Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337164

In een enerverend doelpuntrijk spektakelstuk heeft Reaal Dronten op de valreep met 3-3 gelijkgespeeld tegen SV Zalk.
De Reaalisten kwamen gedreven, fanatiek en flitsend uit de startblokken en leken de Gele Ridders te overrompelen, maar ondanks het enorme veldoverwicht en een handvol kansen stond er in de rust een 2-2 gelijke stand op het scorebord.
Een technisch superieur en oppermachtig Reaal Dronten ging slordig met de kansen om en stuitte op een strijdbaar hecht Zalker collectief.
Het publiek kreeg een attractieve levendige en boeiende wedstrijd met schitterende wonderschone doelpunten voorgeschoteld.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. John van Maanen uit Barneveld.

De Debbt Group!
Voorafgaand aan deze wedstrijd werd door onze voorzitter Vincent Zaal aan onze hoofdsponsor de Debtt Group in een mooie omlijsting het splinternieuwe thuisshirt overhandigt.
Bij Reaal Dronten ontbraken een aantal spelers, maar desondanks stonden er 16 spelers op het wedstrijdformulier.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse E.

Opstelling Reaal Dronten!
Het doel werd verdedigt door Machiel Werkman.
In de verdediging Naoufal Debdoudi, Anne Wilkens, Daimy Dielingen, Boyd de Graaf.
Op het middenveld Taha Fawzi, Noureddine Hammouchi, Madih Doufikar.
In de voorhoede Tarik Ibrahim, Nabil Essaddouqi en Chendley Richards.
De wissels doelman Klaas Koster, Kai van Motman, Jasper Vogelzang, Adil Elmorabit en Halim Tabaouni.

Omsingeling!
Meteen vanaf de aftrap belegerde en omsingelde een ontketend en furieus Reaal Dronten het vijandelijke strafschopgebied.
In een hoog tempo met een vlotte balcirculatie en oogstrelende aanvalsgolven probeerde Reaal Dronten een opening te forceren.
Tot aan de 20e minuut was het een eenrichtingsverkeer en kwamen de Gele Ridders uit Zalk amper over de middenlijn.

Discipline!
De gasten uit Zalk stonden tactisch en gedisciplineerd strak in de organisatie en probeerden met strijd en wilskracht de linies kort en compact op elkaar te houden.
Er ontwikkelde zich een wedstrijd tussen een aanvallend technisch superieur Reaal Dronten en een hardwerkend Zalker collectief wat voorzichtig op de counter loerde.

Veldoverwicht!
Tot de 20e minuut hadden de rood zwarten het initiatief en waren er vier goede kansen voor Reaal Dronten te zien.
Een steekbal van Naoufal Debdoudi op Nabil Essaddouqi werd ternauwernood onderschept en een vrije trap van Madih Doufikar werd op het nippertje onschadelijk gemaakt en weggewerkt.
Op aangeven van Anne Wilkens werd Nabil Essaddouqi gevonden, maar met een geweldige reflex bracht Zalker doelman Nik Kloosterboer redding op het vlammende schot van Nabil.
Even later zag Madih vanuit zijn ooghoeken uitblinker Chendley Richards opduiken waarna diens inzet tot corner werd verwerkt.

Corners!
In deze levendige dominante en oppermachtige beginfase kregen de Rood Zwarten vijf corners te nemen.
Bij de 5e corner was er even paniek in de Zalker verdediging waar doelman Kloosterboer de bal niet goed wegstompte, maar helaas schoot Tarik Ibrahim te gehaast over.
Gaandeweg lukte het SV Zalk uit hun schulp te kruipen en enkele kleine plaagstoten uit te delen.

Kansen!
In de 20e minuut lieten de Gele Ridders zich voor het eerst voorin zien, maar het schot van Michel Hamer werd gekeerd door doelman Werkman.
Direct hierop een gigantische mogelijkheid voor Tarik Ibrahim na geklungel in de geel zwarte verdediging, maar doelman Nik Kloosterboer greep goed in en lag in de baan van het schot.

Voorsprong!
In de 24e minuut kwam Reaal Dronten tot ieders opluchting uit een vlotte aanval op een dikverdiende 1-0 voorsprong.
Het was uitblinker Chendley Richards die over de rechterflank iedereen de baas was en vanaf de achterlijn een strakke voorzet op de inkomende Tarik Ibrahim gaf.
Met een verwoestende uithaal scoorde Tarik Ibrahim de bevrijdende 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Gelijkmaker!
Terwijl de supporters en de spelers nog aan het feesten waren stond het binnen 30 seconden ineens zomaar uit het niets 1-1 gelijk.
Meteen vanaf de aftrap werd Zalk aanvaller Jeremy van Dijk aangespeeld die zich geen moment bedacht, wegdraaide en fraai met een geplaatst schot de 1-1 binnenschoot.
De aanname van Jeremy van Dijk was een lust voor het oog waarna deze grillige aanvaller doelman Werkman totaal verrastte.

Furieus!
De Reaalisten reageerden nu furieus na deze onverwachtse gelijkmaker en trokken vol goede moed ten aanval.
Het Zalker doel werd belegerd en onder vuur genomen, maar de eindpasssing was onzuiver en het vizier stond niet op scherp.
Een poging van Tarik Ibrahim werd onschadelijk gemaakt en bij een rommelige onoverzichtelijke scrimmage kon niemand profiteren.
Daarna een snelle uitbraak van SV Zalk wat al die tijd al op een counter loerde.

Afgekeurd!
In de 30e minuut kroop Reaal Dronten door het oog van de naald bij een dubieuse arbitrale beslissing waardoor een doelpunt van Zalk met gefronste wenkbrouwen werd afgekeurd.
Bij een snelle Zalker uitbraak werd er een overtreding gemaakt en kreeg SV Zalk aan de zijkant van het Dronter strafschopgebied een vrije trap te nemen.
De scheidsrechter gaf het sein dat dit een indirecte vrije trap was waarna onze vlagger Aziz Doufikar meteen zijn vlag omhoog hield toen Michel Hamer deze bal rechtstreeks heel precies onder de lat in de kruizing deed belanden.
Onze doelman zat er nog met de vingertoppen aan en het leek een geldig doelpunt te zijn, maar na overleg met de grensrechter besloot scheidsrechter van Maanen dit Zalker doelpunt af te keuren.

Dominant!
Na deze meevaller probeerde een ontwakend dominant Reaal Dronten zich te herstellen en een doelpunt te forceren.
Een vrije trap van Madih Doufikar werd ternauwernood weggestompt waarna ook Tarik Ibrahim, Nabil Essaddouqi en Chendley Richards dreigend voor het Zalker doel opdoken, maar de eindpassing was onzuiver en de afwerking was niet goed.

Snelle reactie!
In de 36e minuut kwam Reaal Dronten weer op voorsprong toen Chendley Richard een snelle actie over de rechterflank in huis had.
De prachtige perfecte voorzet van Chendley Richards werd door Nabil Essaddouqi op weergaloze wijze snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 2-1 voorsprong voor Reaal Dronten.
Na deze 2-1 kreeg Reaal Dronten via Madih Doufikar een mogelijkheid op de 3-1, maar diens prachtige fluwelen diagonale vrije trap ging bij de tweede paal rakelings naast het Zalker doel.

Wereldgoal!
Op slag van rust kroop SV Zalk weer uit zijn schulp en scoorde Michel Hamer vanaf de middenlijn een wereldgoal door van grote afstand doelman Machiel Werkman in de 42e minuut te verrassen.
Dit doelpunt maakte veel los in het geel zwarte kamp want SV Zalk stond de gehele eerste helft onder grote druk en vierde dit schitterende doelpunt uitbundig.
Met een 2-2 stand gingen we rusten!

De Reaalisten begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en bij SV Zalk was nu veteraan Aart Schreuder voor het jonge talent Cas Blankvoort binnen de lijnen gekomen.

Twee keer de Lat!
In een hoog tempo met vlotte aanvalsgolven probeerde Reaal Dronten na rust afstand van SV Zalk te nemen.
De rood zwarten kregen via Noureddine Hammouchi, Tarik Ibrahim en Anne Wilkens goede kansen.
Een inzet van Nouri Hammouchi werd tot corner verwerkt en even later een kopbal van Anne Wilkens op de lat.
In de 52e minuut leek Nouri Hammouchi uit een strakke voorzet van Tarik Ibrahim te scoren, maar zijn harde kopbal ketste via onderkant lat terug in het veld en werd daarna weggewerkt.

Offensief!
Tot de 60e minuut was er een rood zwarte stormloop op het Zalker doel waar de gele ridders knap stand hielden.
Er waren drie rommelige scrimmages voor het Zalker doel te zien waar niemand de trekker kon overhalen.
Het was om moedeloos van te worden want de bal wilde er niet in en het hardwerkende Zalker collectief bleef overeind.

Tactisch!
De Geel Zwarte ridders bleven met strijd, inzet en wilskracht overeind.
Trainer Egbert Kragt had zijn huiswerk goed gedaan en de spelers goed tactisch met een ijzersterke discipline neergezet.
De geel zwarten knokten voor elke millimeter en zaten er bovenop.
Doordat Reaal Dronten slordig met de kansen omging groeide het zelfvertrouwen, veerkracht en het geloof bij het strijdvaardige SV Zalk.
Het stond organisatorisch goed bij SV Zalk en waar de meeste ploegen na 60 minuten zijn leeggespeeld bleven de Gele Ridders fier overeind.

Enerverend!
Gaandeweg de tweede helft waren er vanuit de omschakeling gevaarlijke plaagstoten van SV Zalk te zien.
Uit een vrije trap van Michel Hamer werd invaller Aart Schreuder gevonden maar diens kopbal werd door doelman Werkman gepareerd.
Een vrije trap van SV Zalk werd met moeite tot corner verwerkt.
Ondertussen kwam bij Reaal Dronten verdediger Jasper Vogelzang voor de moegestreden Boyd de Graaf in de ploeg.

Achterstand!
Tot ieders ontzetting kwam het dappere veerkrachtige en weerbarstige SV Zalk in de 75e minuut op een verrassende 2-3 voorsprong.
Een vrije trap van Michel Hamer werd half gekeerd door doelman Werkman die deze bal niet kon klemmen.
In de rebound scoorde de meegelopen veteraan Aart Schreuder met een subtiele intikker de 2-3 voor SV Zalk en was de verrassing en ontluistering compleet.

Aanpassingen en Omzettingen!
Bij Reaal kwam nu Adil Elmorabit voor de leeggespeelde Tarik binnen de lijnen en volgden er wat aanpassingen om voorin iets te forceren.
De Trainers Burak Yargan en Barry Kamphorst schakelden over op plan B en hoopten op deze manier er nog een gelijkspel uit te slepen.

Slotoffensief!
Met passie, hartstocht, bloed, zweet en tranen trokken de rood zwarten alle registers open en ging alles en iedereen mee naar voren.
Een ziedend schot van Madih Doufikar werd gepareerd door de Zalker doelman waarna een inzet van Anne Wilkens ternauwernood van de doellijn werd gehaald.
De Reaalisten kregen vier corners op rij te nemen en belegerden het geel zwarte doel, maar het leek niet meer te lukken.
Het was nu alle hens aan dek in de Zalker verdediging!

Wanhoop!
Nog een keertje kwam SV Zalk er gevaarlijk uit, maar werd de sierlijke omhaal van Jeremy van Dijk eenvoudig door doelman Werkman gekeerd.
Langzaam ebte het geloof weg bij Reaal en zag en voelde iedereen de wanhoop, teleurstelling en ontreddering bij de Reaal spelers.
Het spel werd slordig, onzuiver en oogde rommelig.
Alle aanvallen gingen voorspelbaar dwars door het centrum en liepen stuk in de Zalker fuik waar voor elke millimeter werd gestreden.

Ontknoping!
Toch kwam er nog een mooie ontknoping voor Reaal Dronten!
In een allerlaatste krachtsinspanning trokken alle spelers mee naar voren in de hoop dat die laatste bal nog goed zou vallen.
In de 90e minuut scoorde invaller Jasper Vogelzang bij een hoge wanhoops voorzet met een spijkerharde rake kopbal in de verre hoek de verdiende 3-3 gelijkmaker voor Reaal Dronten en was de ontlading compleet.
In deze fase waren de rood zwarten toch nog bij machte met een tikkeltje geluk deze 3-3 gelijkmaker af te dwingen.
Eindstand: 3-3

Gemengde gevoelens!
Meteen na het laatste fluitsignaal zag je de spelers met gemengde gevoelend om zich heen kijken.
Moeten we nu blij zijn met deze zwaarbevochten punt? of hadden we deze wedstrijd al veel eerder moeten beslissen?
Er waren ook discussies na afloop over die afgekeurde Zalker doelpunt in de eerste helft en of Reaal Dronten bij twee situaties geen strafschop had moeten krijgen.
Met gemengde gevoelens en verhitte discussies nam iedereen uiteindelijk genoegen met dit 3-3 gelijkspel.

Compliment!
Beide teams hebben deze middag alles gegeven en het publiek met attractief voetbal vermaakt.
Reaal Dronten was sterker en technisch superieur, maar het stond tactisch en organisatorisch uitstekend bij SV Zalk.
De gasten uit Zalk verdienen een compliment voor de veerkracht, discipline en het slimme tactische spel waardoor men stand kon houden.

Man van de wedstrijd!
Bij Reaal Dronten werd Chendley Richards de man van de wedstrijd.
Bij SV Zalk werd verdediger Emiel Post de man van de wedstrijd.

Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd op het Broekerland bij het altijd lastige VV s-Heerenbroek.
Aanvang is dan 14:30 uur! De voorbeschouwing volgt komende week!

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Naoufal Debdoudi, Daimy Dielingen, Anne Wilkens, Boyd de Graaf ( Jasper Vogelzang ), Madih Doufikar, Noureddine Hammouchi, Taha Fawzi, Tarik Ibrahim ( Adil Elmorabit ), Nabil Essaddouqi, Chendley Richards.
Wissels: doelman Klaas Koster, Kai van Motman, Jasper Vogelzang, Adil Elmorabit, Halim Tabaouni.

Afwezig: Noah de Leeuw, Roberto Doufikar, Samed Turan, Ihsan Turan, Jairzinho Slijngard, Nordin Stitou, Ayoub Karkari, Kelvin van Langen.

De opstelling van SV Zalk:
Nik Kloosterboer, Emiel Post, Cas Blankvoort ( Aart Schreuder ), Matthijs Henniphof, Sander Held, Gerben Hamer, Michel Hamer, Sander Kuiper ( Jan Willem Dijks ), Maarten Schrooten, Jeremy van Dijk, Jeroen van den Bosch.
Wissels: doelman Matthijs Kuiper, Aart Schreuder, Jan Willem Dijks en Jacob Filius.
Gele kaart: Sander Kuiper
Trainers: Egbert Kragt, Simon Brummel
Teammanager: Roelof Brummel
Vlagger: Berry Wagterveld

De scheidsrechter: Dhr. John van Maanen uit Barneveld