W. Weuring

Accommodatie

Onbekend

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman
Een slordig nonchalant Reaal Dronten gaat in een teleurstellende wedstrijd keihard met een ruime 1-4 nederlaag onderuit tegen CSV28.
Door deze 1-4 nederlaag staan de Reaalisten weer met beide benen in de nuchtere kleigrond en zal het team volgende week uit een ander vaatje moeten tappen om koploper Dieze West in het vizier te houden.
De achterstand op Dieze West bedraagt nu vijf punten want de koploper maakte vandaag geen fout en won met 1-2 bij 't-Harde.
In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams kansen, maar waren de Zwollenaren al dreigender en iets beter.
In de 16e minuut kwam CSV uit een afgeslagen corner met een intikker van dichtbij op een 0-1 voorsprong.
De 1-1 gelijkmaker een verwoestend schot van Jelle Zaal was een prachtig doelpunt en gaf de trouwe supporters weer hoop en nieuwe moed, maar in de tweede helft konden de Reaalisten op een paar speldenprikjes na geen potten meer breken en liep CSV in de slotfase uit naar een verrassende 1-4 overwinning.
Voor ongeveer 100 toeschouwers verschenen beide teams op een regenachtig sportpark De Munten aan de aftrap.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Wim Weuring uit Zwolle die een prima wedstrijd floot!
Bij Reaal stond oudegediende Machiel Werkman op doel, maar er is gelukkig ook weer goed nieuws aan het keepersfront te melden.
Binnenkort verwacht onze vaste doelman Patrick van de Waterlaat weer bij de selectie aan te kunnen sluiten.
Trainer Burak Yargan kon deze wedstrijd geen beroep doen op Giovanni Wegman, Wessel Tabak en Ayrton Neijenhuis, maar alle overige spelers zijn fit en inzetbaar.
Met maar liefst zes wisselspelers was de Reaal bank goed bezet.
Reaal begon deze wedstrijd in een 4-4-2 opstelling.
Het centrale duo Anne Wilkens en Boyd de Graaf werd geflankeerd door de beide backs Jasper Vogelzang en Ihsan Turan.
Op het middenveld aanvoerder Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Nordin Hettinga en Tim Murks.
In de frontlinie Jelle Zaal en Islam Abdelsalem.
De wisselspelers Samed Turan, Minyeop Cheon, Niamba Diatta, Laurens van Duin, Mark de Ridder en doelman Lars Mol.
Onderaan dit verslag alle uitslagen en de opstellingen van beide teams.
Sinds 2012 kwamen beide teams tien keer tegen elkaar in actie.
De Reaalisten wonnen vijf keer van CSV, maar gingen vier keer onderuit en 1 keer werden de punten gedeeld.
De laatste twee thuiswedstrijden werden met 4-1 en 1-0 gewonnen, maar vandaag was alles anders.
De Christelijke Sport Vereniging uit het Zwolse Stadshagen had tot nu toe zeven punten uit vier wedstrijden behaald.
Reaal Dronten staat tweede met tien punten!
Meteen in de eerste minuut moest Reaal doelman Machiel Werkman in actie komen om een hard schot tot corner te verwerken.
Deze corner leverde niets op, maar hiermee was de toon gezet.
In deze rommelige beginfase verschenen de Zwollenaren drie keer dreigend voor het Reaal doel.
Twee afstandschoten zeilden over en een inzet van Zwollenaar Brian Lachenal werd met moeite door doelman Machiel Werkman gepareerd.
In de 8e en 10e minuut liet Reaal zich twee keer gevaarlijk voorin zien.
Op aangeven van Jelle Zaal schoot Islam Abdelsalem de bal beide keren naast het Zwolse doel.
De grootse kans kreeg Taha Fawzi in de 12e minuut maar oog in oog met de doelman van CSV schoot hij deze bal recht in diens armen.
De Reaalisten probeerden uit alle macht voorin iets te forceren, maar het spel oogde slordig, onnauwkeurig en veel te gehaast.
Vanuit de counter kwamen de Zwollenaren er drie keer gevaarlijk uit.
Een inzet van Brian Lachenal werd ternauwernood door verdediger Anne Wilkens geblokt en met moeite tot corner verwerkt.
Uit deze corner kwam CSV in de 16e minuut op een 0-1 voorsprong.
Deze corner genomen door Anthony Chang werd randje zestien door een andere CSV speler opgewacht en opnieuw in het doelgebied gebracht waar van dichtbij Jon Lieben eenvoudig met een intikker de 0-1 kon aantekenen.
Na deze 0-1 kreeg CSV in een korte periode twee kansen om de score op te voeren.
De Oranjehemden verschenen via Anthony Chang, Jon Lieben en Quinten van de Streek dreigend voor het Reaal doel.
Een kopbal van Jon Lieben ging rakelings over.
Het veldspel van Reaal zag er onrustig en slordig uit, maar toch bleven de Reaalisten proberen voorin iets te forceren.
De meeste problemen waren op het middenveld te zien waar grote ruimtes ontstonden en de aansluiting niet goed functioneerde.
Rond de 30e minuut herpakte Reaal zich weer en kregen de rood zwarten twee kansen.
Na een vloeiende vlotlopende aanval tussen Tim Murks en Taha Fawzi werd Jelle Zaal gevonden, maar diens schot zeilde over.
Aan de andere kant een snelle actie counter over de linkerflank waar Zwollenaar Anthony Chang met een strakke voorzet spits Jon Lieben kon bereiken, maar diens kopbal ging over het doel.
In de 35e minuut lanceerde Islam Abdelsalem met een prachtige snelle actie Jelle Zaal. Het schot van Jelle Zaal ging rakelings naast.
Vlak daarna kwamen de Reaalisten in de 36e minuut alsnog op 1-1.
Na een mooie assist van Adil Elmorabit stond Jelle Zaal op de goede plek om met een prachtig diagonale streep in de verre hoek de 1-1 gelijkmaker aan te tekenen.
Deze gelijkmaker gaf de supporter hoop en vertrouwen.
Vlak voor rust maakte Trainer Burak Yargan een statement en wilde hij een duidelijk signaal aan het haperende middenveld geven.
Hij had eigenlijk het halve team of het hele middenveld wel kunnen wisselen, maar haalde nu de tegenvallende Nordin Hettinga naar de kant en bracht Samed Turan binnen de lijnen.
Dit zette nog niet meteen zoden aan de dijk en met een 1-1 stand gingen we rusten.
In de beginfase van de tweede helft meteen drie goede kansen voor CSV Zwolle.
Bij een snelle uitbraak van Zwollenaar Jay Frederiks moest Reaal doelman Machiel Werkman alles uit de kast halen.
Even later een steekbal op de snelle aanvaller Jon Lieben waarbij doelman Machiel Werkman ternauwernood diens inzet tot corner wist te verwerken.
Uit deze indraaiende corner van Lars Ewalt schoot Jon Lieben van dichtbij snoeihard tegen de lat en kwam Reaal met de schrik vrij.
In de 55e minuut kwam CSV Zwolle via een eigen doelpunt van de onfortuinlijke Jasper Vogelzang op een 1-2 voorsprong.
Hier ging een snelle actie en voorzet vanaf de rechterflank aan vooraf.
De Zwolse spits Jon Lieben had zijn positie al ingenomen en schoot op doel of in een uiterste poging om diens inzet te onderscheppen gleed Jasper Vogelzang de bal pardoes in eigen doel en stond het 1-2 voor CSV Zwolle.
Na deze 1-2 probeerde Reaal uit alle macht terug te komen en waren er kansen voor Islam Abdelsalem, Jelle Zaal en Taha Fawzi.
De Zwolse doelman bracht twee keer redding en zag andere pogingen naast of over het doel gaan.
Ondertussen waren er bij Reaal Niamba Diatta en Mark de Ridder voor Tim Murks en Boyd de Graaf binnen de lijnen gekomen.
Even later zou ook nog de Koreaanse student Minyeop Cheon voor Samed Turan in de ploeg komen.
Reaal probeerde van alles terwijl CSV nu rustig achterover ging leunen en op de snelle counter bleef loeren.
In de 82e minuut kreeg Reaal via Adil Elmorabit nog een goede kans, maar diens kopbal ging rakelings over.
In de slotfase sloegen de Zwollenaren uit twee razendsnelle counters meedogenloos toe voor de 1-4 eindstand.
In een 86e minuut scoorde Ozhan Kardag met een bekeken lobje over alles en iedereen heen de 1-3 voor CSV Zwolle.
In de 90e minuut scoorde Jon Lieben met een geplaatste schuiver in de verre hoek de 1-4 en zat deze wedstrijd in het slot.
Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij het Zwolse VV Wijthmen. Aanvang is dan 14:30 op sportpark De Elshof te Wijthmen. De rood witten uit Wijthmen wonnen vandaag met 1-3 bij VV Kampen.
CSV Zwolle speelt volgende week thuis tegen de Noord Veluwe Boys.

Hieronder alle uitslagen en de opstellingen van beide teams.

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Jasper Vogelzang, Boyd de Graaf ( 60e Mark de Ridder ), Anne Wilkens, Ihsan Turan, Adil Elmorabit, Taha Fawzi, Tim Murks ( 60e Niamba Diatta ), Nordin Hettinga ( 40e Samed Turan ) ( 80e Minyeop Cheon ), Islam Abdelsalem en Jelle Zaal.
Wissels: Samed Turan, Minyeop Cheon, Niamba Diatta, Laurens van Duin, Mark de Ridder en doelman Lars Mol.
Afwezig: doelman Patrick vd Waterlaat, Gio Wegman, Wessel Tabak, Christiaan Vosjan en Ayrton Neijenhuis.

Gele kaart: Islam Abdelsalem
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Jarmo vd Blink
Vlagger: Hans Hettinga