Bovenweg 8
8084PB
'T HARDE
tel. 0525-651860

In een boeiende, fascinerende, emotionele en meeslepende wedstrijd verzuimd Reaal Dronten de drie punten mee te nemen en blijft het op een 1-1 gelijkspel bij SV 't-Harde steken.
Het werd een heet emotioneel beladen middagje in 't-Harde.
Er was een hoofdrol weggelegd voor de warrige scheidsrechter die deze wedstrijd niet onder controle had en in een onrustige chaotische tweede helft helemaal uit de hand liet lopen.
De Drontenaren begonnen fel en fanatiek aan deze wedstrijd, namen het initiatief en creeerden meteen een paar goede kansen.
Het openingsdoelpunt van Jelle Zaal was oogstrelend en hoopgevend.
De gehele eerste helft waren de Reaalisten dominant en oppermachtig, maar vergaten de rood zwarten de score op te voeren en werden er vele kansen om zeep geholpen.
In een roerige tumultueuse tweede helft ging de beuk erin, liepen de emoties hoog op, sloeg regelmatig de vlam in de pan en lieten de Reaalisten zich het kaas van de brood eten.
Er vielen ook nog twee totaal onnodige rode kaarten aan Reaal zijde.
Trainer Burak Yargan kon deze wedstrijd niet over zijn twee keepers Patrick van de Waterlaat en Kevin de Boer beschikken.
Tijdens de warming up leek veteraan en oudgediende Martin Hoogendoorn te worden klaargestoomd, maar ook hij was niet fit en kon niet starten.
Dan kan het zomaar gebeuren dat een veldspeler tussen de palen komt te staan en dit overkwam dus Giovanni Wegman.
Plotseling bleek Giovanni Wegman dus een verborgen talent te hebben want hij keepte een puike wedstrijd en sleepte het team in de slotfase met drie knappe reddingen door een spannende periode heen.
Enkele tientallen trouwe Reaal supporters waren naar 't-Harde afgereist en ook de jongens van het derde team waren present om het vlaggenschip een hart onder de riem te steken.
Bij opkomst van de beide teams werd er door de supporters van SV 't-Harde vuurwerk afgestoken en luid gezongen!
Er heerste aanvankelijk een gezellig sfeertje op sportpark De Schenk.
Bij Reaal stond dus Giovanni Wegman op doel. Het centrale duo Anne Wilkens en Boyd de Graaf werden geflankeerd door de backs Ihsan Turan en Jasper Vogelzang.
Op het middenveld moesten aanvoerder Adil Elmorabit, nummer tien Tim Murks, Nordin Hettinga en Taha Fawzi de lijnen uitzetten.
In de frontlinie gingen Samed Turan en Jelle Zaal op avontuur.
De wisselspelers waren Mark de Ridder, Laurens van Duin, Niamba Dyatta en Islam Abdelsalem.
Alle overige spelers deden met het tweede team mee.
Reaal Dronten begon fel, fanatiek en ijzersterk aan de eerste helft.
In een hoog tempo werd de thuisploeg met een supersnelle balcirculatie teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
In een mum van tijd verschenen Nordin Hettinga, Jelle Zaal en Tim Murks dreigend voor het doel.
De doelman van SV 't-Harde moest drie keer in actie komen om een treffer te voorkomen.
In de 12e minuut leek Reaal op een dikverdiende voorsprong te komen, maar de scheidsrechter had niet gezien dat deze bal via onderkant lat achter de lijn was geweest.
Een strakke voorzet van Jelle Zaal schoot door richting tweede paal waar Samed Turan in alle vrijheid opdook.
De inzet van Samed Turan spatte onderkant lat uiteen en leek achter de lijn binnen te vallen waarna deze bal ternauwernood kon worden weggewerkt.
Iedereen dacht dat deze bal achter de lijn was geweest, maar de scheidsrechter vond van niet en wuifde alle protesten weg.
De gehele eerste helft domineerde het oppermachtige Reaal Dronten en verschenen Adil Elmorabit, Taha Fawzi en Tim Murks dreigend voor het vijandelijke doel. Helaas stond het vizier niet op scherp.
Gaandeweg werd de passing onzuiver en slordig en leed het team veelvuldig onnodig balverlies.
De thuisploeg werkte hard en toonde een tomeloze portie strijd en inzet, maar tot vlak voor rust creeerde SV 't-Harde geen enkele kans.
Onze stand-in doelman Gio Wegman had in de eerste helft weinig te doen.
In de 30e minuut kwam Reaal Dronten na vier opgelegde gemiste kansen dan eindelijk op een dikverdiende 0-1 voorsprong.
Hier ging een prachtige vlotlopende aanval aan vooraf waarbij Samed Turan op volle snelheid de achterlijn haalde en met een strakke voorzet Taha Fawzi probeerde te bereiken.
Onze kleine behendige Taha Fawzi had in zijn ooghoeken Jelle Zaal zien opduiken en legde met een subtiel bekeken overstapje de verdediging van SV 't-Harde in de luren.
Met een verwoestende uithaal strak en hoog in de touwen scoorde Jelle Zaal de bevrijdende 0-1 voor Reaal Dronten.
Hierna kreeg Reaal via Jelle Zaal en Samed Turan twee kansen op de score op te voeren.
Vlak voor rust kreeg de thuisploeg zijn eerste en enige kans van de eerste helft.
De verdediging van Reaal stond bij een dieptebal niet goed op te letten waarna de spits van SV 't-Harde een vrije doortocht kreeg, maar doelman Gio Wegman kwam kordaat zijn doel uit waarna het lobje over ging.
Een ziedend schot van Jelle Zaal werd nog fraai gepareerd door de doelman van SV't-Harde.
Met een 0-1 stand gingen we rusten.
In de rust bleef Ihsan Turan achter in de kleedkamer en kwam Mark de Ridder hem centraal in de verdediging vervangen. Nu verhuisde Boyd de Graaf naar de rechtsbackpositie.
De eerste speldenprikjes en plaagstootjes kwamen van Reaal Dronten, maar pogingen en schoten van Samed Turan en Jelle Zaal leverden niets op of werden vakkundig onderschept.
De thuisploeg had zijn huiswerk goed gedaan in de rust want de Reaalisten werden nu regelmatig onderschept.
Tot aan de 60e minuut was er niets aan de hand en hing het tweede doelpunt in de lucht of plotseling was het hek van de dam en sloeg de vlam in de pan. Er ontstond een opstootje op het veld!
De warrige scheidsrechter had de gehele wedstrijd veel teveel toegelaten en wist zich ook nu tijdens dit opstootje geen raad.
Een speler van Reaal gaf een speler van 't-Harde een duwtje in de rug en plotseling sloegen alle stoppen door bij SV 't-Harde.
De doelman van SV 't-Harde sloeg er flink op los en deelde een paar rake klappen uit terwijl ook andere spelers nu helemaal los gingen.
De scheidsrechter wist zich geen raad en hield het bij slechts een gele kaart voor een speler van SV't-Harde. Het overige bleef ongestraft.
Na een korte onderbreking werd de tweede helft vanaf de 60e minuut hervat. Reaal Dronten oogde nu aangeslagen en kwam niet meer aamn voetballen toe.
Het thuispubliek keerde zich nu ook massaal tegen de Reaalisten die helemaal niets meer goed konden doen.
De beuk ging erin bij de thuisploeg en hier wisten de Reaalisten niet goed mee om te gaan. Tot aan de 60e minuut niets aan de hand, maar nu oogde Reaal kwetsbaar en onrustig. Er wilde niets meer lukken.
Trainer Burak Yargan bracht nog Niamba Dyatta voor Anne Wilkens binnen de lijnen en probeerde het tij nog te keren.
Slechts sporadisch kwam Reaal er via Taha Fawzi en Samed Turan eruit, maar echte grote kansen waren er niet meer te zien.
De thuisploeg rook nu bloed en probeerde met typisch engelse kick en rush en vechtvoetbal iets te forceren.
Er kwamen nu ook kansen voor SV 't-Harde omdat Reaal vergat te voetballen en achteruit ging lopen.
Het Dronterteam heeft technisch veel kwaliteiten, maar is nog lang niet volwassen. Het mist teveel kansen en kan niet goed met spanningen en tegenslagen omgaan.
In de 75e minuut viel vanuit een rommelige klutssituatie de 1-1 gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts veroorzaakte een onoverzichtelijke scrimmage en flipperkast situatie voor het Reaal doel.
De verdediging wankelde en kreeg de bal niet meer weg die pardoes vanuit de kluts bij Henrico Leusink voor de voeten viel.
Na drie knappe reddingen had doelman Gio Wegman nu geen schijn van kans en betekende de schuiver van Henrico Leusink de 1-1 gelijkmaker.
In de slotfase kwam ook nog Laurens van Duin voor de moegestreden Jelle Zaal in de ploeg.
Plotseling was er wederom tumult in het veld en liepen de emoties hoog op bij de dugout van Reaal Dronten.
Ook de supporters van SV 't-Harde bemoeiden zich er nu mee en lieten zich luidkeels horen en hier konden de Reaal spelers en stafleden niet goed mee omgaan.
Eerder was er een woordenwisseling tussen de grensrechter van Reaal met supporters van de thuisploeg, maar nu ging het bij de dugout opnieuw mis.
De inmiddels al gewisselde speler Ihsan Turan was zijn emoties niet meer de baas en kreeg na opmerkingen tegen de scheidsrechter direct rood.
Ook verdediger Boyd de Graaf die eerder totaal onnodig geel kreeg wegens wegtrappen van een bal kon zijn mond niet houden en moest met een tweede gele kaart inrukken.
Iedereen bij Reaal was nu opgefokt en onrustig want zelfs in de dugout liepen de emoties nu hoog op.
Gaandeweg werd er ook weer gevoetbalt en kregen beide teams nog twee kansjes.
Namens Reaal doken Taha Fawzi en Samed Turan dreigend op, maar de beste kansen waren nu in een bloedstollende slotfase voor de thuisploeg.
Reaal Dronten mag zijn stand-inn doelman Giovanni Wegman bedanken die met twee puike reddingen zijn team overeind hield.
Het was een bloedstollende superspannende slotfase!
Bij Reaal kreeg ook nog Adil Elmorabit een gele kaart en twee spelers van 't-Harde eveneens geel.
Eindstand 1-1.

Bij Reaal Dronten speelde Taha Fawzi, Tim Murks, Jasper Vogelzang een goede partij, maar werd doelman Gio Wegman man van de wedstrijd!
Volgende week speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen de Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek. Aanvang 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.
SV 't-Harde gaat dan in Stadshagen Zwolle bij CSV28 op bezoek.