Scheidsrechter

F. Rigterink

Accommodatie

Onbekend

In een aantrekkelijke levendige en doelpuntrijk voetbalspektakel heeft Reaal Dronten met 5-4 van VSW Windesheim gewonnen.
Halverwege bij rust stond er al een 3-3 tussenstand op het scorebord.
Na twee nederlagen op rij hadden de Reaalisten deze driepunter superhard nodig om aansluiting met de subtop te houden.

Vanwege de coronamaatregelen mocht deze verslaggever niet op zijn bekende heuvel zitten, maar hier had Reaal Dronten een prachtige creatieve coronaproof oplossing voor bedacht.
Op de parkeerplaats had de club een grote hoge steiger achter het doel neergezet waarop deze verslaggever op zijn wenken werd bediend. Vanuit deze prachtige skybox had ik een fantastisch uitzicht over het hoofdveld en werd ik ook van warme koffie voorzien.
Ik ben superblij dat ik op deze manier de thuiswedstrijden van Reaal Dronten kan blijven volgen.

Er stonden meerdere voertuigen met supporters op de parkeerplaats die op deze manier op gepaste afstand de wedstrijd konden volgen.
Het is best een vreemd gevoel om voor het eerst sinds 1997 vanaf een parkeerplaats verslag te doen, maar ik kan alleen maar dankbaar zijn dat de club het ook op deze manier met deze steiger mogelijk maakt.

Trainer Burak Yargan kon deze wedstrijd niet over Niamba Diatta en Samed Turan beschikken, maar alle overige spelers zijn fit en inzetbaar.
Na een lange periode van afwezigheid stond Patrick vd Waterlaat weer op doel bij Reaal en was ook Gio Wegman weer terug in de basis.
In de verdediging Jasper Vogelzang, Boyd de Graaf, Ayrton Neijenhuis en Ihsan Turan.
Op het middenveld Laurens van Duin, Taha Fawzi en Tim Murks.
In de Frontlinie Nordin Hettinga, Jelle Zaal en Giovanni Wegman.
De wisselspelers Mark de Ridder, Anne Wilkens, Adil Elmorabit, Wessel Tabak, Islam Abdelsalem en reservedoelman Lars Mol.

Meteen vanaf de aftrap gebeurde er van alles en waren er twee afstandsschoten van Nordin Hettinga en Jelle Zaal te zien en
een inzet van Tim Murks zeilde rakelings naast.

Uit de eerste de beste uitbraak kwam VSW in de 3e minuut op een 0-1 voorsprong.
Een dieptepass viel precies goed achter de linie en kwam bij VSW aanvaller Joey Platenkamp terecht.
Met een strakke schuiver in de verre hoek scoorde Joey Platenkamp de snelle 0-1 voor VSW.

De Reaalisten trokken meteen weer ten aanval en kregen via Jelle Zaal en Taha Fawzi twee goede mogelijkheden.
In de 7e minuut stond Tim Murks op de goede plek om een voorzet van Taha Fawzi tegen de touwen te schieten voor de 1-1 gelijkmaker.
Bij deze prachtige snelle actie van Taha werd de VSW verdediging op het verkeerde been gezet en diende Gio Wegman als bliksemafleider.
De voorzet van Taha kwam niet bij Gio, maar werd dus fraai door Tim Murks tegen de touwen geschoten.

Na deze 1-1 gelijkmaker hadden de Reaalisten het initiatief en kregen de rood zwarten via Jelle Zaal, Taha Fawzi en Tim Murks drie goede kansen. Tegenstander VSW loerde op de snelle counter en probeerde er via de flanken uit te komen.
De grote aanjager bij Reaal Dronten was Giovanni Wegman die bij elke aanval betrokken was.
Op het middenveld liet ook Taha Fawzi zich nadrukkelijk gelden.

In de 20e minuut scoorde Jelle Zaal met een prachtige bekeken boogbal over alles en iedereen heen de 2-1 voor Reaal Dronten.
Het was een genot voor deze verslaggever om van grote hoogte achter het doel deze fraaie boogbal binnen zien te vallen.
In deze fase was Reaal Dronten sterker en werd VSW teruggedrongen.
Na een paar kleine kansjes was het in de 30e minuut opnieuw raak.Hier ging een perfecte aanval uit het schoolboekje aan vooraf.
Met een subtiele steekbal dwars door het midden wist Nordin Hettinga heel slim Taha Fawzi te bereiken.
De kleinste man van het veld gooide zijn trucendoos helemaal open en scoorde na een paar onnavolgbare schijnbewegingen met een bekeken schuiver in de verre hoek de 3-1 voor Reaal Dronten.

Hierna kreeg Reaal via Giovanni Wegman, Jasper Vogelzang en Tim Murks drie goede mogelijkheden.
Een kopbal van Tim Murks en een inzet van Jasper Vogelzang gingen naast het doel.
Onder aanvoering van turbo Giovanni Wegman, aanjager Ayrton Neijenhuis en de architect Taha Fawzi bleven de Reaalisten spontaan de aanval zoeken.

Vlak voor rust liet de verdediging van Reaal bij drie snelle uitbraken van VSW steekjes vallen.
Met name over de linkerflank zorgden Joey Platenkamp, Luca Platenkamp en William van Oene voor de nodige dreiging.
In de 40e minuut scoorde Joey Platenkamp met een rake schuiver in de verre hoek de 3-2 aansluitingstreffer.
Direct hierop een grote kans voor VSW en kwam Reaal met de schrik vrij toen dit schot rakelings voorlangs zeilde.
Op slag van rust in de 45e minuut was het alsnog raak en kwam VSW langszij voor de 3-3 gelijkmaker.
Hier ging een prachtige breedtepass over grote afstand aan vooraf die bij de tweede paal door Luca Platenkamp werd opgewacht.
Met een strakke diagonale volley scoorde Luca Platenkamp de 3-3 gelijkmaker. Dit was tevens de ruststand.

In een levendige aantrekkelijke tweede helft werden er aan beide kanten veel fouten gemaakt, maar bleef de amusementswaarde hoog.
De eerste twee kansjes waren voor VSW, maar beide pogingen van Joey Platenkamp leverde niets op.
Aan de andere kant doken Giovanni Wegman, Nordin Hettinga en Jelle Zaal dreigend op en moest de doelman van VSW drie keer in actie komen. Mooie steekballetjes van Gio Wegman en Taha Fawzi werden met moeite onderschept en onschadelijk gemaakt.
Uit een strakke voorzet van Taha werd Jelle Zaal gevonden, maar diens schot zeilde rakelings naast.

Tussendoor werd er een doelpunt van Taha Fawzi wegens buitenspel afgekeurd. Reaal Dronten speelde onbevangen met bravour volop de aanval en werd nu sterker. Bij tegenstoten haperde de verdediging.
De passing was niet altijd zuiver en er gingen met name verdedigend ook veel dingen mis, maar dat maakte deze wedstrijd juist aantrekkelijk.

Plotseling kreeg Jelle Zaal het weer op zijn heupen en moest de doelman van VSW alles uit de kast halen om redding te brengen.
In de 70e minuut scoorde Jelle Zaal met een verwoestende uithaal in de korte hoek de bevrijdende 4-3 voor Reaal Dronten.
Hierna lieten Gio Wegman en Taha Fawzi een technisch hoogstandje zien waarbij de inzet van Taha over het doel ging.
Een steekbal van Jelle Zaal op invaller Islam Abdelsalem werd ternauwernood onderschept.

Ondertussen waren bij Reaal Dronten met Islam Abdelsalem en Anne Wilkens twee nieuwe spelers binnen de lijnen gekomen.
De moegestreden Tim Murks en Ihsan Turan gingen naar de kant.
Ook bij VSW Windesheim kwamen er twee nieuwe spelers.
Na twee halve kansjes voor Reaal kwam VSW er nog drie keer uit, maar echte grote kansen leverde dit niet op.

Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd!
Een verre ingooi van Gio Wegman kwam voor de voeten van Nordin Hettinga die zijn harde schot zag worden gekeerd.

Vanuit de rebound leek Nordin door de doelman te worden neergelegd, maar de verder goed fluitende scheidsrechter Frans Rigterink vond dit geen strafschop en liet doorspelen.
In de 90e minuut lanceerde Gio Wegman met een mooie voorzet Taha Fawzi die vervolgens met een prachtig schot in de hoek heel fraai raak schoot voor de 5-3 voor Reaal Dronten.
Hier bleef het niet bij want in de extra tijd kreeg VSW nog een vrije trap randje strafschopgebied te nemen.
Deze vrije trap werd in de 92e minuut door Joey Platenkamp hard binnengeschoten voor de 5-4 aansluitingstreffer.

Ondertussen kreeg uitblinker Taha Fawzi nog een publiekswissel en een klein applausje vanaf de parkeerplaats en mocht Wessel Tabak nog even opdraven.
De scheidsrechter had er veel zin in en liet nog een kleine 5 minuten doorspelen, maar ondanks een klein offensief kreeg VSW geen grote kansen meer en zo wint Reaal na twee nederlagen op rij met 5-4 van VSW Windesheim.

Man van de wedstrijd bij Reaal Dronten: Taha Fawzi
Man van de wedstrijd bij VSW: Joey Platenkamp

Door deze 5-4 overwinning zijn de Reaalisten met 13 punten uit zeven wedstrijden naar de 3e plek geklommen in de vierde klasse D.
Koploper Dieze West won de Zwolsche stadsderby met 0-1 bij CSV28 en staat met 21 punten ongeslagen bovenaan.

Volgende week gaat Reaal in het Zwolse Dieze West op bezoek bij de koploper.
Deze verslaggever is er over twee weken weer bij als Reaal thuis speelt tegen VV Wilsum.
De topscorers van Reaal zijn nu Jelle Zaal, Taha Fawzi en Gio Wegman met zeven, vijf en vier treffers.

De opstelling van Reaal Dronten:

Patrick vd Waterlaat, Laurens van Duin, Ihsan Turan ( Anne Wilkens ), Boyd de Graaf, Jasper Vogelzang, Tim Murks ( Islam Abdelsalem ), Taha Fawzi ( Wessel Tabak ), Ayrton Neijenhuis, Nordin Hettinga, Gio Wegman en Jelle Zaal.

Wissels: Mark de Ridder, Wessel Tabak, Anne Wilkens, Islam Abdelsalem, Adil Elmorabit en doelman Lars Mol.
Afwezig: Niamba Diatta en Samed Turan

Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Burak Guler
Medische staf: Jarmo vd Blink
Vlagger: Erik van 't Hul