Vogelzang Veldweg 50
8094PJ
HATTEMERBROEK
tel. 038-3763962

Eindelijk na ruim twee maanden heeft Reaal Dronten weer eens het zoet van een overwinning mogen proeven.
In Hattemerbroek werden de Noord Veluwe Boys met een ruime 2-7 opzij gezet.
Een hoofdrol in deze wedstrijd voor topscorer Jelle Zaal die met vier treffers een flinke duit in het zakje deed en nu met 21 doelpunten de topscorerslijst aanvoert.
Onderaan dit verslag de opstelling van Reaal Dronten en alle uitslagen van de vierde klasse D.

Met nog 1 wedstrijd te gaan is het nu al zeker dat de rood zwarten op een 7e plek zullen gaan eindigen.
Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen VV Wijthmen op het programma en dan trainen de Reaalisten nog een paar weken door om eind Juni de zomerstop in te gaan.

Volgend seizoen staat er een complete Lelystadse staf voor deze groep.
Komende week zal duidelijk worden welke spelers er zullen doorgaan en wie er na volgende week gaan stoppen en hoe de selectie er volgend seizoen eruit zal zijn.
Er gaan veel dingen veranderen en er zal een frisse wind gaan waaien in Dronten West.

Vooraf had iedereen het over de nieuwe trainers Barry Kamphorst, Aziz Doufikar en Teammanager Hendrik Dijk die volgend seizoen de huidige technische staf met Burak Yargan en leider Burak Guler komen versterken.
De huidige assistenttrainer Martin Vredenburg en keeperstrainer Marcel Bohne gaan stoppen en zien we volgend seizoen niet meer terug.

Ongeveer twintig diehard Reaal supporters waren naar Hattemerbroek gekomen om de rood zwarten aan te moedigen.
Het hoofdveld lag er schitterend bij op sportpark De Kuule.
Deze biljartlaken is zonder twijfel het mooiste en best onderhouden veld van de hele vierde klasse!
Dan nu de wedstrijd!

Bij Reaal Dronten ontbraken Nordin Hettinga, Wessel Tabak, Jasper Vogelzang, Kelvin van Langen, Christiaan Vosjan, Laurens van Duin, Robert Borg en Niamba Diatta.
Alle overige spelers waren er vandaag wel bij met op de reservebank Jesse Jagesar, Tim Murks en Boyd de Graaf die later zouden invallen.

De rood zwarten begonnen goed en kregen in het eerste kwartier drie kansjes.
Met name Jelle Zaal, Giovanni Wegman, Samed Turan en Islem Abdelsalem zorgden voor veel dreiging.
Pas in de 16e minuut liet de thuisploeg zich voor het eerst voorin zien, maar dit schot ging naast.

In de 18e minuut kropen de Reaalisten door het oog van de naald toen een aanvaller van Noord Veluwe Boys neerging in het Drontense strafschopgebied.
De scheidsrechter die amper de middencirkel uitkwam gaf echter geen strafschop maar een indirecte vrije trap binnen de zestien.
Deze vrije trap werd eenvoudig door doelman Werkman gepareerd.
Twee keer moest Reaal doelman Machiel Werkman handelend optreden om inzetten en pogingen van de thuisploeg onschadelijk te maken.

Gaandeweg herpakte Reaal Dronten zich weer en waren er pogingen van Jelle Zaal, Islem Abdelsalem en Samed Turan die niets zouden opleveren.
Een ziedend vlammend schot van Jelle Zaal zeilde rakelings over.

In de 26e minuut kwamen de rood zwarten met een verwoestende diagonale uithaal van Jelle Zaal op een 0-1 voorsprong.
De assist van Adil Elmorabit was om je vingers bij af te likken en kwam precies perfect bij Jelle Zaal terecht.
Heel even apelleerde de thuisploeg voor vermeend buitenspel, maar met een prachtig krullend schot in de verre hoek scoorde Jelle Zaal op fantastische wijze de 0-1 voor Reaal.
Even later bediende Giovanni Wegman met een slim steekballetje Samed Turan die zijn inzet over zag gaan.

De thuisploeg probeerde met lange halen en hoge diepteballen hun frontlinie te bereiken waardoor de Drontense verdediging met Mark de Ridder, Anne Wilkens, Ihsan Turan en Ayrton Neijenhuis constant op hun hoede moesten zijn.
Er werden in de eerste helft felle pittige duels op het middenveld uitgevochten waar Adil Elmorabit, Taha Fawzi en Giovanni Wegman de linies bewaakten.
In de voorhoede gingen Jelle Zaal, Samed Turan en Islem Abdelsalem op zoek naar de doelpunten.

Na een paar plaagstoten en speldenprikken kwamen de Noord Veluwe Boys in de 38e minuut langszij voor de 1-1 gelijkmaker.
Een inzet van Laurens Jonkman werd door een Reaal verdediger van richting verandert en viel in de verre hoek binnen voor de 1-1.
Even later kwam Reaal met de schrik vrij toen aanvaller Ronald Winter door de linies heen brak en op volle snelheid op Reaal doelman Werkman afstormde.
Onze vlagger Burak Guler had overduidelijk buitenspel gezien, maar dit werd door de scheidsrechter weggewuifd.
Doelman Werkman kwam razendsnel zijn doel uit en zag tot zijn opluchting het schot naast gaan.

Op slag van rust werd de thuisploeg nog eens gevaarlijk toen een voorzet vanaf de rechterflank doorschoot en door iedereen werd gemist. Met een 1-1 stand gingen we rusten.

In de rust was aanvaller Islem Abdelsalem in de kleedkamer achter gebleven en was nu Jesse Jagesar voor hem in de ploeg gekomen.
Koud in het veld scoorde Jesse Jagesar op weergaloze wijze met een schitterende uithaal in de verre hoek de 1-2 voor Reaal Dronten.
Dit gebeurde in de 46e minuut na een uitstekende assist van Jelle Zaal die plotseling Jesse Jagesar vogelvrij zag opduiken.

Het publiek kreeg geen kans om bij te komen want de doelman van Noord Veluwe Boys moest gestrekt om met zijn vingertoppen een inzet van Jesse Jagesar over de lat te tikken.
De Reaalisten kregen drie corners te nemen en belegerden het vijandelijke doel.

In de 48e minuut ging verdediger Ihsan Turan mee naar voren toen Taha Fawzi iets moois in zijn gedachten had.
Met een bekeken steekbal lanceerde Taha Fawzi de opkomende Ihsan Turan die met een venijnig schot in de korte hoek toesloeg voor de 1-3.
De Reaal supporters keken elkaar vol ongeloof aan want dit hadden ze al weken niet meer gezien.
De ene aanvalsgolf was nog mooier dan de ander en plotseling was het gevoel van voor de winterstop weer helemaal terug.

De rood zwarten hadden de gehele tweede helft een veldoverwicht en creeerden een paar goede kansen.
Vanaf het middenveld zorgden Giovanni Wegman, Taha Fawzi en Adil Elmorabit voor de drive en de openingen richting de voorhoede.
Bij een snelle doorbraak vergat Samed Turan de bal af te geven en doken Jelle Zaal en Jesse Jagesar dreigend op.
Een kopbal van Jelle Zaal ging rakelings over en tussendoor werd een doelpunt van Anne Wilkens wegens buitenspel afgekeurd.

Bij een harde charge raakte verdediger Mark de Ridder geblesseerd en kwam nu Tim Murks binnen de lijnen.
Net als Jesse kende ook Tim Murks een uitstekende invalbeurt.
Even later kwam Boyd de Graaf voor Ayrton Neijenhuis in de ploeg.

In de 70e minuut kreeg de thuisploeg een goede kans en moest Reaal doelman Machiel Werkman in actie komen.
Daarna sloegen de Reaalisten in de 72e minuut vanuit een perfecte counter precies op tijd toe voor de 1-4.
Het was invaller Tim Murks die het op zijn heupen kreeg!
Met een hard schot die onderweg van richting werd verandert scoorde Tim op fraaie wijze de 1-4 voor Reaal Dronten.

Plotseling ging het ineens razendsnel en brak de Jelle Zaal show aan!
Het is nog niet officieel bekendgemaakt, maar de topscorer van Reaal Dronten speelt volgend seizoen in de tweede klasse bij SC Emmeloord.
Hij wil perse op een waardige wijze afscheid van Reaal nemen en topscorer van de vierde klasse worden.

In de 78e minuut scoort Jelle met een rake diagonale schuiver de 1-5 en in de 80e minuut met een verwoestend schot in de verre hoek de 1-6 om vervolgens in de 82e minuut met een droge knal in de korte hoek ook nog de 1-7 op het scorebord te zetten.
Alledrie de doelpunten van Jelle Zaal waren een lust voor het oog!
De Reaal supporters keken elkaar enigszins verdrietig en weemoedig aan want Jelle zal enorm gemist worden in Dronten West.
Toch gunt iedereen hem zijn nieuwe uitdaging bij tweedeklasser SC Emmeloord.

Vlak voor tijd deden de Noord Veluwe Boys uit een vrije trap iets terug en eindigde deze wedstrijd in een 2-7 overwinning voor Reaal Dronten.
Man van de wedstrijd met vier doelpunten en twee assists: Jelle Zaal

Volgende week de laatste competitiewedstrijd thuis tegen VV Wijthmen. Aanvang 14:30 uur op De Munten te Dronten West.
In de loop van komende week volgt er een voorbeschouwing.

Dan zal het duidelijk worden welke spelers er doorgaan en zullen stoppen en hoe de selectie volgend seizoen eruit zal zien.
In ieder geval zal Reaal Dronten dan afscheid nemen van zijn aanvallers Jelle Zaal en Nordin Hettinga en van zijn stafleden Martin Vredenburg en Marcel Bohne.