8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337497

Het eerste elftal van Reaal Dronten levert een collectieve wanprestatie en zakt compleet door de ondergrens tegen het felle VV Wilsum.
In een bedroevende teleurstellende wedstrijd gaan de rood zwarten beschamend met maar liefst 1-6 onderuit.
Er vielen in de tweede helft ook nog eens twee rode kaarten bij de Reaalisten die uiteindelijk het duel met acht spelers zouden eindigen vanwege een hersenschudding van verdediger Halim Tabaouni.
Voorafgaand zat de stemming er nog goed in op De Munten waar het tweede team het veel beter deed door met 4-2 van koploper VV Wilsum 2 te winnen.

Bij Reaal Dronten ontbraken Jairzinho Slijngard, Adil Elmorabit, Aimane Ahariz en Samed Turan, maar stonden er maar liefst 17 spelers op het wedstrijdformulier.
Ondanks deze collectieve wanprestatie waren er drie Reaal spelers met een ruime voldoende en is er een man of the match!
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse E.
Er waren veel toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen die onder leiding stond van scheidsrechter Dhr. Wim Weuring uit Zwolle.

In een rommelige slordige eerste helft oogde VV Wilsum veel feller en scherper dan het matte en teleurstellende Reaal Dronten.
Na een gelijkopgaande beginfase met kleine kansjes over en weer namen de oranjehemden heel brutaal in de 10e minuut een 0-1 voorsprong.

Een indraaiende corner van Joram Riezebos schoot door richting tweede paal waar hij door Bart Schoonhoven snoeihard werd binnengekopt voor de verrassende snelle 0-1 voorsprong voor VV Wilsum.
Na deze snelle achterstand probeerde Reaal Dronten zich te herstellen en kwamen er kansjes voor Tarik Ibrahim, Chendley Richards en Nordin Stitou.
Twee keer stond Wilsum doelman Teko Malanda op de goede plek en een scrimmage voor het doel van Wilsum liep goed af.

Aan de andere kant verstopte VV Wilsum zich niet en zeilde een inzet van Marijn Mijnheer rakelings voorlangs het doel en werd een indraaiende vrije trap van Patrick Plette met moeite door Reaal doelman Werkman weggestompt.
Ondertussen bleef na een luchtduel Halim Tabaouni enige tijd geblesseerd liggen maar kon hij na behandeling weer verder.

In de 22e minuut kwam VV Wilsum opnieuw uit een gevaarlijke corner van Joram Riezebos via wederom Bart Schoonhoven op een 0-2 voorsprong.
Deze corner schoot door en kwam via de kluts bij Bart Schoonhoven voor de voeten die via het been van Halim Tabaouni doel trof voor de 0-2 voorsprong voor VV Wilsum.

Na deze 0-2 schakelde Reaal Dronten een tandje bij en probeerde het team iets te forceren, maar het spel oogde slordig, rommelig en onzuiver.
Toch kwamen er kansjes voor de rood zwarten en werd Tarik Ibrahim gestuit door de doelman en werd een inzet van Chendley Richards vlak voor de doellijn weggehaald.
Een inzet van Halim Tabaouni had een beter lot verdiend maar zeilde rakelings voorlangs en een schot van Chendley ging rakelings over.

Op slag van rust lanceerde Roberto Doufikar met een prachtige dieptebal Chendley Richards die ternauwernood door de doelman van Wilsum werd gestuit.
In de 44e minuut kwam Reaal Dronten toch nog terug op 1-2 toen een dieptepass perfect in de loop bij Chendley Richards terecht kwam.
Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Chendley Richards de 1-2 aansluitingstreffer voor Reaal Dronten.
Er gloorde nu weer hoop aan de horizon bij de Reaalisten die nu met een goed gevoel de rust in gingen.
Ruststand 1-2

Bij Reaal Dronten was nu aanvaller Nabil Essaddouqi voor Tarik Ibrahim in de ploeg gekomen.
Het Dronter publiek verwachte nu een stormloop op het oranjedoel, maar kwamen wederom bedrogen en teleurgesteld uit.
Er waren wel wat kleine kansjes, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet.
Het veldspel bleef rommelig en onzuiver.

Uit een corner van Wilsum was het alle hens aan dek in de Reaal verdediging, maar de kopbal van Marijn Mijnheer ging over.
In de 52e minuut had rechtsback Jasper Vogelzang een prachtige actie in huis waarbij twee verdedigers van Wilsum in de luren werden gelegd, maar de voorzet werd eenvoudig door Wilsum doelman Teko Malanda uit de lucht geplukt.
Even later sloeg het noodlot toe voor Jasper die na een pittige duel geblesseerd bleef liggen en met een pijnlijke enkel niet meer verder kon.

Nu kwam Naoufal Debdoudi voor Jasper Vogelzang binnen de lijnen en kwam Madih Doufikar voor de moegestreden Taha Fawzi.
Uit een prachtige pass van Nabil Essaddouqi werd Roberto Doufikar gevonden, maar diens inzet werd tot corner verwerkt.
Aan de andere kant moest Reaal doelman Werkman in actie komen om een schot van Gert Jan Sollie te pareren.

Tot de 70e minuut hing de gelijkmaker in de lucht en waren er kansjes voor Reaal Dronten, maar bleef ook het felle fanatieke VV Wilsum constant dreigend.
Plotseling stortte het Reaal team als een kaartenhuis ineen en ging er van alles mis.

In de 70e minuut kwam VV Wilsum uit een razendsnelle uitbraak op 1-3 toen uitblinker Bart Schoonhoven het op zijn heupen kreeg en iedereen voorbij snelde.
De voorzet van Bart Schoonhoven werd door Gert Jan Sollie snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 1-3 voorsprong voor VV Wilsum.
Sommigen meenden in de loop hands van Bart Schoonhoven te hebben gezien, maar scheidsrechter Wim Weuring vond dit van niet en keurde het doelpunt goed.
Vandaag was de zwoegende, sleurende en hardwerkende Bart Schoonhoven de uitblinker en meest bepalende speler bij VV Wilsum.
Hij kreeg een publiekswissel!

Bij sommige Reaal spelers kwamen de emoties bovendrijven en dit leverde invaller Naoufal Debdoudi direct rood op waarna met twee keer geel ook Roberto Doufikar kon inrukken.
Er kwamen wat aanpassingen en omzetttingen bij Reaal Dronten met de invallers Kai van Motman en Boyd de Graaf, maar het mocht niet meer baten.

Na deze twee rode kaarten moest Reaal Dronten met negen man verder.
De rood zwarten probeerden het nog eens maar pogingen van Madih Doufikar en Nabil Essaddouqi leverden niets op.
In de 75e minuut scoorde Alwin van de Wetering met een afstandsschot de 1-4 voor VV Wilsum en was het over en uit.

In de 80e minuut moest Reaal Dronten met acht man verder nadat nu verdediger Halim Tabaouni bewusteloos op het veld bleef liggen en naderhand een hersenschudding bleek te hebben.
Het duel lag enige tijd stil en werd hervat nadat Halim van veld was gedragen.
Omdat het Dronter team al door zijn wissels zat kon er geen nieuwe speler meer ingebracht worden.
Met acht spelers was het nu tegenhouden en de schade te zien beperken wat helaas niet zou lukken want VV Wilsum zou in de 90e minuut nog twee keer scoren.

In de 90e minuut scoorde na een perfecte eentwee Daniel Niemeijer met een fraaie schuiver de 1-5 voor VV Wilsum.
De koek was nog niet op en de gifbeker moest helemaal leeg toen Wilsum in de extra tijd ook nog een strafschop kreeg te nemen.
Deze strafschop werd in de 92e minuut door Melvin Hofstede benut voor de 1-6 eindstand.

Een enorme mokerslag voor het ambitieuze Reaal Dronten!
Iedereen reageerde teleurgesteld in Dronten West en voor volgende week wordt het puzzelen voor de staf.
Twee spelers zitten dan een schorsing uit en het lijkt erop dat Jasper Vogelzang en Halim Tabaouni er dan niet bij kunnen zijn. Afwachten!
Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij het altijd lastige VSW Windesheim.
Vorig seizoen gingen de Reaalisten met 5-2 onderuit bij VSW.
De voorbeschouwing volgt woensdagavond!

Het Dronterteam zakt door de ondergrens, maar er waren drie spelers met een ruime voldoende en dit waren Daimy Dielingen, Nouri Hammouchi en Jasper Vogelzang.
Daimy was degelijk en altijd een rots in de branding, Nouri de turbo bleef maar gaan en heeft een plekje in mijn hart en Jasper lekker fel.
Ik hoop dat de blessure meevalt Jasper, want dit team heeft je nodig!

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Jasper Vogelzang ( Naoufal Debdoudi ), Noah de Leeuw ( Boyd de Graaf ), Daimy Dielingen, Halim Tabaouni, Taha Fawzi ( Madih Doufikar ), Nouri Hammouchi, Chendley Richards, Nordin Stitou ( Kai van Motman ), Roberto Doufikar en Tarik Ibrahim ( Nabil Essaddouqi ).
Wissels: doelman Klaas Koster, Naoufal Debdoudi, Boyd de Graaf, Madih Doufikar, Kai van Motman, Nabil Essaddouqi.
Gele kaarten: Nabil Essaddouqi en trainer Burak Yargan
Rode kaarten: Naoufal Debdoudi en Roberto Doufikar ( 2 keer geel )
Afw: Anne Wilkens, Adil Elmorabit, Jairzinho Slijngard, Aimane Ahariz, Samed Turan en Ayoub Karkari.

De opstelling VV Wilsum:
Teko Malanda, Patrick Plette ( Noel Hofstede ), Marijn Mijnheer, Rene Dorgelo, Jelmer Sollie, Patrick Bastiaan ( Melvin Hofstede ), Gert Jan Sollie, Alwin van de Wetering ( Sander Riezebos ), Bart Schoonhoven ( Tomas vd Weerd ), Joram Riezebos en Daniel Niemeijer.
Wissels: doelman Jesse Riezebos, Tomas vd Weerd, Sander Riezebos, Noel Hofstede, Melvin Hofstede, Dennis Zwanepol.
Gele kaarten: Patrick Bastiaan en Bart Schoonhoven
Trainers: Christiaan Akse en Jan van Spijker
Keeperstrainer: Gerhard Bolt
Teammanager: Erik Heldoorn
Vlagger: Jan Riezebos

De scheidsrechter: Dhr. Wim Weuring uit Zwolle