Broeksteeg 42
8276AG
ZALK
tel. 038-3636466

Een volwassen en uiterst effectief Reaal Dronten boekt een dikverdiende 0-3 overwinning op SV Zalk.

De Drontenaren begonnen stroef en moeizaam aan deze wedstrijd.
In het eerste half uur was SV Zalk de betere ploeg en kwamen de Reaalisten een paar keer met de schrik vrij.
Beide teams kregen kansen om de score te openen, maar het vizier stond nog niet op scherp.
In de tweede helft domineerde Reaal Dronten en vielen er drie mooie doelpunten.
Het enige smetpuntje was de totaal onnodige tweede gele kaart voor Nordin Hettinga in de 62e minuut, maar zelfs met tien man behielden de Reaalisten de regie en de totale controle.
Beide clubs kennen elkaar goed en kwamen sinds 2012 elf keer eerder tegen elkaar in actie.
Van deze elf wedstrijden won Reaal Dronten vijf keer van SV Zalk en ging de winst ook vijf keer naar de Gele Ridders van Veecaten.
In 2012 werden de punten met een 3-3 gelijkspel gedeeld.
De laatste ontmoeting was vlak voor de eerste lockdown op zaterdag 7 Maart 2020 toen Reaal aan de Broeksteeg een ruime 3-7 overwinning boekte.
Dit seizoen staat de ervaren trainer en oude rot in het vak Egbert Kragt aan het roer bij SV Zalk.
Deze trainer was eerder bij onder meer SV't-Harde, ZAC Zwolle, ESC Elburg en BAS Biddinghuizen actief.
Dan nu de wedstrijd want er is weer veel te melden vanaf het front!
De geel zwarten hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen.
Na een 2-0 thuisoverwinning op VSW werd er vorige week met 2-4 bij VV Wijthmen gewonnen.
Reaal Dronten revancheerde zich vorige week van de 1-1 bij 't-Harde en wonnen thuis ruim met 8-0 van de Noord Veluwe Boys.
Trainer Burak Yargan kan nog steeds geen beroep op zijn keeper Patrick van de Waterlaat doen en verder zit Ihsan Turan nog steeds een schorsing uit. Ook Wessel Tabak is er nog niet bij!
Nadat vorige week ouddoelman Machiel Werkman onder de lat stond was het vandaag opnieuw een oudkeeper Dean Dillon Bolink die zijn opwachting tussen de palen mocht maken.
Reaal begon in een vier, vier, twee opstelling aan deze wedstrijd!
Het centrale duo Mark de Ridder en Anne Wilkens werden geflankeerd door de beide backs Jasper Vogelzang en Diatta Niamba.
Op het middenveld aanvoerder Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Tim Murks en Nordin Hettinga. In de frontlinie Jelle Zaal en Giovanni Wegman.
De wisselspelers: doelman Wouter Atema, Samed Turan, Laurens van Duin, Boyd de Graaf en Islam Abdelsalem.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams.
Reaal Dronten begon stroef en moeizaam aan deze wedstrijd!
Het allereerste speldenprikje kwam van Reaal, maar daarna had de thuisploeg het initiatief. De gele ridders creeerden een veldoverwicht en verschenen een paar keer dreigend voor het Reaal doel.
Tot aan de 30e minuut was SV Zalk de betere ploeg en wilde het niet erg vlotten met Reaal Dronten.
De rood zwarten speelden slordig in de beginfase en hadden ook problemen in de opbouw.
Bij SV Zalk stonden een aantal geroutineerde spelers binnen de lijnen die elkaar gemakkelijk konden vinden.
De eerste kansen waren dan ook voor SV Zalk en doelman Dean Dillon Bolink moest meteen drie keer in actie komen om Michel Hamer, Joost Ottens en Steven vd Weerd van het scoren te houden.
Bij een steekbal van Joost Ottens op Steven vd Weerd kwam Reaal met de schrik vrij toen diens inzet voorlangs zeilde.
Een kopbal van Joost Ottens ging in kansrijke positie rakelings naast.
Reaal Dronten was zoekende naar de juiste patronen in deze fase, maar gaandeweg kwamen de rood zwarten beter in deze wedstrijd.
Rond de 30e minuut kwam deze wedstrijd meer in balans en lieten ook de Reaalisten zich vaker voorin zien.
Vlak voor rust kreeg Reaal een drietal goede kansen om de score te openen.
De mooiste kans was voor Tim Murks die een strakke voorzet van Taha Fawzi op zijn hoofd nam, maar zijn kopbal ging rakelings naast.
Een schot van Jelle Zaal spatte in het zijnet uiteen en even later een slim steekballetje van Gio Wegman op Jelle Zaal die ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Mooie pogingen van Jelle Zaal, Niamba Diatta en Taha Fawzi werden met de nodige moeite geblokt en onschadelijk gemaakt.
Vlak voor rust werd een inzet van Tim Murks vlak voor de doellijn weggewerkt.
Iedereen hield zijn adem in toen verdediger Mark de Ridder kermend van de pijn op de grond bleef liggen, maar tot ieders opluchting kon Mark na een behandeling weer verder.
Ruststand 0-0.
De gehele tweede helft domineerde Reaal Dronten en namen de rood zwarten het heft in handen.
De thuisploeg probeerde vlak na rust iets te forceren en zagen een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd, maar vanaf dit moment werden de geel zwarten niet meer gevaarlijk.
In de 55e minuut kwam Reaal Dronten uit een vrije trap op een 0-1 voorsprong. Deze vrije trap werd door Jelle Zaal genomen en ketste via de vingertoppen van de doelman van Zalk en onderkant lat terug in het veld.
Vanuit de rebound was Tim Murks er als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te schieten.
In de 60e minuut lieten Jelle Zaal en Tim Murks een prachtige snelle aanval zien. De twee wisten elkaar blindelings te vinden toen Jelle vanaf de achterlijn Tim wist te bereiken.
Het harde venijnige schot van Tim Murks werd half gekeerd door de doelman van Zalk waarna vanuit de rebound Giovanni Wegman toesloeg voor de 0-2 voor Reaal Dronten in de 60e minuut.
Het enige smetje was toen in de 62e minuut Nordin Hettinga wegens praten en opmerkingen zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld.
De Reaalisten moesten nu nog een half uur met tien man verder, maar toch was dit totaal niet te zien.
Op eenvoudige wijze behielden de Reaalisten de regie en de totale controle over deze wedstrijd.
De thuisploeg was niet bij machte om grote kansen te creeeren.
Bij Reaal stond doelman Dean Dillon Bolink een uitstekende wedstrijd te keepen, maar ook de solide verdediging met Mark de Ridder, Anne Wilkens, Niamba Diatta en Jasper Vogelzang gaf niets meer weg.
Nog drie keer verscheen SV Zalk dreigend voor het Reaal doel waar ook een paar scrimmages waren te zien, maar het hardwerkende Reaal team hield eenvoudig stand.
In de 80e minuut scoorde Reaal uit een perfecte counter na een afgeslagen aanval de 0-3.
Op volle snelheid glipten Jelle Zaal en Giovanni Wegman door de geel zwarte verdedigingslinie om vervolgens Taha Fawzi vrij voor het doel te kunnen zetten. Met een simpele intikker scoorde Taha Fawzi de bevrijdende 0-3 voor Reaal Dronten in de 80e minuut.
Bij Reaal kwamen nog Islam Abdelsalem en Boyd de Graaf voor Jelle Zaal en Mark de Ridder binnen de lijnen.
De thuisploeg probeerde nog eens aan te zetten, maar konden niet echt gevaarlijk worden.
Uit de directe tegenstoten waren er nog twee gevaarlijke uitbraken van Reaal te zien, maar het vizier stond niet meer op scherp.
Eindstand 0-3.
Door deze 0-3 overwinning klimmen de Reaalisten naar de tweede plek in de vierde klasse D waar Dieze West uit Zwolle na een moeizame 2-3 winst op VHK nu de koppositie heeft.
Volgende week heeft Reaal Dronten een vrij weekend! De week daarna op zaterdag 23 Oktober speelt Reaal een thuiswedstrijd tegen VV Kampen. Aanvang om 14:30 uur op Sportpark De Munten.

Man van de wedstrijd: Bij een rondje langs de lijn werden er drie namen genoemd waaruit een keuze moest worden gemaakt.
Op de derde plek eindigt onze noeste en spijkerharde verdediger Mark de Ridder die weer helemaal op de weg terug is.
Op de tweede plek onze solide hardwerkende rechtsback Niamba Diatta die vandaag uitstekend speelde!
Op de eerste plek dan onze stand-inn doelman Dean Dillon Bolink die met name in de eerste helft een paar goede reddingen in huis had en een enorme rust uitstraalt.

De opstelling van SV Zalk:
Nik Kloosterboer, Emiel Post, Jesper Esselink, Ramin Ezzat ( 70e Simon van Halm ), Sander Held ( 85e Tim Zandvoort ), Michel Hamer, Sander Kuiper, Jeroen van den Bosch, Joost Ottens, Steven vd Weerd en Dirk Jan Dijk.
Wissels: Martijn Vinke, Marc van Gelder, Simon van Halm, Tim Zandvoort en doelman Berry Wagterveld.
Gele kaarten: Joost Ottens, Simon van Halm.
Trainers: Egbert Kragt en Simon Brummel
Teammanager: Roelof Brummel
Vlagger: Berry Wagterveld

De opstelling van Reaal Dronten:
Dean Dillon Bolink, Jasper Vogelzang, Mark de Ridder ( 85e Boyd de Graaf ), Anne Wilkens, Niamba Diatta, Adil Elmorabit, Nordin Hettinga, Taha Fawzi, Tim Murks, Jelle Zaal ( 80e Islam Abdelsalem ) en Giovanni Wegman.
Wissels: Samed Turan, Laurens van Duin, Islam Abdelsalem, Boyd de Graaf en doelman Wouter Atema.
Twee keer geel: Nordin Hettinga
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Jarmo vd Blink
Vlagger: Hans Hettinga

De scheidsrechter: Dhr Hans ten Voorde