Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 08

Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337164

De wedstrijden Reaal Dronten - sv Prins Bernard en Rood Wit ’58 – vv Zeewolde zijn de laatste poulewedstrijden in deze beker ronde.
De wedstrijd op sportpark de Munten begint in de stromende regen maar gelukkig breekt het zonnetje snel door.
Een speciaal welkom is voor Daphne Scholtens die de medisch staf komt versterken en aansluit als verzorgster bij de selectie.
Reaal neemt direct vanaf het eerste fluitsignaal van de jubilerende scheidsrechter Jan Wildeboer het heft in handen.
Met verzorgt combinatievoetbal geven ze de tegenstander geen ruimte om in de wedstrijd te komen.
Taha Fawzi loopt te strooien met heerlijke steekpassen waardoor de Reaalistenregelmatig door de verdediging van de tegenstander snijden.
Grote kansen zijn er echter niet.
De tegenstander VV Prins Benard loert op foutjes op het middenveld van Reaal om daarmee gevaar te kunnen stichten.
Echter de kleine foutjes die er zijn worden met enorme werklust geslecht door de geconcentreerd spelende spelers van Reaal.
In de 10e minuut pikt Noureddine Hammouchi een foute uittrap van de keeper op maar ziet zijn lob rakelings naast het vijandelijke doel gaan.
In de 17e minuut haalt Madih Doufikar de achterlijn en weet de bal knap bij Noureddine te krijgen wiens inzet van de lijn gehaald wordt.
Reaal komt steeds dichter bij een doelpunt.
In de 22e minuut is het raak en komt de 1-0 op het scorebord. Een scrimmage in het 16 metergebied van Prins Bernard levert een doelpunt op. Het doelpunt komt op naam van Nabil Essaddouqi. Een verdediger schiet de bal snoeihard en onhoudbaar via been Nabil tegen de touwen. Niet mooi maar we tellen hem.
Na dit openingsdoelpunt is het spelbeeld wat rommelig. Reaal kan niet doordrukken en Prins Bernard is niet bij machte om de verdediging en keeper Klaas Koster van Reaal op de proef te stellen.
In de 30e minuut kan er weer gejuicht worden.
Chendley Richards gaat als een sneltrein over de rechtervleugel de diepte in. Hij geeft zijn tegenstander het nakijken en levert een voorzet op maat af waaruit Nabil keurig de 2-0 binnen kopt.
In de 36e minuut moet Klaas in actie komen bij een snelle aanval door het midden van Prins Bernard. Door goed en snel uitkomen weet Klaas de inzet in twee keer te keren waardoor er met een 2-0 voorsprong gerust gaat worden.
In Putten gaan Rood Wit en Zeewolde rusten met een 2-0 stand op het bordwaarmee Reaal Dronten ineens op een niet verwachte pole position staat om door te bekeren.
De tweede helft komt Reaal slecht uit de kleedkamer. De gasten uit Uddel tappen uit een ander vaatje en proberen het heft in handen te nemen.
Het voetbal wordt er niet beter op maar de tegenstand die de Reaalisten krijgen noopt ze tot meer concentratie.
De eerste wissel is Adil el Morabit voor de moe gestreden Halim Tabaouni.
De wedstrijd kabbelt voort. In de 63e minuut is daar ineens weer een kans voor Reaal. Een harde voorzet Madih valt via de knie van een tegenstander op de paal.

Daarna zien we in de 69e minuut een voorzet op maat van Madih op Nabil die met een knappe volley de bal net naast schiet.
In de 70e minuut laat Naoufal Debdoubi zien dat er met de concentratie van de Reaalisten niets mis is. Met een fantastische verdedigende sliding in de 16 meter smoort hij een aanval van Prins Bernard in de kiem.
Direct na deze heerlijke onderschepping volgt een Reaal aanval over verschillende schijven.
Taha geeft de uiteindelijke assist op Noureddine die de 3-0 op het scorebord zet.
Na de 3-0 is het wel gedaan en wordt de wedstrijd relaxed uitgespeeld en was dit een mooi slotakkoord van een goede voorbereiding.
Hierna is het wachten op bericht uit Uddel.
Als de 4-2 overwinning van de Puttenaren een feit is weet Reaal Dronten dat het bekeravontuur nog even doorgaat