Van Ommenstraat 2 A
8326CR
SINT JANSKLOOSTER
tel. 0527-246716

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje gaat een onfortuinlijk Reaal Dronten totaal onnodig met 2-1 onderuit bij VHK Sint Jansklooster.
Na een oppermachtig en dominante eerste helft gingen de Reaalisten met een hoopvolle en veelbelovende 0-1 voorsprong rusten.
Dit zou een geweldige uitgangspositie zijn om de vierde periode te beginnen, maar in een slordige en rommelige tweede helft kwam VHK ijzersterk terug en konden de Reaalisten geen potten meer breken.
Onderaan dit verslag de opstelling van Reaal Dronten en alle uitslagen van de vierde klasse D.

Tot aan de 25e minuut hadden de rood zwarten het initiatief en een optisch veldoverwicht.
In deze beginfase moest de doelman van VHK een aantal keren in actie komen om Jelle Zaal, Jesse Jagesar en Taha Fawzi van het scoren te houden.
In het eerste kwartier was het een eenrichtingsverkeer richting het vijandelijke doel waarbij met diepteballen de aanvallers Jelle Zaal, Nordin Hettinga en Jesse Jagesar werden gezocht.
Pogingen en inzetten van Taha Fawzi en Jelle Zaal werden ternauwernood onderschept en onschadelijk gemaakt.
De thuisploeg werd pas rond de 25e minuut voor het eerst gevaarlijk waarbij een inzet van Edward Rook vlak voor de doellijn werd weggehaald.
Bij twee gevaarlijke indraaiende voorzetten vanaf de flanken moest Reaal doelman Machiel Werkman in actie komen.

In de 28e minuut kwam Reaal Dronten uit een prachtige vlotte aanval op een dikverdiende 0-1 voorsprong.
Het was Nordin Hettinga die bij de eerste paal opdook om een strakke voorzet van Taha Fawzi hard en hoog tegen de touwen te werken voor deze 0-1 die uitbundig werd gevierd.
De laatste weken draait het niet lekker bij Reaal, maar deze beginfase zag er veelbelovend en hoopvol uit.
Na deze 0-1 waren er kansjes voor Jelle Zaal en Jesse Jagesar en zag Taha Fawzi zijn kopbal rakelings over het doel gaan.

Rond de 35e minuut kreeg ook VHK een goede mogelijkheid en spatte een harde kopbal tegen de paal en zeilde een afstandsschot rakelings naast het Reaal doel.
Op slag van rust dook Jelle Zaal namens Reaal dreigend op, maar ging ook deze poging naast het doel van VHK.
Met een 0-1 voorsprong gingen we rusten.

De thuisploeg kwam vervolgens gedreven, scherp, fel en fanatiek uit de kleedkamer en belegerden het Drontense doel.
Een indraaiende corner leverde een enorme scrimmage op voor het Reaal doel waar doelman Machiel Werkman alle zeilen moest bijzetten.
Er volgde een gigantische flipperkast situatie en wonder boven wonder ging deze bal er niet in en kwamen de Reaalisten nog met de schrik vrij.
Een aanvaller van VHK raakte vanuit de rebound onderkant lat waarna de herkansing ternauwernood tot corner werd verwerkt.
De thuisploeg kreeg in een mum van tijd zes corners te nemen en voerde de druk op.
Het lukte Reaal Dronten niet om onder deze druk uit te komen.

Heel even kwam Reaal Dronten vanuit de snelle omschakeling er razendsnel uit en werd door Ihsan Turan met een prachtige bal Nordin Hettinga in stelling gebracht, maar diens schot zeilde over het doel.

In de 56e minuut werd er in het Drontense strafschopgebied een overtreding gemaakt en ging de bal op de stip.
Deze strafschop werd door VHKer Edward Rook vakkundig in de rechterhoek geschoten waar doelman Werkman de andere hoek uitkoos. Dit betekende de 1-1 gelijkmaker.
Trainer Burak Yargan bracht nu Giovanni Wegman voor Jesse Jagesar binnen de lijnen.

Wat Reaal Dronten ook probeerde het zat deze wedstrijd niet mee.
Invaller Giovanni Wegman lanceerde met een prachtige breedtepass Nordin Hettinga die de doelman van VHK op zijn weg vond.
Ook twee andere snelle uitbraken leverden niets op.

Ondertussen kwamen bij Reaal Dronten met Mark de Ridder en Islam Abdelsalem twee verse krachten voor Anne Wilkens en Jelle Zaal, maar het mocht allemaal niet meer baten.

De thuisploeg was de gehele tweede helft duidelijk sterker en kwam in de 74e minuut op een 2-1 voorsprong.
Het was Edward Rook die met een rake schuiver in de korte hoek doelman Werkman kansloos liet voor de 2-1 mokerslag.

Er volgde nog een slotoffensief van Reaal Dronten waarbij de doelman van VHK met zijn vingertoppen een inzet van Gio Wegman over de lat tikte. Daarna doken Nordin Hettinga en Taha Fawzi dreigend op, maar alhoewel de Drontenaren een gelijkspel hadden verdiend werd er niet meer gescoord.

De scheidsrechter voelde een aantal dingen niet goed aan en zag ook een aantal keren zijn assistent Burak Guler niet staan en dit leverde totaal onnodig spanningen en irritaties op.
De Drontense spelers Adil Elmorabit en Taha Fawzi liepen tegen een gele kaart aan en in alle tumult kreeg ook vlagger Burak Guler nog een rode kaart voorgeschoteld.
Dit had ongetwijfeld met alle teleurstellingen en onderhuidse frustraties te maken.

Zo lijkt dit teleurstellende seizoen als een nachtkaars uit te gaan.
Er zijn nog zes wedstrijden te spelen en laten we hopen dat er nog een paar overwinningen te vieren zijn.
Volgende week zaterdag speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen koploper Dieze West.
Aanvang 14:30 uur op De Munten te Dronten West. Tot dan!

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Ihsan Turan, Anne Wilkens ( Mark de Ridder ), Kelvin van Langen, Ayrton Neijenhuis, Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Tim Murks, Jesse Jagesar ( Giovanni Wegman ), Nordin Hettinga en Jelle Zaal ( Islam Abdelsalem ).
Wissels: doelman Wouter Atema, Wessel Tabak, Giovanni Wegman, Mark de Ridder, Islam Abdelsalem.
Afwezig: Jasper Vogelzang, Boyd de Graaf, Samed Turan, Christiaan Vosjan, Laurens van Duin en Niamba Diatta.
Gele kaarten: Taha Fawzi en Adil Emorabit
Rood: Vlagger Burak Guler
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Jarmo vd Blink en Lise de Boer
Vlagger: Burak Guler