Verslag SV Lelystad - Reaal Dronten 2 - 2  ( 1 - 1 )

Datum

12 februari 2022 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een nuttige, open aantrekkelijke en levendige wedstrijd heeft Reaal Dronten in een oefenwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld bij tweedeklasser SV Lelystad.Ondanks een fel zonnetje stond er een koude kille en gure straffe wind op sportpark Langezand waar naar het kunstgras op veld 2 werd uitgeweken.De thuisploeg in het vertrouwde rood wit met zwarte broek en de Reaalisten droegen het prachtige lichtblauwe uittenue.

Het enige smetje op deze oefenwedstrijd was de uitval van twee Reaalspelers die dusdanig geblesseerd raakten zodat beiden naar het ziekenhuis in Lelystad moesten worden gebracht. Daarover later meer!

Ongeveer twintig diehard Reaal supporters waaronder ook weer Opa Jan en Ome Appie waren van de partij.Ook SC Emmeloordtrainer Robert Staarman kwam even buurten.
Het was een warm weerzien met oude bekenden waar de Swifterbanters Trainer Meloudi Zaki en zijn assistent oud Reaalist Weijer Dijkstra in de technische staf zitten bij SV Lelystad. De ex Reaal spelers Daan en Frank Boutkan spelen tegenwoordig bij SV Lelystad67.
Onze beide trainers Burak Yargan en Martin Vredenburg maar ook Teammanager Burak Guler hebben een verleden bij SV Lelystad.

De thuisploeg staat onderaan in de tweede klasse en moet vrezen voor lijfsbehoud. Het is triest om te zien hoe een grote volksclub als Lelystad67 nu in deze situatie is beland. Toch zijn er ook genoeg lichtpuntjes want als Trainer Meloudi Zaki erin slaagt om deze jonge talentvolle spelersgroep bij elkaar te houden dan kan er zeker nog iets moois groeien op Sportpark Langezand.
Het hoeft niet altijd dramatisch te zijn om een stapje terug te doen om later weer stapjes vooruit te kunnen maken.

Reaal Dronten hoopt in de subtop mee te kunnen doen en loert stiekum op een periodetitel.
Vanaf begin Maart tot begin Juni komen de rood zwarten nonstop elke zaterdag weer in actie en volgen er wekelijkse verslagen.
Na een eerdere knappe 2-4 overwinning bij WZC Wapenveld lijken de Reaalisten nu klaar voor de tweede seizoenshelft.
Volgende week wacht dan de eerste vuurdoop als VV Wilsum op bezoek komt in Dronten West.
De Lelystedelingen gaan dan in Dronten bij onze groene buren ASV Dronten op bezoek.

Bij Reaal ontbraken Mark de Ridder, Jelle Zaal, Boyd de Graaf en Ihsan Turan. Doelman Patrick van de Waterlaat is in de winterstop wegens studie en werk gestopt waardoor veteraan Machiel Werkman nu voor de rest van het seizoen van stal is gehaald.
In ieder geval zal Machiel Werkman dit seizoen onder de lat staan en is de club in de regio drukzoekende naar een nieuwe doelman.

Op de bank meteen een nieuw gezicht bij Reaal Dronten want allrounder Kelvin van Langen heeft zich gemeld en is per direct bij de selectie aangesloten. Deze fysiek sterke marinier heeft een profverleden bij FC Den Bosch en heeft ook in Lelystad en Almere de nodige ervaringen opgedaan. Direct na zijn invalbeurt in de tweede helft stond Kelvin koud in het veld of hij scoorde meteen het tweede Reaal doelpunt. Deze grillige speler is een welkome versterking voor dit team!

De opstelling van deze middag:

Doelman Machiel Werkman, Ayrton Neyenhuis, Christiaan Vosjan, Anne Wilkens, Jasper Vogelzang, Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Nordin Hettinga, Giovanni Wegman, Islam Abdelsalem en Samed Turan.

Wissels: Niamba Diatta, Wessel Tabak, Laurens van Duin, Tim Murks, Robert Borg en Kelvin van Langen.

Dronter offensief!

De Reaalisten begonnen goed, sterk en gedreven aan deze wedstrijd. Dit beginoffensief leverde meteen via Islam Abdelsalem en Samed Turan twee kansjes op. Na een prachtige aanval leken de Drontenaren op een snelle voorsprong te komen toen Islam met een strakke voorzet Samed wist te bereiken die fraai scoorde, maar helaas werd dit doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Gemiste strafschop!

Aan de andere kant ging de bal bij de eerste de beste aanval van Lelystad meteen op de stip toen er onnodig hands werd gemaakt. De bal kwam pardoes tegen een Dronter arm aan waardoor SV Lelystad een strafschop kreeg te nemen. We hadden het net al over de onverwoestbare grote beer Machiel Werkman die nu zijn comeback gaat maken. Met een uitstekende reflex stopte Machiel deze strafschop en bleef hij ook in de rebound eenvoudig overeind.

Achterstand!

Na deze gestopte strafschop probeerde Reaal Dronten zich weer te herstellen en doken Islam, Samed, Gio en Nordin dreigend op. Net op het moment dat Reaal leek door te drukken en er een openingsdoelpunt in de lucht hing kwamen de rood witten over de linkerflank er razendsnel uit. Deze messcherpe counter leverde in de 10e minuut met een intikker bij de tweede paal de 1-0 voorsprong voor Lelystad op. Een strakke voorzet vanaf links schoot door richting de tweede paal waar een rood witte aanvaller hier wel raad mee wist en fraai de 1-0 scoorde.

Vlotte combinaties!

De Reaalisten verstopten zich niet en lieten snelle vlotte aanvalsgolven en mooie combinaties zien. De afwerking en eindpassing was niet altijd zuiver, maar het was een lust voor het oog hoe onbevangen, fris en frivool dit Reaal Dronten ten strijde trok.

Het middenveld met Taha Fawzi, Adil Elmorabit en Nordin Hettinga was constant in beweging met een goede aansluiting richting de frontlinie waar Samed, Islam en Giovanni Wegman voor het nodige gevaar zorgden. Tot aan de 30e minuut waren er drie kansjes voor Reaal te zien.

De Reaalisten hadden het betere veldspel, maar moesten toch op hun hoede zijn voor de snelle gevaarlijke uitbraken van de rood witten.  Rond de 30e minuut kreeg ook Lelystad twee goede mogelijkheden, maar beide schoten gingen over het doel.

Blessure Islam Abdelsalem!

Plotseling hield iedereen zijn adem in toen aanvaller Islam kermend van de pijn op de grond bleef liggen en niet meer verder kon.  Later bleek Islam voor controle en zekerheid naar het ziekenhuis te moeten. Het is bij dit schrijven nog onzeker wat er aan de hand is, maar we wensen onze spits veel sterkte toe. Nu kwam middenvelder Wessel Tabak hem vervangen en schoof Nordin Hettinga een linie naar voren.

De gelijkmaker!

In de 35e minuut kwam Reaal uit de rebound van een vrije trap op een dikverdiende 1-1 gelijkmaker. De doelman van Lelystad kreeg deze vrije trap van Wessel Tabak niet goed onder controle waarna Nordin Hettinga heel attent toesloeg door met een kopbal deze rebound hard en hoog tegen de touwen te werken voor de 1-1 gelijkmaker. Vlak voor rust kreeg Reaal via Jasper Vogelzang, Samed Turan en Nordin Hettinga goede kansen op een voorsprong. De schoten van Samed en Jasper hadden te weinig kracht en power en een poging van Nordin ging naast.

Met een 1-1 stand gingen we rusten.

Lelystads offensief!

Het begin van de tweede helft was voor het ontketende Lelystad.Trainer Meloudi Zaki had zijn manschappen goed op scherp gezet.
Met een enorme drive speelde Lelystad nu volop de aanval en werd doelman Machiel Werkman goed onder vuur genomen.
Drie keer stond Machiel op de goede plek om zijn team er in deze fase doorheen te slepen. Met name in de 55e minuut kwam Reaal met de schrik vrij toen een aanvaller vogelvrij voor doelman Werkman opdook die met een fraai staaltje voetenwerk redding bracht.

Gouden Wissel!

Gaandeweg ging de rood witte storm liggen en kwamen de hardwerkende Reaalisten weer bovendrijven. Bij twee snelle uitbraken moest nu de verdediging van Lelystad alle zeilen bijzetten. Rond de 60e minuut kwam nu nieuwkomer en verse aanwinst Kelvin van Langen voor Christiaan Vosjan binnen de lijnen. Nog maar koud in het veld of Kelvin gaf zijn visite kaartje af voor de 1-2 voorsprong voor Reaal Dronten in de 62e minuut. Hier ging een vrije trap van Giovanni Wegman aan vooraf die de doelman niet goed verwerkte. Vanuit de rebound scoorde Kelvin van Langen met een fraaie intikker de 1-2 voor Reaal.

Blessureleed Niamba!

Ondertussen was bij Reaal Niamba voor Jasper Vogelzang binnen de lijnen gekomen.Invaller Niamba Diatta stond nog maar net in het veld of plotseling schreeuwde hij het uit van de pijn. Onze verzorgster Lise de Boer deed wat zij kon doen, maar dit bleek dus iets veel serieuzer te zijn. Sommige toeschouwers hadden iets horen kraken of afscheuren. In ieder geval kon Niamba niet meer verder en bleek hij al snel naar het ziekenhuis worden afgevoerd wegens een afgescheurde achillespees.

Langs deze weg wensen wij ook Niamba veel sterkte toe!

Gelijkmaker!

Bij Reaal kwamen ook nog Robert Borg en Laurens van Duin binnen de lijnen. De thuisploeg probeerde nu uit alle macht voorin iets te forceren en kregen een paar corners te nemen. In de 75e minuut kwam Lelystad langszij voor de 2-2 gelijkmaker. Een indraaiende corner werd fraai bij de tweede paal binnengekopt voor de 2-2. Na deze gelijkmaker kreeg Reaal Dronten nog twee goede mogelijkheden en doken de invallers Kelvin van Langen en Robert Borg dreigend op, maar er werd niet meer gescoord.

Zo eindigt deze nuttige oefenwedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Na afloop had iedereen het over de blessures van Islam Abdelsalem en Niamba Diatta want dit had best indruk gemaakt. De Reaalisten spelen super aantrekkelijk voetbal en lijken klaar voor de tweede seizoenshelft. De ambitie is om in de subtop mee te blijven doen en heel misschien een periodetitel te kunnen pakken!

Volgende week zaterdag 19 Februari de thuiswedstrijd tegen VV Wilsum. Aanvang 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.

Iedereen is dan van harte welkom om onze vernieuwde kantine aan de Munten te bewonderen. Tot dan!!!

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.