De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

In een doelpuntrijk voetbalfestijn heeft een veerkrachtig Reaal Dronten met horten en stoten een 3-6 overwinning op de weerbarstige hekkensluiter VV Kampen behaald.
Na een saaie, slechte en eentonige eerste helft gingen de Reaalisten met een 0-2 voorsprong rusten en leken de rood zwarten een eenvoudige middag te gaan krijgen, maar niets was minder waar.
In een enerverende levendige tweede helft ging de geest uit de fles en toonde een strijdvaardig weerbarstig VV Kampen zijn spierballen.
Het spelbeeld was weliswaar van een armoedig niveau, maar de doelpunten waren wonderschoon en absolute briljantjes die voor altijd op het netvlies gebrand blijven staan.

Door deze 3-6 overwinning zijn de Reaalisten geklommen op de ranglijst en heeft het weer aansluiting met de subtop gekregen.

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje werd er afgetrapt op Sportpark De Maten.
Onze vaste Reaal supporters Ome Appie en Opa Jan waren er ook weer bij en vandaag was Opa Jan jarig.
Hij wilde niet zeggen hoe oud hij was geworden, maar in de wandelgangen werd gefluisterd dat Opa Jan vandaag 86 jaar is geworden.
Van Harte Gefeliciteerd Opa Jan met deze mijlpaal en dat je nog veel jaren jou cluppie de rood zwarten kunt volgen.
Ook spelers van het derde team stonden langs de kant om de jongens van het eerste aan te moedigen.
Ongeveer twintig Reaal supporters waren naar Kampen gekomen.

Bij Reaal ontbraken Anne Wilkens, Kelvin van Langen, Boyd de Graaf, Laurens van Duin, Samed Turan, Niamba Diatta en Islam Abdelsalem.
Er was wel weer een basisplek voor centrale verdediger Mark de Ridder.
Trainer Burak Yargan had een op papier goed team opgesteld.
De stafleden Martin Vredenburg en elftalleider Burak Guler ontbraken, maar hun honneurs werden door keeperstrainer Marcel Bohne en allround stand-inn leider Stefan Halfwerk waargenomen.
Onderaan dit verslag de opstelling van Reaal Dronten en alle uitslagen van de vierde klasse D.

In een rommelige beginfase namen de Reaalisten het initiatief en creerden de rood zwarten meteen een veldoverwicht.
Het voetbal was niet best, maar er kwamen kansjes voor Nordin Hettinga, Jelle Zaal en Taha Fawzi.
In de 8e minuut nam Reaal Dronten via Jelle Zaal uit een perfecte aanval uit het schoolboekje van Trainer Burak Yargan een snelle 0-1 voorsprong.

Met een prachtige breedtepass lanceerde Nordin Hettinga de dekselse vuurvreter Taha Fawzi die iedereen voorbij snelde en de perfecte voorzet op Tim Murks gaf.
Het overstapje van Tim Murks verrastte de Kampense verdedigers waarna bij de tweede paal Jelle Zaal opdook om de 0-1 binnen te tikken.

Deze 0-1 voorsprong had bevrijdend moeten werken, maar Reaal ging slordig spelen en zag VV Kampen twee keer gevaarlijk worden.
Bij een steekballetje dwars door het midden tastte verdediger Christiaan Vosjan helemaal mis waardoor de spits van Kampen een vrije doortocht kreeg, maar oog in oog met doelman Werkman vergat deze spits te scoren.

Er sloop iets in de ploeg bij Reaal Dronten waardoor VV Kampen nog twee goede mogelijkheden kreeg.
Bij twijfel in de Reaal verdediging glipte een Kampense aanvaller door de Drontense verdediging, maar hij schoot veel te gehaast over.
Even later moest doelman Machiel Werkman in actie komen om onheil te voorkomen.

Rond de 20e minuut keerde de rust terug bij Reaal en kwamen er via Ihsan Turan, Giovanni Wegman en Jelle Zaal weer kansjes.
Enkele afstandsschoten van Ihsan Turan en Nordin Hettinga gingen over of naast het doel.

In de verdediging moesten Mark de Ridder, Christiaan Vosjan en de backs Ayrton Neijenhuis en Ihsan Turan proberen de rust te bewaren.
Op het middenveld speelden Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Tim Murks en Nordin Hettinga een moeizame wedstrijd terwijl in de frontlinie Giovanni Wegman en Jelle Zaal veel arbeid moesten verrichten.
De Drontenaren hadden het niet gemakkelijk in Kampen maar waren in de eerste helft overduidelijk beter.

Gaandeweg werd het spelbeeld en de sfeer in het veld wat grimmiger en moest de scheidsrechter enkele malen handelend optreden om de kleine opstootjes in de kiem te smoren.
De rood zwarten hadden het meeste balbezit en waren nu de bovenliggende partij, maar het voetbal oogde slordig en rommelig en was van beide kanten niet best.

Vlak voor rust was er eindelijk weer een mooie vlotlopende Reaal aanval te zien en tekende Nordin Hettinga op aangeven van Jelle Zaal met een intikker de 0-2 aan voor de Drontenaren.
Met deze 0-2 voorsprong gingen we rusten op De Maten.

In de rust was Jasper Vogelzang voor Christiaan Vosjan binnen de lijnen gekomen en had Trainer Burak Yargan meteen een aanpassing gedaan door allrounder Giovanni Wegman naast Mark de Ridder centraal in de verdediging te posteren.
In de eerste helft stond Gio nog in de spits, maar deze belangrijke schaakstuk is tegenwoordig overal inzetbaar.

De Kampenaren waren messcherp, fel en fanatiek uit de kleedkamer gekomen en namen meteen twee keer doelman Machiel Werkman onder vuur.
Twee andere pogingen zeilden rakelings over en plotseling sloeg de vlam in de pan en kwam de geest uit de fles.
In een mum van tijd was de 0-2 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en stond het ineens 2-2 gelijk aan de Maten.

In de 55e minuut scoorde aanvaller Kaj van Motman met een strakke schuiver in de verre hoek de 1-2 aansluitingstreffer voor Kampen.
De Reaalisten konden hier amper van bijkomen of in 56e minuut scoorde Silvan van der Meulen met een prachtig lobje over alles en iedereen heen de 2-2 gelijkmaker.
Hier ging een vlijmscherpe dieptepass aan vooraf waar de verdediging van Reaal zich totaal op verkeek.
Aanvaller Silvan van der Meulen nam deze bal in de loop mee en zag doelman Werkman iets te ver voor zijn doel staan en lepelde deze bal heel fraai onder de lat binnen voor de 2-2.

Na deze 2-2 duurde het even totdat dit aangeslagen Reaal Dronten was bijgekomen en zich weer begon te herpakken.
In de 60e minuut scoorde Jelle Zaal met een prachtig schot in de korte hoek de 2-3 voor Reaal Dronten.
Hier ging een slimme assist van Taha Fawzi aan vooraf die blindelings in een flitsende beweging Jelle Zaal kon lanceren die verwoestend hard uithaalde voor de 2-3.
Iedereen die dacht dat de wedstrijd nu gelopen was kwam wederom bedrogen uit want VV Kampen toonde meteen vanaf de aftrap zijn spierballen.

In de 61e minuut stond met meteen vanaf de aftrap alweer 3-3 gelijk.
Bij de aftrap stond doelman Werkman veel te ver voor zijn doel en had Selim Ben Masour vanaf de middenstip iets moois in zijn gedachten.
Vanaf de middenlijn vuurde Selim een kanonskogel af die over iedereen heen ging en als een raketinslag boven doelman Werkman tegen de touwen uiteen spatte voor de 3-3 gelijkmaker.

Na deze gelijkmaker moesten de Reaalisten van heel ver komen en kende het team vele ups en downs en ging het door een moeilijke fase.
Gaandeweg werd Reaal Dronten sterker en sterker en kreeg het via Nordin Hettinga, Jelle Zaal en Taha Fawzi ook weer kansen.
Ondertussen was Jesse Jagesar voor de moegestreden Tim Murks binnen de lijnen gekomen.

In de 70e minuut werd Jesse Jagesar in het Kampense strafschopgebied neergelegd en kregen de rood zwarten een strafschop te nemen.
Wisselspeler Wessel Tabak fluisterde al vanaf de bank in welke hoek Nordin zou schieten en dit gebeurde dan ook zo.
De manier hoe Nordin met een schijnbeweging de doelman in de verkeerde hoek stuurde was een lust voor het oog.
Deze strafschop werd heel beheerst en feilloos door Nordin Hettinga tegen de touwen geschoten voor de 3-4 voorsprong voor Reaal.

Na deze 3-4 knakte er iets bij VV Kampen en domineerde Reaal.
Er waren mooie kansen voor Ayrton Neijenhuis, Jasper Vogelzang, Jelle Zaal en Nordin Hettinga, maar de doelman van Kampen lag steeds in de weg en bracht vier keer redding.
Inmiddels kwam nu ook Wessel Tabak voor Jelle Zaal binnen de lijnen.

Het mooiste moment van deze middag brak nu in de 80e minuut aan.
Ten hoogte van de middenlijn op grote afstand van het Kampense doel kreeg verdediger Ayrton Neijenhuis de bal toegespeeld.
Eerder hadden de Kampenaren van deze afstand al gescoord en nu was het de beurt aan Ayrton Neijenhuis.
In een fractie van een seconde twijfelde Ayrton heel even, maar toen zijn maatjes vanaf de zijlijn hem iets toe fluisterde waagde hij het toch.
Met een schitterend weergaloos en oogstrelend raketinslag scoorde Ayrton vanaf de middenlijn de 3-5 voor Reaal Dronten.

Opa Jan op zijn 86e verjaardag stond met zijn armen omhoog en met de tranen in zijn ogen dit doelpunt te vieren.
Een mooiere verjaardagskado had hij zich niet kunnen wensen.

Iedereen ging nu uit zijn dak bij Reaal Dronten en nu niet meer weggeven klonk het vanaf de kant.
In de 85e minuut had Wessel Tabak een snelle actie in huis en werd zijn voorzet op Nordin pardoes door een Kampense verdediger in eigen doel gewerkt voor de 3-6 eindstand.

In de slotfase waren er ook nog kansjes voor Jesse Jagesar, Nordin Hettinga en Wessel Tabak, maar er werd niet meer gescoord.
Na de 3-4 toonde het team veerkracht en waren de Reaalisten oppermachtig en heer en meester.
De doelpunten waren van grote schoonheid en het spectaculaire scoreverloop verbloemde het slechte niveau.

Man van de wedstrijd bij Reaal Dronten: Giovanni Wegman
In de eerste helft stond Gio in de spits en in de tweede helft centraal in de verdediging.
Deze veelzijdige allround speler brengt altijd en overal iets extra's.
Het is niet altijd goed en soms kun je Gio wel achter het behang plakken, maar deze speler toonde vandaag zijn grote klasse en is voor elke trainer een belangrijk schaakstuk.

Volgende week zaterdag speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen SV Zalk. Aanvang 14:30 uur op De Munten.
Dinsdagavond 29 Maart speelt het om 20:00 uur thuis op veld twee tegen VHK uit Sint Jansklooster.