Bergweg 34 -43
8015RC
ZWOLLE
tel. 0529-497778

Een getergd, furieus, ontketend en tot op het bot gedreven Reaal Dronten boekt een eenvoudige ruime 1-5 overwinning op VSW.
Met deze dikverdiende 1-5 overwinning hebben de rood zwarten zich knap hersteld van de 1-6 nederlaag van vorige week.
Na een roerige week met pittige gesprekken schoten de Reaalisten vol gas en superfanatiek uit de startblokken.
Meteen vanaf de aftrap creeerde een oppermachtig en dominant Reaal Dronten een enorm veldoverwicht en was het een eenrichtingsverkeer richting het doel van VSW.
De rood zwarten stapelden kans op kans en hadden voor de rust al ruimschoots op voorsprong moeten staan.
Pas in de 40e minuut kreeg de thuisploeg zijn eerste kans, maar toen stond het al 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Nieuwe vlagger!
Sinds deze week heeft Reaal Dronten in Ouahib Akhiyate een nieuwe vaste grensrechter gevonden waardoor assistenttrainer Aziz Doufikar weer zijn eigen taken kan oppakken.
Tussen 2015 en 2020 maakte oudspeler Akhiyate deel uit van de selectie van Reaal Dronten waarna hij in het tweede team verder ging.
In deze periode ging Ouahib als Wahib van Dijk door het leven.
Voor de rest van dit seizoen gaat Ouahib als vaste grensrechter dit team helpen.

Goede moed!
Bij Reaal Dronten zitten Roberto Doufikar en Naoufal Debdoudi schorsingen uit en ontbraken verder Jasper Vogelzang, Adil Elmorabit en Aimane Ahariz.
Met 16 spelers op het wedstrijdformulier vertrokken de spelers vol goede moed naar het Zwolse buurtschap Windesheim.

Trouwe supporters!
Ondanks de grote nederlaag van vorige week waren er toch nog tientallen Reaal supporters naar Windesheim afgereist om het getergde en geplaagde team een hart onder de riem te steken.
Het was erg gezellig in dorpshuis De Molenkamp!
Onderaan dit verslag de opstelling van Reaal Dronten en alle uitslagen van de vierde klasse E.

Gedreven!
Deze diehard supporters kwamen niet bedrogen uit en zagen de rood zwarten fel, fanatiek, gedreven en scherp aan de wedstrijd beginnen.
Met vlotte aanvalsgolven en een snelle balcirculatie belegerde Reaal Dronten het vijandelijke doel.
Uit een indraaiende corner van Madih Doufikar ging een kopbal van Nabil Essaddouqi rakelings naast.

Snelle voorsprong!
In de 3e minuut was het raak en kwam Reaal Dronten met een verwoestende uithaal van Nabil Essaddouqi op een snelle 0-1 voorsprong.
Hier ging een prachtige dieptepass van Taha Fawzi aan vooraf die onderweg werd verlengd en in de loop door Nabil werd meegenomen.
Met een diagonale raketinslag bovenin de winkelhaak scoorde Nabil op fraaie wijze de snelle 0-1 voor Reaal Dronten.

Volop de aanval!
In een hoog tempo bleven de Reaalisten volop de aanval spelen en werd VSW teruggedrongen en op eigen helft vast gezet.
Pogingen van Chendley Richards en Halim Tabaouni gingen naast.
Uit een strakke voorzet van Madih Doufikar werd Chendley gevonden maar diens kopbal werd door de VSW doelman onschadelijk gemaakt.

Afgekeurd!
Ondertussen werd er een doelpunt van Tarik Ibrahim wegens buitenspel afgekeurd.

Tweede doelpunt!
In de 15e minuut kwam Reaal Dronten via een intikker van Nabil Essaddouqi alsnog op een dikverdiende 0-2 voorsprong.
Hier ging een perfecte aanval en een strakke voorzet van Chendley Richards aan vooraf die van dichtbij door Nabil snoeihard tegen de touwen werd geschoten voor de 0-2.

Opstelling!
Doelman Werkman had lange tijd niets te doen en in de verdediging hielden Noah de Leeuw, Boyd de Graaf, Daimy Dielingen en Halim Tabaouni de linies goed in de gaten.
Op het middenveld zorgden Taha Fawzi, Nouri Hammouchi en Madih Doufikar voor de aansluiting naar de frontlinie waar Chendley Richards, Nabil Essaddouqi en Tarik Ibrahim constant bleven gaan.
Dit team maakte een gedreven en fanatiek indruk!

Eenrichtingsverkeer!
Tot aan de 30e minuut was het een eenrichtingsverkeer en kwam VSW er amper uit.
De blauwen probeerden het wel en toonden een flinke portie strijd en inzet, maar werden in deze beginfase compleet overlopen en weggetikt door een dominant en oppermachtig Reaal Dronten.
Uit een vrije trap van Madih kopte Nabil rakelings over het doel.
Andere pogingen van Madih, Tarik en Nabil leverden niets op en een kopbal van Chendley Richards werd gepareerd door de doelman.

De 0-3!
In de 24e minuut een schitterende Reaal aanval waarbij Tarik, Nabil en Nouri Hammouchi bij betrokken waren.
In kansrijke positie stuitte Nouri op de doelman van VSW.
Amper een minuut later was het in de 25e minuut wel raak toen Madih Doufikar het op zijn heupen kreeg en met een bekeken schuiver in de korte hoek de doelman kansloos liet voor de 0-3 voor Reaal.

Strijd en inzet!
De thuisploeg probeerde met strijd, inzet en hoge ballen naar voren terug te komen, maar slaagden hier niet in.
Er kwamen wat voorzetten vanaf de flanken, maar onder aanvoering van uitblinker Daimy Dielingen bleef de Reaal verdediging overeind.
Slechts twee keer hoefde Reaal doelman Werkman bij hoge voorzetten in actie te komen.
Grote uitblinkers in deze eerste helft Daimy Dielingen, Boyd de Graaf, Noah de Leeuw, Taha Fawzi, Madih Doufikar en Nouri Hammouchi.

Kansenfestival!
Het ontketende Reaal Dronten bleef maar gaan en kreeg kans op kans.
De rood zwarten kregen in de eerste helft maar liefst tien corners.
Een kopbal van Nabil ging rakelings over en ook Tarik Ibrahim en Chendley Richards lieten goede mogelijkheden liggen.
Pas vlak voor rust kreeg de thuisploeg zijn eerste echte serieuze kans, maar de kopbal van Joey Platenkamp ging rakelings over.
Met een 0-3 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten.

Slordig!
De rood zwarten begonnen slordig en onrustig aan de tweede helft.
Het dominante spel was even weg en VSW rook nu zijn kansen.
Met opportunisme en strijd probeerde VSW iets terug te doen.
Bij hoge diepe ballen moest de Reaal verdediging alle zeilen bijzetten.

Afgekeurd!
In de 48e minuut klapte de buitenspelval net op tijd dicht en werd een doelpunt van VSW wegens buitenspel afgekeurd.
Dit had een waarschuwing moeten zijn, maar tot aan de 60e minuut kreeg de thuisploeg drie goede mogelijkheden.

Offensief VSW!
Met hoge ballen en gevaarlijke voorzetten probeerde VSW met de luchtmacht en zwaar geschut iets te forceren.
Twee keer stond Reaal doelman Machiel Werkman op de goede plek.
In de 55e minuut een geweldige redding van doelman Werkman op een ziedend hard schot van VSW topscorer Joey Platenkamp.
Onder aanvoering van de uitblinkers Daimy Dielingen en Boyd de Graaf keerde de rust weer terug in de Reaal verdediging.

Aansluitingstreffer!
Net op het moment dat Reaal zich leek te herstellen viel in de 60e minuut de 1-3 aansluitingstreffer van Joey Platenkamp.
Hier ging een assist van zijn broertje Luca Platenkamp aan vooraf die broer Joey wist te bereiken die met een bekeken diagonale schuiver in de verre hoek de 1-3 liet aantekenen.

Herstel!
Na deze 1-3 herpakte Reaal zich weer en kreeg het via Madih, Nabil, Tarik en Chendley goede kansen.
In deze tweede helft namen Daimy Dielingen, Boyd de Graaf, Madih Doufikar en Noah de Leeuw het team op sleeptouw.
In deze tweede helft liet Noah de Leeuw voor het eerst echt zijn tanden zien en zag je deze speler met de minuut beter worden.

Kansen!
Mooie voorzetten van Noah de Leeuw en Nouri Hammouchi kwamen net niet aan bij Nabil die constant in beweging was.
Ondertussen was bij Reaal Dronten Nordin Stitou voor de moegestreden Tarik Ibrahim binnen de lijnen gekomen.
Een inzet van Nordin Stitou werd ternauwernood door de doelman van VSW gepareerd en tot corner verwerkt.
Reaal kreeg in deze fase drie goede kansen!

Machiel Werkman!
Onder luide coaching van de beide trainers bleef VSW het proberen en zouden de blauwen nog een kans krijgen, maar de spits van VSW stuitte op Reaal doelman Werkman die in botsing kwam en even geblesseerd bleef liggen.
Iedereen hield zijn adem in, maar na blessurebehandeling kon de opgelapte Machiel gelukkig weer verder.

Medisch Team!
Tijdens deze wedstrijd waren er blessurebehandelingen voor diverse spelers en het was bijzonder mooi om te zien hoe assistenttrainer Aziz Doufikar onze verzorgster Daphne Scholtens met advies, raad en daad bij stond en de spelers razendsnel wist op te lappen.

De 1-4!
Na een rommelig en slordig begin van de tweede helft gingen de Reaalisten weer vrolijk verder met aanvallen.
Een ziedend schot van Chendley werd gekeerd door de doelman.
In de 75e minuut was het dan raak en schoot Chendley Richards stijlvol raak voor de 1-4.
Hier ging een vlammend schot van Nouri Hammouchi aan vooraf die half werd gekeerd door de doelman waarna vanuit de rebound Chendley de bal op zijn pantoffel nam en fraai raak schoot.

Wissels!
Bij Reaal zouden nu ook nog Samed Turan, Kai van Motman en Jairzinho Slijngard voor de leeggespeelde en moegestreden Nouri Hammouchi, Nabil Essadouqi en Taha Fawzi in de ploeg komen.

Kansen!
De ene aanvalsgolf was nog mooier dan de andere en Reaal mag het zichzelf verwijten dat er geen grotere uitslag op het scorebord stond.
Na een vlotte combinatie tussen Chendley en Samed stuitte invaller Kai van Motman op de doelman.
Even later lieten Madih, Nordin en Samed een prachtige aanval zien en moest de doelman van VSW alles uit de kast halen om de schade beperkt te houden.
Een kopbal van Kai van Motman leek binnen te vallen, maar ging rakelings naast.

De 1-5!
In de 90e minuut zorgde Madih Doufikar met een droge knal voor de kers op de taart door de 1-5 eindstand aan te tekenen.
Hier ging een slimme snel genomen vrije trap van invaller Jairzinho Slijngard aan vooraf die door Madih werd opgewacht en heel subtiel in de korte hoek werd binnen geschoten.
Eindstand 1-5.

Man van de wedstrijd: Daimy Dielingen!

Hoop en vertrouwen!
Met deze 1-5 heeft Reaal Dronten zich uitstekend hersteld en gloort er weer hoop en vertrouwen aan de horizon.
De rood zwarten staan nu met 12 punten uit zeven wedstrijden op een vierde plek met vier punten achterstand op koploper s-Heerenbroek die vandaag thuis met 0-2 verloor van nummer drie MSC Meppel.

Volgende week zaterdag speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen HTC uit Zwolle.
Aanvang is dan 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.
De voorbeschouwing volgt komende week!
De Holtenbroeker Tuinders Combinatie uit Zwolle boekte vandaag een 3-0 overwinning op VV Wilsum en staan nu op een 7e plek met 9 punten.

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Noah de Leeuw, Daimy Dielingen, Boyd de Graaf, Halim Tabaouni, Madih Doufikar, Nouri Hammouchi ( Kai van
Motman ), Taha Fawzi ( Jairzinho Slijngard ), Tarik Ibrahim ( Nordin Stitou ), Nabil Essaddouqi ( Samed Turan ) en Chendley Richards.
Wissels: doelman Klaas Koster, Kai van Motman, Jairzinho Slijngard, Nordin Stitou en Samed Turan.
Geschorst: Roberto Doufikar en Naoufal Debdoudi.
Afwezig: Aimane Ahariz, Adil Elmorabit en Jasper Vogelzang.
Gele kaart: Boyd de Graaf

Trainers: Burak Yargan en Barry Kamphorst
Assistenttrainers: Aziz Doufikar en Mo Elmorabit
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanagers: Raymon Vermeer en Burak Guler
Wedstrijdzaken: Stefan Halfwerk