Muntmeesterdreef 2
8253BA
DRONTEN
tel. 0321-337497

In een attractieve en meeslepende wedstrijd heeft een hardwerkend Reaal Dronten met 2-2 gelijkgespeeld tegen koploper Dieze West.
De Zwollenaren begonnen ijzersterk, fel en gedreven aan deze wedstrijd, maar puur op mentaliteit en karakter hielden de dappere Reaalisten knap stand. Gaandeweg kantelde het spelbeeld!
De doelpunten van Jelle Zaal en Islam Abdelsalem waren van grote schoonheid en brachten de koploper aan het wankelen.
Bij een 2-0 voorsprong hing er zelfs heel even een sensatie in de lucht, maar door onachtzaamheid verdween deze comfortabele voorsprong binnen twee minuten als sneeuw voor de zon.
In een bloedstollende en superspannende slotfase gaven de Paarse Bolle Biesten vol gas en ging Reaal Dronten door een moeilijke fase, maar met bloed, zweet en tranen werd de koploper op een verdienstelijke 2-2 gelijkspel gehouden.

Na vier nederlagen op rij voelt dit gelijkspel als een overwinning en biedt dit perspectief, hoop en vertrouwen naar de komende weken.
Bij Reaal Dronten ontbraken Jesse Jagesar, Tim Murks, Jasper Vogelzang, Samed Turan, Boyd de Graaf, Laurens van Duin en Niamba Diatta en zaten de oudgedienden Remco Drenth en Danny Mol op de bank.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse D.

Bij Reaal Dronten maakte doelman Wouter Atema zijn debuut in het eerste en hij werd onmiddelijk getest en onder vuur genomen.
De gasten uit Zwolle begonnen sterk, fel en fanatiek aan deze wedstrijd en belegerden met vlotte aanvalsgolven het Drontense strafschopgebied.
Twee keer moest doelman Atema in actie komen om harde schoten van de Zwolse aanvallers te pareren.
Iedereen hield zijn adem in bij deze Zwolse stormloop waarbij de Drontense verdediging alle zeilen moesten bijzetten.

Met een enorme drive hield de verdediging met Kelvin van Langen, Anne Wilkens, Ayrton Neijenhuis en Ihsan Turan knap stand.
Op het middenveld gingen Jelle Zaal, Taha Fawzi, Adil Elmorabit en Giovanni Wegman voorop in de strijd en probeerde men met slimme steekballen Nordin Hettinga en Islam Abdelsalem te bereiken.

Het Zwolse offensief duurde tot de 12e minuut en leverde Dieze West een drietal goede kansen op.
Nadat twee schoten van dichtbij met moeite konden worden geblokt kregen de Paarse Bolle Biesten drie corners op rij te nemen.
Het was alle hens aan dek in de verdediging en de Reaalisten leken onder deze inmense druk te bezwijken.
In de 8e minuut stond wederom doelman Wouter Atema op de goede plek om een verraderlijke schot met uitstekend voetenwerk onschadelijk te maken.
Een andere poging van Dieze West zeilde rakelings over waarna de storm ging liggen.

Gaandeweg knokte het hardwerkende Reaal Dronten zich onder de druk uit en kregen de rood zwarten in de 12e minuut een goede kans.
Bij een snelle uitbraak was Jelle Zaal iedereen te snel af en leverde hij vanaf de achterlijn een strakke voorzet richting de tweede paal waar Giovanni Wegman stelling had genomen.
De Zwolse doelman was uit balans, maar de inzet van Gio Wegman werd vlak voor de doellijn door een Zwolse verdediger weggehaald.

Na deze mogelijkheid nam Dieze West onmiddelijk het initiatief over en werd Reaal Dronten teruggedrongen en de duimschroeven aangezet. Er werden op het middenveld felle en pittige duels uitgevochten en voor elke millimeter gestreden.
Met vlotte aanvalsgolven probeerde het dominante Dieze West een opening te vinden, maar ondanks drie goede kansen bleef het Zwolse doelpunt uit.
Dan sta je daar met je debuut tussen de palen en moet je volop aan de bak, maar wat stond die Wouter Atema een puike wedstrijd te keepen.

De Zwollenaren waren de betere ploeg en hadden het meeste balbezit, maar kregen geen controle op het middenveld waar Taha Fawzi, Adil Elmorabit, Giovanni Wegman en Jelle Zaal alles gaven.
Vanuit de snelle omschakeling waren er drie gevaarlijke uitbraken van Reaal Dronten te zien.

In de 38e minuut trok de Zwolse verdediging bij een snelle uitbraak aan de noodrem en kreeg Reaal een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap werd door Jelle Zaal met uiterste precisie strak in de hoek geschoten voor de verrassende en bevrijdende 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.
Deze prachtige openingsdoelpunt smaakte naar meer en plotseling was de geest uit de fles en doken Taha Fawzi, Nordin Hettinga en Jelle Zaal dreigend op.
Op slag van rust kwam Dieze West nog eens opzetten, maar het schot van Joshua Rahajaan zeilde rakelings naast.
Met een verrassende 1-0 voorsprong gingen we rusten.

In een schitterende levendige en boeiende tweede helft golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
De Zwollenaren begonnen net als in de eerste helft en probeerden met een offensief voorin iets te forceren.
Dit leverde Dieze West twee goede kansen op, maar deze pogingen van Wahid Shimeni en Joshua Rahajaan gingen rakelings voorlangs en over het doel.
De Zwollenaren hadden het initiatief en een optisch veldoverwicht, maar tussendoor waren er ook gevaarlijke uitbraken van Reaal Dronten te zien.

In de 55e minuut ontplofte de Reaal Arena toen uit een voorzet van Giovanni Wegman plotseling Islam Abdelsalem bij de tweede paal opdook en boven iedereen uittornde.
Met een prachtige harde strak geplaatste kopbal in de korte hoek scoorde Islam Abdelsalem de 2-0 voor Reaal Dronten.
De Reaal supporters waren nu buiten zinnen en keken elkaar vol ongeloof aan want dit was lang geleden.

Na deze 2-0 probeerde Dieze West weer aan te zetten en en ging een schuiver rakelings voorlangs het Reaal doel.
Er volgden wat wissels en omzettingen bij de Zwollenaren die nu volop de aanval gingen spelen.
Vanuit de omschakeling kreeg ook Reaal Dronten de ruimte om naar hartelust te counteren, maar dit werd niet altijd goed uitgespeeld.

In de 65e minuut kwam Dieze West door onoplettendheid in de Drontense verdediging terug tot 2-1.
Een voorzet vanaf de achterlijn werd half geblokt en niet goed verwerkt waarna de bal vanuit de kluts op het hoofd van Danni Lohman terecht kwam die fraai raak kopte voor de 2-1 aansluitingstreffer voor Dieze West.
Meteen na deze 2-1 lag in de 67e minuut ook de 2-2 gelijkmaker in de touwen.
Bij een snelle actie over de linkerflank glipte Zwollenaar Wahid Shimeni door de linies heen en werd zijn voorzet bij de eerste paal door invaller Jalal Hamdouny tegen de touwen geschoten voor de 2-2 gelijkmaker. Kwam dit doelpunt nu op naam van Wahid Shimeni of Jalal Hamdouny dat laten we maar even in het midden, maar de 2-2 stond nu op het scorebord!

Ondertussen kwam er rook uit een prullenbak en moest onze rood zwarte heldin brandvrouwtje Bea Mantel in actie komen om dit kleine brandje te blussen.
Na een paar glazen water gaf Bea het verlossende seintje Brand Meester en konden alle supporters weer opgelucht ademhalen.
Op het veld ging de wedstrijd door en voerde Dieze West het tempo op.

Na deze 2-2 leek Reaal Dronten onder de druk te bezwijken, maar wederom kwamen de Reaalisten met strijd, inzet en passie weer bovendrijven.
Bij vrije trappen van Giovanni Wegman en Jelle Zaal moest de Zwolse doelman twee keer met zijn vuisten redding brengen.
Een schot van Kelvin van Langen zeilde rakelings voorlangs waarna Jelle Zaal en Taha Fawzi dreigend voor het Zwolse doel opdoken.
Trainer Burak Yargan bracht nog verdediger Mark de Ridder voor de moegestreden Adil Elmorabit binnen de lijnen.

Aan de andere kant stond doelman Wouter Atema geweldig te keepen en hield hij met twee knappe reddingen het team overeind.
Bij een Zwolse slotoffensief toonde verdediger Anne Wilkens zijn grote klasse door met een uitstekende sliding een Zwolse aanvaller te onderscheppen.
De laatste kans van deze wedstrijd was toch weer voor Reaal Dronten toen Taha Fawzi door Gio Wegman op avontuur werd gestuurd, maar de Zwolse doelman greep net op tijd in.
Met een 2-2 eindstand kon iedereen uitstekend leven.

De Reaal spelers werden op een luid applaus getracteerd!
Het gehele team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel en de teamspirit die vanmiddag de doorslag gaf.
De meest opvallende spelers vandaag waren Anne Wilkens, Kelvin van Langen, Ayrton Neijenhuis, Jelle Zaal, Giovanni Wegman, Taha Fawzi, maar er stond ook vandaag iemand op doel!!!

Vooraf werd Wouter door niemand serieus genomen en eigenlijk al voor de aftrap lachend door supporters weggewuifd, maar wat was dit een debuut voor doelman Wouter Atema!!! Wat heeft deze doelman vandaag zijn visitekaartje afgegeven!!!
Hij legde met een paar geweldige reddingen zijn criticasters het zwijgen op en toonde karakter! Ga ervoor Wouter!!! geloof in jezelf!!! wees niet bang om fouten te maken!!! Je kunt gewoon goed keepen!!!
Man van de wedstrijd: doelman Wouter Atema!!!

Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij VSW in het Zwolse Windesheim. Aanvang is dan 15:00 uur op sportpark De Bosrand aan de Geert Grooteweg te Windesheim.

Opstelling Reaal Dronten:
Wouter Atema, Ayrton Neijenhuis, Kelvin van Langen, Anne Wilkens, Ihsan Turan, Adil Elmorabit ( Mark de Ridder ), Taha Fawzi, Jelle Zaal, Nordin Hettinga, Giovanni Wegman, Islam Abdelsalem.
Wissels: Mark de Ridder, Wessel Tabak, Danny Mol, Remco Drenth, Jay Vahl.
Geblesseerd: doelman Machiel Werkman, Jesse Jagesar, Tim Murks, Niamba Diatta, Samed Turan, Boyd de Graaf, Jasper Vogelzang en Laurens van Duin.
Geschorst: Teammanager Burak Guler
Gele kaarten: Kelvin van Langen, Nordin Hettinga en Trainer Burak Yargan.
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Stefan Halfwerk
Medische staf: Jarmo vd Blink en Lise de Boer
Vlagger: Radjin Jagesar