noureddine Hammouchi.
In de voorhoede waren Roberto Doufikar, spits Nabil Essaddouqi en Tarik Ibrahim op zoek naar de openingen.

De thuisploeg loerde op de counter en kwam er twee keer dreigend uit waarbij Reaal verdediger Naoufal Debdoudi in actie moest komen.
Twee afstandsschoten van VV Wijthmen zeilden over het doel waarna Reaal Dronten weer kwam opzetten.
Met name over de flanken creeerden de aanvallers het nodige gevaar, maar de eindpassing en afwerking liet te wensen over.
De grootste kans kreeg Reaal Dronten in de 35e minuut toen spits Nabil Essaddouqi het op zijn heupen kreeg en iedereen met fraaie passeerbewegingen het bos instuurde.
Net op het moment dat de supporters begonnen te juichen verdween de schuiver van Nabil rakelings voorlangs het doel.
Vlak voor rust doken Chendley Richards en Tarik Ibrahim gevaarlijk op, maar ook deze pogingen gingen er niet in.
Met een 0-0 stand gingen we rusten en de warme kantine opzoeken.

In de rust een intensief overleg tussen de trainers Burak Yargan, Barry Kamphorst en Aziz Doufikar.
Er moest iets veranderen en daarom kwam nu aanvaller Nordin Stitou voor Tarik Ibrahim binnen de lijnen.
Met de balgoochelaar Nordin Stitou kwam er nu meer snelheid over de flanken en kreeg Reaal Dronten een paar grote kansen.
Gevaarlijke voorzetten van Nordin Stitou op Nabil Essaddouqi en Roberto Doufikar gingen er net niet in.
Een venijnig schot van Taha Fawzi spatte tegen de paal uiteen en een inzet van de sterk spelende Nordin Stitou zeilde rakelings naast.

Tot de 70e minuut werd de thuisploeg teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
De rood witten vochten voor elke millimeter en bleven strak gedisciplineerd compact in de organisatie staan.
Ondanks het enorme veldoverwicht en balbezit vergaten de Reaalisten te scoren en bleef het hardwerkende VV Wijthmen overeind.
Uit een indraaiende voorzet van Chendley Richards leek er hands te worden gemaakt in het rood witte strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet ondanks de protesten doorspelen.

Daarna kwamen de kansen voor Nabil Essaddouqi, Nordin Stitou en Madih Doufikar en zag Roberto Doufikar zijn doelpunt wegens vermeend buitenspel worden afgekeurd.
Drie keer werd Madih Doufikar in stelling gebracht, maar ook deze pogingen gingen er niet in.
Het wilde gewoonweg niet lukken om een doelpunt te maken.

De trainers besloten nu om Jairzinho Slijngard en Aimane Ahariz voor Nabil Essaddouqi en Nouri Hammouchi te brengen.
Een vrije trap van Jairzinho Slijngard zeilde rakelings over en een schot van Naoufal Debdoudi werd door de doelman gekeerd.
In de 75e minuut leek Roberto Doufikar vanuit de halve draai toe te slaan, maar ook deze inzet werd door de doelman tot corner verwerkt.
Reaal kreeg een aantal corners te nemen, maar het wilde niet lukken.

De thuisploeg bleef op de snelle counter loeren en kwam er vanuit de omschakeling drie keer op volle snelheid uit.
Bij een hoge bal vanaf de rechterflank kwam Reaal doelman Machiel Werkman verkeerd terecht, maar gelukkig kon Machiel na behandeling weer verder.
Daarna moest de doelman van Reaal twee keer in actie komen om pogingen van de thuisploeg onschadelijk te maken.

In een enerverende slotfase kreeg Reaal Dronten nog drie goede mogelijkheden om het duel te beslissen.
De beste kans kreeg Nordin Stitou die bij de tweede paal opdook, maar wederom met een uitstekende reflex bracht VV Wijthmen doelman Max Beernink fraai redding.
Deze doelman van Wijthmen hield zijn team in deze fase overeind.

Ondanks het enorme veldoverwicht en een tiental goede kansen blijft Reaal Dronten op een 0-0 gelijkspel bij VV Wijthmen steken.
De uitblinkers bij Reaal Dronten waren Boyd de Graaf, Noah de Leeuw, Naoufal Debdoudi en Taha Fawzi.
Een groot compliment voor Noah de Leeuw die met de week sterker en beter wordt.

Man van de wedstrijd VV Wijthmen: doelman Max Beernink
Man van de wedstrijd Reaal Dronten: Boyd de Graaf

Volgende week zaterdag 10 december speelt Reaal Dronten zijn laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen MSC uit Meppel.
Aanvang is dan 14:30 uur op De Munten te Dronten West.

Opstelling VV Wijthmen:
Max Beernink, Stefan Klei, Wouter Klei ( Sander Nijmeijer ), Mark Schonewille, Niek Holterman, Jeroen Webbink, Max Spijkerman ( Jari Krul ), Jari Ebeling, Karl Pruim, Tom Diepman ( Joran vd Vechte ), Max Streppel ( Lukas de Wit ).
Wissels: Jari Krul, Sander Nijmeijer, Joran vd Vechte, Lukas de Wit.
Gele kaart: Jeroen Webbink
Trainer: Marc Helderman
Teammanagers: Erik van Dam en Frans Kerkum
Fysio: Astrid Ellinor
Vlagger: Gerard Reins

De opstelling Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Noah de Leeuw, Boyd de Graaf, Naoufal Debdoudi, Chendley Richards, Madih Doufikar, Nouri Hammouchi ( Jairzinho Slijngard ), Taha Fawzi, Roberto Doufikar, Nabil Essaddouqi ( Aimane Ahariz ), Tarik Ibrahim ( Nordin Stitou ).
Wissels: Kai van Motman, Nordin Stitou, Aimane Ahariz, Jairzinho Slijngard en doelman Klaas Koster
Gele kaarten: Madih Doufikar, Chendley Richards
Gebl/Afw: Daimy Dielingen, Jasper Vogelzang, Halim Tabaouni, Adil Elmorabit, Samed Turan, Ayoub Karkari.

Trainers: Burak Yargan en Barry Kamphorst
Assistenttrainers: Aziz Doufikar en Mo Elmorabit
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanagers: Raymon Vermeer en Burak Guler
Wedstrijdzaken: Stefan Halfwerk
Medische staf: Daphne Scholtens